26 Ιουνίου, 2024
  • 26 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Εβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Με το ψαλίδι της χρονιάς στο -6 από την κορυφή!

Εβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Με το ψαλίδι της χρονιάς στο -6 από την κορυφή!

By on 26 Νοεμβρίου, 2023 0 493 Views

Ο Γκαρνάτσο με το ψαλίδι της χρονιάς έδωσε τη σκυτάλη στη Μάντσεστερ, η οποία επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Εβερτον και πλησίασε τις πρώτες θέσεις.

Ο Γκαρνάτσο με το γκολ της χρονιάς άνοιξε το δρόμο για τη νίκη καιάνοιξε το δρόμο για τη νίκη και ο Μαρσιάλ σφράγισε ένα σημαντικό διπλό για τη Γιουνάιτεντ! Η Μάντσεστερ επικράτησε 3-0 της Εβερτον στο «Goodison Park» και βρέθηκε στην 6η θέση, αλλά και στο -6 από την κορυφή. Ηταν η 19η νίκη σε αυτό το γήπεδο, ρεκόρ που δεν έχει καμία άλλη στο Νησί. Οσον αφορά τα «Ζαχαρωτά», είχαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όμως έμειναν στο μηδέν, αλλά και στον πάτο της βαθμολογίας.

Γκολ – όνειρο ο Γκαρνάτσο

Γκαρνάτσο ή Ρούνεϊ; Τοξεκίνημα του ματς στο «Goodison Park» μας έβαλε αμέσως σε αυτό το δίλημμα, μιας και ο Αργεντινός της Γιουνάιτεντ στο 3ο λεπτό πέτυχε το γκολ της χρονιάς κι ένα από τα ωραιότερα που έχουμε δει ποτέ στην Ευρώπη. O Λίντελοφ με τρομερή πάσα βρήκε τον Νταλότ, αυτός έκανε την ασίστ και ο Γκαρνάτσο με ένα επικό ψαλίδι έδωσε το προβάδισμα περνώντας στην ιστορία της Premier League. Οι «Κόκκινοι» μπήκαν δυνατά, πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα και στο 13’ είχαν καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Σο πέρασε μόλις άουτ.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η ομάδα του Τεν Χαγκ χαλάρωσε, έδωσε χώρο στην Εβερτον, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πάρουν τον έλεγχο, να πιέσουν και να δημιουργήσουν πολλές δύσκολες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Ονάνα. Τα «ζαχαρωτά» από την τελευταία καλή στιγμή της Γιουνάιτεντ κι έπειτα είχαν 10 σουτ, όμως σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 31΄ο Ονάνα είχε σωστή τοποθέτηση στην προσπάθεια του Κάλβερτ – Λιούιν, ενώ ένα λεπτά αργότερα η Εβερτον είχε νέα μεγάλη φάση. Ο Καμερουνέζος νίκησε τον Κάλβερτ – Λιούιν, αλλά και τον ΜακΝιλ, με τον 18χρονο Μεϊνού να διώχνει στη γραμμή. Η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να καλύψει τα κενά, όμως ο Ντουκουρέ σε δυο περιπτώσεις δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει.

O Μαρσιάλ το έκανε πιο εύκολο για τη Γιουνάιτεντ!

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, ήταν καλύτερη στο ανασταλτικό κομμάτι και στο 53’ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Ο Μπρούνο πέρασε υπέροχα στον Μαρσιάλ, ο Γάλλος έπεσε στην αντίπαλη περιοχή από το μαρκάρισμα του Γιανγκ με τον διαιτητή να δίνει… κίτρινη στον φορ της Μάντσεστερ, αλλά το VAR να τον… ακυρώνει. Ο Μπρούνο έδωσε την μπάλα στον Ράσφορντ για το πέναλτι και ο Άγγλος πέτυχε μόλις το δεύτερό του τέρμα στη φετινή Premier League. Η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο και στο 75’ ήρθε το 3-0. Ο Μπρούνο μοίρασε υπέροχα στον Μαρσιάλ και ο Γάλλος διαμόρφωσε το 3-0.