13 Απριλίου, 2024
  • 13 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α.ΣΑΝΤΗΣ:Ανοίγει ένας νέος κύκλος που οδηγεί την Ανόρθωση στην επόμενη μέρα

Α.ΣΑΝΤΗΣ:Ανοίγει ένας νέος κύκλος που οδηγεί την Ανόρθωση στην επόμενη μέρα

By on 22 Φεβρουαρίου, 2024 0 632 Views
Ομιλία Προέδρου Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Σάντη στη Γ.Σ.

Διαβάστε την ομιλία τουΑ.Σαντη στη γενική συνέλευση της Ανόρθωσης :

Φίλες και Φίλοι Ανορθωσιάτες,

Θέλω να ευχαριστήσω όσους παρευρίσκονται στη σημερινή συνέλευση που σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Σύλλογο Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα, στην οποία κλείνει ένας κύκλος αλλαγών και παράλληλα ανοίγει ένας νέος που οδηγεί την Ανόρθωση στην επόμενη μέρα της.

Να μου επιτρέψετε πρώτα να ευχαριστήσω το κάθε μέλος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου για την όλη προσφορά τους. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον φίλο μου Ευγένιο Χαμπουλλά για την πολυετή παρουσία και προσφορά του στα διοικητικά, καθώς επίσης και τον τρόπο χειρισμού της μεταβίβασης των μετοχών της Δημόσιας εταιρείας Ανόρθωση στον Σύλλογο βάζοντας πάνω από το εγώ, πάνω από το εμείς, την Ανόρθωση. Είμαι βέβαιος ότι παραμένει συνοδοιπόρος στην προσπάθεια Ανόρθωσης της Ανόρθωσης.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που κάποιοι προέρχονται από το Δ.Σ. του Συλλόγου, άλλοι από το Δ.Σ. της εταιρείας καθώς και καινούργια πρόσωπα που με προθυμία αποδέχθηκαν να στελεχώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους αλλά και στη διάθεση που έχουν για προσφορά στην ιδέα της Ανόρθωσης.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει πολλές αναφορές για την αναγκαιότητα η Ανόρθωσις να λειτουργεί ως μια και ενιαία οντότητα και παράλληλα να γίνουν οι αλλαγές εκείνες στη λειτουργία της ούτως ώστε από τη μια να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και από την άλλη να παραμείνει πιστή στον εθνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό προσανατολισμό της.

Φίλες και Φίλοι Ανορθωσιάτες,

Δεν έχουμε υποσχεθεί εκατομμύρια, ούτε ήρθαμε να το παίξουμε μεγαλοεπενδυτές που πατώντας ένα κουμπί θα λύσουμε όλα τα προβλήματα της ομάδας.

Αντίθετα, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αν υπάρχει κάποιος με αυτή τη δυνατότητα και προθυμία να επενδύσει στην ομάδα, αύριο το πρωί μπορούμε να του παραδώσουμε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, θα έχει και νόημα να υπάρχουν δυο σώματα με μια συμφωνία διαχείρισης που θα καλύπτει όλες τις πλευρές και κυρίως θα διαφυλάττει τα συμφέροντα του Συλλόγου μας.

Στην παρούσα συγκυρία όμως, ο μόνος δρόμος είναι η συνεχής προσπάθεια αύξησης των εσόδων και χρηστής οικονομικής διαχείρισης χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ανόρθωση Αμμοχώστου πρέπει να πρωταγωνιστεί για λόγους πολύ πιο σημαντικούς από την κατάκτηση τίτλων. Στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και για τις επόμενες τουλάχιστον δυο περιόδους προσπαθούμε να αυξήσουμε σημαντικά τα έσοδα μας από χορηγούς και άλλες ενέργειες,  κάτι που κάναμε σε σημαντικό βαθμό μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Καλούμε επίσης τον κάθε Ανορθωσιάτη να αγκαλιάσει τα διάφορα προγράμματα που ανακοινώνονται, όπως το πρόγραμμα «Συμμέτοχοι», την απόκτηση εισιτηρίου διαρκείας, και την αθρόα προσέλευσή του στο σπίτι μας το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Παράλειψη θα ήταν αν δεν ευχαριστούσαμε το κόσμο μας για την μέχρι τώρα στήριξη του στην προσπάθεια που ξεκίνησε την τρέχουσα περίοδο.

Χώρος για απογοήτευση δεν υπάρχει, αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι η πίστη και στήριξη στην ομάδα, η περηφάνεια για την προσπάθεια που γίνεται σε αυτή την πολύ μα πάρα πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο.

Υπάρχουν προβλήματα; Ναι υπάρχουν. Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και εμπόδια που υψώνονται μπροστά μας; Ναι υπάρχουν! Και θέλω δημόσια να ευχαριστήσω και ενώπιον σας τους ποδοσφαιριστές μας και όλη την προπονητική ομάδα και Τεχνικό Διευθυντή, που και αντίληψη του βάρους της φανέλας που εκπροσωπούν έχουν και υπομονή δείχνουν ώστε να είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας απέναντι τους.

Δυστυχώς οι υποχρεώσεις,  κυρίως από την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο, έχουν επηρεάσει τον φετινό προϋπολογισμό. Είμαστε αναγκασμένοι να διευθετήσουμε οφειλές από τις προηγούμενες περιόδους και της αποφυγής εμπάργκο μεταγραφών αλλά και ποινών από FIFA και UEFA που θα ήταν καταστροφικές για την φετινή πορεία μας. Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος κάλυψης των παλαιών υποχρεώσεων είναι η σύναψη δανείου με πιο μακροπρόθεσμη αποπληρωμή. Είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο σύναψης του δανείου αυτού με τις αλλαγές στην δομή Συλλόγου/εταιρείας, όπως αυτές ολοκληρώνονται σήμερα, να είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις.

Η Ανόρθωσις όμως δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Το πλάνο διοίκησής μας περιλαμβάνει τη σύνδεση όλων των τμημάτων με τη μάνα του λόχου που είναι ο Σύλλογος, με εκπροσώπους από κάθε τμήμα να συμμετέχουν στο Συμβούλιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος λειτουργίας από το να είμαστε δίπλα σε όποιον αγωνίζεται με το Φοίνικα στο Στήθος, παρέχοντας την μέγιστη δυνατή βοήθεια.

Το ίδιο ισχύει και για το κοινωνικό και πολιτιστικό και Εθνικό ρόλο του ιστορικότερου Συλλόγου της Κύπρου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για τους εορτασμούς των Εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955, η εκδήλωσή μας θα λάβει χώραν στις 2 Απριλίου και ώρα 7:30 στην αίθουσα Κυριάκος Θεοχάρους στο στάδιο μας. Κύριος Ομιλητής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Κος Ιωάννης Παπαμελετίου.

Φίλες και Φίλοι Ανορθωσιάτες,

Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο αλλαγών σε όλα τα επίπεδα για το Σύλλογό μας. Μια περίοδος που έχει δυσκολίες αλλά και λύσεις που μπαίνουν σε εφαρμογή. Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε, είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ στις τάξεις της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και η στήριξη από τους χιλιάδες των υποστηρικτών της.

Η προσφυγιά και ο διασκορπισμός μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελεύθερης Κύπρου και όχι μόνο, δεν πρέπει να αλλοιώσει το DNA μας, αντίθετα πρέπει να μείνουμε κοντά στην Ανόρθωση και στην Αμμόχωστο, να είμαστε περήφανοι Ανορθωσιάτες Αμμοχωστιανοι!

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι αυτή που μας ενώνει και πρέπει να την έχουμε ψηλά και παντοτινή πρωταγωνίστρια για να κρατά το λάβαρο της επιστροφής και την αγάπη για την σκλαβωμένη πόλη μας στον απόλυτο βαθμό. Απλά σκεφτείτε την σημασία του να τραγουδάμε, κάθε φορά και περισσότεροι, στο τέλος κάθε αγώνα, το τραγούδι του Στέλιου Χιώτη, το τραγούδι της Αμμοχώστου, τραγουδάω για μια πόλη. Σκεφτείτε την σύνδεση που δημιουργείται με την Αμμόχωστο όταν τραγουδιέται από παιδιά που ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς τους δεν πρόλαβαν να γεννηθούν στην Αμμόχωστο.

Γι’ αυτό αγαπητοί φίλοι και φίλες η ευθύνη και η υποχρέωση του καθενός από εμάς είναι τεράστια, πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Να μην ξεχνάμε, όποτε ήμασταν μια γροθιά κανένα εμπόδιο δεν ήταν ικανό να σταματήσει την πορεία προς τους τίτλους και τις διακρίσεις. Βοηθήστε την Ανόρθωση, σταθείτε δίπλα από τον Σύλλογο μας, η επιτυχία δεν έχει πρόσωπα, η επιτυχία είναι της Ανόρθωσης Αμμοχώστου!

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε