29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τα φώτα στο ΓΣΠ και στο ντέρμπι κορυφής. ΑΠΟΕΛ -Ανόρθωση στην πιο μεγάλη μάχη. ΑΕΛ-Απόλλωνας για το γόητρο και τους βαθμούς (πρόγραμμα-βαθμολογία)

Τα φώτα στο ΓΣΠ και στο ντέρμπι κορυφής. ΑΠΟΕΛ -Ανόρθωση στην πιο μεγάλη μάχη. ΑΕΛ-Απόλλωνας για το γόητρο και τους βαθμούς (πρόγραμμα-βαθμολογία)

By on 6 Ιανουαρίου, 2024 0 354 Views

 Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με δύο ντέρμπι. Αρχικά το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ανόρθωση στο ΓΣΠ στο ντέρμπι κορυφής, ενώ δύο ώρες αργότερα θα διεξαχθεί το Λεμεσιανό ντέρμπι στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα. Αύριο ξεχωρίζει το ντέρμπι Άρης-Ομόνοια.

Τα φώτα σήμερα είναι στραμμένα στο ΓΣΠ όπου το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την δεύτερη Ανόρθωση σε ένα ντέρμπι που πάντα προκαλεί  ενδιαφέρον αλλά αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον αφού παίζουν και οι δύο ομάδες για την κορυφή με τις υπόλοιπες ομάδες του πρώτου ομίλου να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.

Το ΑΠΟΕΛ με νίκη θα εδραιώσει την θέση του με διαφορά ασφαλείας έχοντας και ευνοϊκό  πρόγραμμα στη συνέχεια. Από την άλλη η Ανόρθωση που ξάφνιασε ευχάριστα τους φίλους της και εξέπληξε τους αντιπάλους της με την μέχρι τώρα πορεία της είναι μια ανάσα από την κορυφή και με νίκη σήμερα θα ανέβει εκεί μόνη. Ισοπαλία δεν είναι  καταστροφή για τις δύο ομάδας .Ευνοεί τους υπόλοιπους αλλά θα ξοφλήσουν  ένα από τα πιο δύσκολα τους παιχνίδια μέχρι το τέλος της Α΄ φάσης.

Απουσίες και επιστροφές έχουν και οι δύο ομάδες με του Σα Πίντο και Γκαγιέγο να έχουν στο μυαλό τους τη στρατηγική τους με βάση τους παίκτες που έχουν στη διάθεση τους.Στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1.

 Στη Λεμεσό ΑΕΛ και Απόλλωνας σε ένα κλασσικό ντέρμπι θέλουν νίκη γοήτρου που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια. Ο Απόλλωνας αν θέλει να ελπίζει στην πρώτη εξάδα πρέπει να κερδίσει σήμερα ενώ η ΑΕΛ έχει λιγότερη πίεση αφού βαθμολογικά είναι μακριά από την εξάδα αλλά δεν θέλει να μείνει και άλλο μακριά γιαυτό η νίκη είναι ο στόχος της.Στον Α΄γύρο κέρδισε 2-0 ο Απόλλωνας

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

18η αγωνιστική

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου

17:00 ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση(Cablenet)

19:00 ΑΕΛ – Απόλλων(Cytavision)

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου

17:00 Νέα Σαλαμίνα – Οθέλλος(Cytavision)

17:00 Καρμιώτισσα – Εθνικός Άχνας(Cablenet)

19:00 Άρης – Ομόνοια(Cytavision)

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου

19:00 ΑΕΚ  – ΑΕΖ  (Primetel)

19:00 Δόξα Κατωκοπιάς – Πάφος FC(Cytavision)

19η αγωνιστική
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου

19:00 Εθνικός Άχνας – ΑΠΟΕΛ
19:00 Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου
17:00 Οθέλλος Αθηαίνου – Καρμιώτισσα
18:00 Ομόνοια – Δόξα Κατωκοπιάς
19:00 Ανόρθωση – ΑΕΛ
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου
16:00 Πάφος FC – ΑΕΖ
19:00 Απόλλων – Άρης