8 Οκτωβρίου, 2024
  • 8 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο ΡΕKΝΤΑΛ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ:Η ομάδα θέλω να έχει πλάνο αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες και ο κόσμος να ικανοποιείται(Πρόθεση για ενίσχυση)

Ο ΡΕKΝΤΑΛ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ:Η ομάδα θέλω να έχει πλάνο αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες και ο κόσμος να ικανοποιείται(Πρόθεση για ενίσχυση)

By on 11 Ιανουαρίου, 2024 0 507 Views

Το νέο της προπονητή Κιετίλ Ρεκντάλ παρουσίασε η Ομόνοια.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

ΓΕΣΠΕΡ ΓΙΑΝΣΟΝ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)
«Όλοι γνωρίζουμε τον λόγο που είμαστε εδώ. Είναι σημαντικές οι νίκες στο ποδόσφαιρο όπως και η μακροπρόθεσμη στρατηγική, να έρχονται νίκες σε βάθος χρόνου και με σταθερή πορεία. Όπως και με τους παίκτες που φεύγουν και Έρχονται το ίδιο γίνεται και με τους προπονητές. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την αλλαγή το πρώτο όνομα που σκέφτηκα είναι ο προπονητής που προσλάβαμε. Ταιριάζει στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της ομάδας, έπαιξε και προπόνησε σε ομάδες υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό επιλέχθηκε να είναι μαζί μας».

Αν συζήτησαν για την ενίσχυση: «Είναι σημαντική η παρουσία του του κ. Ρέκνταλ και μαζί θα συμφωνήσουμε πως θα προχωρήσουμε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το συζητάμε, θα πάρει και μια εικόνα από κοντά. Δέχομαι συχνά αυτή την ερώτηση και εφόσον βρισκόμαστε στη μέση κάτι θα κάνει η ομάδα».

Για την έντονη κριτική που ασκήθηκε μετά την συνέντευξη του στο κανάλι της ομάδας όταν μίλησε για τις μεταγραφές αλλά για το ότι δεν έφταιγε ο προπονητής αλλά το φτωχό ροστερ της ομάδας: «Προσωπικά και όλοι στην ομάδα πιστεύουμε στο ρόστερ και ότι είναι ικανό να παλέψει για το πρωτάθλημα.  Δεν θα βγω δημόσια να πω ότι θα ενισχυθούμε στην τάδε θέση με αυτόν τον παίκτη. Πάντα κοιτάζουμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Όσο προπονούμαστε και παίζουμε μαζί ως ομάδα τότε κερδίζεις πρωταθλήματα. Η ομάδα κερδίζει τα πρωταθλήματα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και να ακολουθείται πιστά. Δεν είναι μόνο να κατακτήσεις μια φορά τον τίτλο αλλά πρέπει να είσαι συνεχώς εκεί να κατακτάς τίτλους και να παίζεις στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να έχεις ένα σύλλογό με ποδοσφαιρική υγεία».

ΚΙΕΤΙΛ ΡΕΚΝΤΑΛ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)
«Θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία να έρθω στην Κύπρο, μια όμορφη χώρα με ωραίο καιρό. Προπόνησα την ομάδα, ακόμα μαθαίνω τα ονόματα τις θέσεις τους και τι μπορούν να δώσουν. Ήρθα ξανά και έπαιξα αντίπαλος του AΠΟΕΛ και περιμένω να έχω περισσότερες νίκες σε σχέση με τότε».

Για την φιλοσοφία του και πως θέλει να παίζει η ομάδα: « Μου αρέσει η ομάδα να σκοράρει, ήμουν επιθετικός όταν αγωνιζόμουν. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να νιώθουν αυτοπεποίθηση ότι ο ίδιος ξέρει τι κάνει. Η ομάδα θέλω να έχει πλάνο αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες και ο κόσμος να ικανοποιείται».

Αν αντιλαμβάνεται το βάρος της ομάδας που αναλαμβάνει και για το γεγονός ότι ο προκάτοχος του αγαπήθηκε από τον κόσμο: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ άλλα άτομα και ούτε για το παρελθόν. Μου αρέσει η πίεση, κέρδισα τίτλους, συμμετείχα σε μεγάλα παιχνίδια. Από μικρός είχα την προσοχή πάνω μου και συνήθισα την πίεση. Το μόνο που με νοιάζει είναι η προπόνηση, το παιχνίδι το Σάββατο και το επόμενο και το επόμενο. Είναι καλό για τον προηγούμενο προπονητή που ήταν αγαπητός αλλά βλέπουμε μπροστά».

Για το τι γνώριζε για την Ομόνοια, το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ποιες ομάδες θεωρεί βασικούς ανταγωνιστές για τον τίτλο: «Όπως είδα είναι έντονος ο ανταγωνισμός με δυνατές ομάδες που οι πλείστες είναι ισοδύναμες. Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες και θέλω να τις ικανοποιήσω. Βρίσκομαι 40 χρόνια στο επάγγελμα. Αγωνίστηκα και προπόνησα πολλές ομάδες σε Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία. Είχα προτάσεις και από αλλού αλλά προτίμησα να έρθω στην Ομόνοια. Είναι καλή ευκαιρία. Μελέτησα με τον βοηθό μου την ομάδα και θέλω να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες του συλλόγου».

Για την συνέχεια: «Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε δύο βαθμούς από την Ανόρθωση και εφτά από το ΑΠΟΕΛπου είναι ο ανταγωνιστής μας, αυτόν πρέπει να φτάσουμε, Να πάρουμε τους βαθμούς το Σάββατο και θα δούμε. Είναι σημαντικοί οι εφτά βαθμοί τις διαφοράς, δεν πρέπει να κάνουμε λάθος. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα μας να μας στηρίξει. Ελπίζω να τερματίσουμε εμείς στην πρώτη θέση».

Που εντόπισε αδυναμίες στην ομάδα και για το γεγονός είναι ότι είναι ο δεύτερος Νορβηγός που αναλαμβάνει την  ομάδα μετά τον Μπεργκ που άφησε πίσω του τίτλους: «Είμαστε φίλοι με τον Μπεργκ, μπορείτε να βρείτε κοινά στοιχεία στην φιλοσοφία μας. Όμως το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και πρέπει να το ακολουθάμε».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.