19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-2: Νίκησε τον… κακό εαυτό της με ακόμα μια ανατροπή κι έπιασε κορυφή

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-2: Νίκησε τον… κακό εαυτό της με ακόμα μια ανατροπή κι έπιασε κορυφή

By on 9 Δεκεμβρίου, 2023 0 317 Views

Η επί 75 λεπτά… κάκιστη Λίβερπουλ νίκησε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 2-1 κάνοντας ακόμα μια ανατροπή και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League. Γκολ Νο. 200 για τον Μοχάμεντ Σαλάχ με τους Reds.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην έδρα Κρίσταλ Πάλας έμεινε για ακόμα μια φορά μέσα στη σεζόν πίσω στο σκορ, όμως απέδειξε πως είναι η ομάδα των ανατροπών και παρά την 75 λεπτά κάκιστη εμφάνιση της πήρε τη νίκη με 2-1. Στην κορυφή οι Reds με 37 βαθμούς, στο +1 από την Άρσεναλ, η οποία σήμερα (9/12) στις 19:30 έχει δύσκολη «έξοδο» στην έδρα της Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν… εμφανίστηκαν στο πρώτο μέρος και δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την Κρίσταλ Πάλας. Η μοναδική φάση του πρώτου μέρους ήταν για την ομάδα του Ρόι Χόντσον. Στο 27′ ο Λέρμα βγήκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά του Αγιού, ο Άλισον τον νίκησε με δύσκολη επέμβαση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο 29′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Εντουάρ από τον Φαν Ντάικ αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Χιούς στην αρχή της φάσης στον αρνητικό Έντο.

Στο 56′ ο VAR διέκοψε το ματς και κάλεσε τον διαιτητή να δει σε on-field review αντικανονικό μαρκάρισμα του Κουανσά στον Ματετά εντός περιοχής, με τον ref να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ματετά κέρδισε το πέναλτι και ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του για το 1-0.

Στο 75′ έγινε η φάση που έκρινε τη μοίρα του ματς, καθώς ο Αγιού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα λεπτό αργότερα αργότερα οι Reds ισοφάρισαν. Γύρισμα του Χάκπο, κακή απομάκρυνση, ο Τζόουνς έστρωσε την μπάλα στον Σαλάχ, ο οποίος έκανε το 1-1. Ο Αιγύπτιος έφτασε τα 200 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ και τα 150 στην Premier League.

Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την 6η της ανατροπή στο 90+1′, όταν ο Έλτιοτ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1 για τους Reds, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Βαθμολογία

pl-table