7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γιουβέντους – Νάπολι 1-0: Πήρε το ντέρμπι και πάτησε κορυφή!

Γιουβέντους – Νάπολι 1-0: Πήρε το ντέρμπι και πάτησε κορυφή!

By on 9 Δεκεμβρίου, 2023 0 4301 Views

Η Γιουβέντους έπειτα από τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς τρίποντο κόντρα στους Ναπολιτάνους κατάφερε να σπάσει το σερί και να βρεθεί στην κορυφή (στο +1 από την Ίντερ με ματς περισσότερο).

Το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους Καμπιάσο και Πολιτάνο να έχουν τις πρώτες καλές στιγμές. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί και στο 19΄ είχαν σημαντική διπλή ευκαιρία, όμως τόσο ο Βλάχοβιτς όσο και ο ΜακΚένι δεν κατάφεραν από κοντά να σκοράρουν. Η απάντηση των Παρτενοπέι ήρθε στο 28′, ο Οσιμέν έβγαλε τετ α τετ τον Κβαρατσχέλια, όμως ο Γεωργιανός έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι είχε την κατοχή μετά το 30′ και πλησίασε στο γκολ στο 39′ με τον Ντι Λορέντσο, αλλά ο Σέζνι είχε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το 0-0.

Στην επανάληψη, οι Τορινέζοι πίεσαν για το γκολ και το άγγιξαν στο 49′ με το δοκάρι στο σουτ του Βλάχοβιτς. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ, όταν από σέντρα του Καμπιάζο, ο Γκάτι με ιδανικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, προσπάθησε να αντιδράσει, σκόραρε στο 70′ με τον Οσιμέν έπειτα από λάθος του Σέζνι, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δε μέτρησε. Η Γιούβε κράτησε μέχρι το τέλος και πάτησε κορυφή!

Γιουβέντους: Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Καμπιάζο (92′ Ρουγκάνι), ΜακΚένι (92′ Ιλινγκ-Τζούνιορ), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (83′ Αλεξ Σάντρο), Κιέζα (83′ Κιν), Βλάχοβιτς (70′ Μίλικ).

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζουάν Ζέσους, Νατάν (72′ Τζανόλι), Ανγκισά, Λομπότκα (86′ Καχούστε), Ζιελίνσκι (64′ Ελμάς), Πολιτάνο (72′ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια (87′ Σιμεόνε), Οσιμέν.