1 Ιουλίου, 2024
  • 1 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Πλήρωσε τα λάθη, δεν αρκούσε το comeback!

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Πλήρωσε τα λάθη, δεν αρκούσε το comeback!

By on 1 Δεκεμβρίου, 2023 0 218 Views

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 3-0 στο 47′, αλλά με γκολ των Παλάσιος – Ιωαννίδη μείωσε σε 3-2, προσπάθησε με πείσμα να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να αφήσει έωλη την πρόκρισή του ακόμα και στο Conference League για το τελευταίο ματς.

Bιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Αράο με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Στην αντίπερα όχθη ο Μαρθελίνο ξεκίνησε την Βιγιαρεάλ με τον Ρέινα στην υπεράσπιση της εστίας. Μορένο στο αριστερό άκρο της άμυνας, Φόιτ στο δεξί και Αλμπιόλ με Κουένκα στο κέντρο των μετόπισθεν. Κομεσάνια, Παρέχο οι κεντρικοί μέσοι. Στα άκρα ο Ακομάχ με τον Tριγκέρος, Μπαένα και Μοράλες στην επίθεση.

Πλήρωσε ακριβά την ανασταλτική… τρικυμία εντός πενταλέπτου

Μέσα σε πέντε λεπτά, μέσα σε δύο κάκιστες ομαδικές ανασταλτικές συμπεριφορές, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια ένα καλό ημίωρο στο ”Κεράμικα” και να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 2-0. Η Βιγιαρεάλ δεν συγχωρεί, αυτό το επίπεδο δεν συγχωρεί και οι Ισπανοί με δύο φάσεις, πέτυχαν ισάριθμα τέρματα και έριξαν στο καναβάτσο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο πεντάλεπτο, το Τριφύλλι είχε καλή εικόνα, έφτανε έξω από την περιοχή αλλά δεν έβρισκε ποιότητα στις συνεργασίες και τις τελικές αποφάσεις. Η μοναδική απειλή ήρθε στο 10′ με τον Ρέινα να διώχνει το μακρινό σουτ του Ρούμπεν. Οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά, οι ”πράσινοι” ήταν ανώτεροι αλλά στο 29′ η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ.

Ο Ακομάχ πέρασε σαν σταματημένο τον Μλαντένοβιτς από δεξιά, ο Σένκεφελντ έχασε τον Μπαένα και ο Ισπανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο τετ α τετ με τον Μπρινιόλι. Πέντε λεπτά αργότερα η κατάρρευση ολοκληρώθηκε. Ο Μοράλες από αριστερά γύρισε στον Κομεσάνα, εκείνος… άδειασε τον Αϊτόρ και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπρινιόλι για το 2-0.

Όπως έχει ξανασυμβεί σε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις φέτος, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε αντίδραση μέχρι την ανάπαυλα, όντας εντελώς ακίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Από τα όρια της συντριβής, μία επαφή μακριά από επικό come back!

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό. Ο Αράο ”πούλησε” την μπάλα έξω από την περιοχή, εκείνη έφτασε στον Μοράλες, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-0. Οι ”πράσινοι” έφτασαν στα όρια της συντριβής αλλά κατάφεραν να βρουν ψυχολογικά αποθέματα και να γυρίσουν στην διεκδίκηση της ισοπαλίας.

Ο Παλάσιος στο 66′ μετά την εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο δοκάρι νίκησε τον Ρέινα και ο Ιωαννίδης στο 81′ μετά από υπέροχη μπαλιά του Βιλένα, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 3-2.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετέτρεψε μία τελειωμένη υπόθεση σε… ντέρμπι αλλά στο 94′ ο Γκάμπια πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ιωαννίδη για το 3-3. Παρά την μεγάλη προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μπρινιόλι να έχει τέσσερις επεμβάσεις(σε μία φάση έκανε τρεις) και να κρατά μέχρι τέλους την ομάδα του στο… κόλπο.

Με αυτό το 3-2 ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League και το ματς με την Μακάμπι Χάιφα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων είναι ένας… τελικός για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League.