27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Aκάθεκτη η Ομόνοια πέρασε στη 2η θέση! Με Σεμέδο-Κούσουλο σκόρερ και τον Ουζόχο να κρατά το μηδέν λύγισε τη Ν.Σαλαμίνα …

Aκάθεκτη η Ομόνοια πέρασε στη 2η θέση! Με Σεμέδο-Κούσουλο σκόρερ και τον Ουζόχο να κρατά το μηδέν λύγισε τη Ν.Σαλαμίνα …

By on 10 Δεκεμβρίου, 2023 0 616 Views

Σ’ ένα πολύ εντυπωσιακό ματς η Ομόνοια κατάφερε να «αποδράσει» με τη νίκη από το «Αμμόχωστος», επικρατώντας με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας και έπιασε Άρη και Πάφος FC στη 2η θέση.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ένα «τρελό» ρυθμό και…σημαδεύτηκε από δύο ακυρωθέντα γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Πρώτα στο 32’ ο Ελβετός VARίστας δεν μέτρησε το τέρμα του Αλιούμ, καθώς στην αρχή της φάσης, ο Σεμέδο ήταν εκτεθειμένος σε σουτ του Μπέζους κι είχε συμμετοχή στην φάση.

Στο 45+2’ έγινε η φάση της αναμέτρησης. Ο β’ βοηθός Κυριάκος Σωκράτους έκανε διπλό λάθος. Ο Ντορεγκαράι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά φάνηκε να περνά την γραμμή τέρματος, με τον βοηθό να μην καταλογίζει το γκολ. Το VAR έλεγξε την φάση, έβγαλε τις γραμμές του οφσάιντ και φάνηκε εκτεθειμένος ο Αργεντίνος κάτι που έχασε ο βοηθός στο ζωντανό παιχνίδι.

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη σε όλο το πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, δεν μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ.

Αυτό το έκανε με το…καλησπέρα της επανάληψης. Στο 48’ ο Σεμέδο έπειτα από άψογη κάθετη πάσα του Λοΐζου πλάσαρε ιδανικά τον Κίσσα και άνοιξε το σκορ για το 1-0. Ο Κούσουλος…πήρε τη σκυτάλη στο 68’ και έπειτα από άστοχη έξοδο του Κίσσα σε «μάχη» με τον Μπέζους, η μπάλα «έπεσε» μπροστά του και με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0, με τους ερυθρόλευκους να ζητάνε  φάουλ του Ουκρανού που μάρκαρε τον τερματοφύλακα στην μικρή περιοχή και το VAR αφού εξέτασε τη φάση να λέει ότι μετρά το γκολ.

Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να μειώσουν, ωστόσο ο Ουζόχο με μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν.

Μετά από αυτή την τρίτη σερί επιτυχία, η Ομόνοια ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 29 βαθμούς «πιάνοντας» Άρη και Πάφος FC, τρεις βαθμούς πίσω από το πρώτο ΑΠΟΕΛ,ενώ η Νέα Σαλαμίνα έμεινε στους 19 βαθμούς και την 8η θέση.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Χριστοδούλου): Κίσσας, Λέουκο, Ντιακιτέ, Τσελέα, Κονατέ, Καρλίτος (55′ Μιγκελίτο), Κατσιάρης (75′ Παπαγεωργίου), Κονέ (55′ Φερνάντες), Νάρσινγκ (82′ Κορομά), Ντουρμισάι (75′ Κουζμάνοβιτς), Ντορεγκαράι
Στον πάγκο: Καλανίδης, Κατσικάς, Κουμουρής, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Έντσον 

ΟΜΟΝΟΙΑ (Αυγουστή): Ουζόχο, Μάθιους (46′ Ψάλτης), Παναγιώτου, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Μπασιρού (84′ Φράνσον), Κούσουλος, Λοΐζου (74′ Χάμπος), Σεμέδο, Αλιούμ (59′ Κακουλλής), Μπέζους (74′ Σίμιτς)
Στον πάγκο: Κελεπέσιης, Κυριακίδης, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Λανγκ, Μίλετιτς, Άμο 

Στο όριο των καρτών: Ντιακιτέ, Τσελέα, Μιγκελίτο, Νάρσινγκ (2), Λέουκο (5), Μπεχαράνο (7) / Μάθιους, Ανσαριφάνρτ, Κακουλλής (2)

ΣΚΟΡΕΡ: Σεμέδο (48′), Κούσουλος (68′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντιακιτέ (3η), Ντορεγκαράι / Αυγουστή (προπονητής)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Fahndrich Lukas Thomas
AVAR: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης