29 Ιουνίου, 2024
  • 29 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης πήρε το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και έπιασε κορυφή

Ο Άρης πήρε το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και έπιασε κορυφή

By on 25 Νοεμβρίου, 2023 0 2362 Views

Ο Αρης  ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι  στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ  με 1-0 για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έπιασε την ομάδα της Λευκωσίας στην κορυφή της βαθμολογίας!
Το ματς δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα ποιότητας και οι φάσεις ήταν λιγοστές, όμως ο Σουμάνσκι, ανήμερα των γενεθλίων του (συμπλήρωσε τα 19 του χρόνια), ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 74’, στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπαμπίκα σε ανατροπή του από τον Βιτάλ, δίνοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του!

 Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Εφραίμ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+8΄.

Πλέον, όχι μόνο… έπιασε τον αντίπαλό του στους 26 βαθμούς, αλλά ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος μεν με ΑΠΟΕΛ και Πάφο, αλλά υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια -έχει 4 βαθμούς ο Άρης, 3 το ΑΠΟΕΛ και 1 η Πάφος.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το πρώτο 20λεπτο, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 22΄, όταν το σουτ του Μαρκίνιος μέσα από την περιοχή… έφυγε λίγο έξω από την εστία του Άλβες. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Μαγιαμπέλα έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Μπέλετς.

Απ΄εκεί και πέρα, ο ρυθμός… έπεσε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις μέχρι και το 73΄.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Νόβακ Σίμοβιτς υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Μπαμπίκα από τον Ζέφτε. Ο Σουμάνσκι ανέλαβε την εκτέλεσή του και… νίκησε τον Μπέλετς, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 75΄.

Στα εναπομείναντα λεπτά και παρά τις αλλαγές που έκανε η τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ έτσι ώστε να… βγάλει αντίδραση και να καταφέρει να ισοφαρίσει δεν τα κατάφερε κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Άρη να παίρνει μία σπουδαία νίκη, όντας πλέον ισόβαθμος στην πρώτη θέση με τον αντίπαλό του, αλλά και την Πάφο στους 26 βαθμούς.

Στο 90+8΄ και στην τελευταία φάση του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Εφραίμ.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Γιαγκό, Στρούσκι (65′ Μπράουν), Ζόκε, Μαγιαμπέλα (59′ Σουμάνσκι), Μοντνόρ (59′ Ζακάρια), Μπαμπίκα (90+1′ Σανέ), Κοκόριν.
Στον πάγκο: Σοφρωνίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Σανέ, Νίκολιτς, Ζακάρια, Σουμάνσκι. 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Βιτάλ, Κρέσπο, Πέτροβιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (86′ Γουΐλσον), Σαρφό, Ντογκαλά (79′ Κβιλιτάια), Μαρκίνιος (65′ Εφραίμ), Τομανέ (86′ Γαβριήλ).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Εφραίμ, Γουΐλσον, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια, Σούσιτς, Σατσιάς, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Δώνης. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαγιαμπέλα, Κοκόριν, Στρούσκι, Ζόκε (3η), Καζού / Κοσταντίνοφ, Τομανέ, Πέτροβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Εφραίμ(98′)
ΣΚΟΡΕΡ: 74′ Σουμάνσκι (πέν.)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3000
Διαιτητής: Simovic Novak
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης