13 Απριλίου, 2024
  • 13 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΜΟΝΟΙΑ:Έχουμε σημαντικούς στόχους να τους παλέψουμε μέχρι τέλους! Ο Νταμπράουσκας και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά

ΟΜΟΝΟΙΑ:Έχουμε σημαντικούς στόχους να τους παλέψουμε μέχρι τέλους! Ο Νταμπράουσκας και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά

By on 1 Μαρτίου, 2024 0 375 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις και οι πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση με τις τοποθετήσεις του.
Αναλυτικά:
«Οι σημερινές επίσημες τοποθετήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως τις έχει μεταφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου:

– ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ: Ο κ. Νταμπράουσκας, αν και είναι σχετικά νέος σε ηλικία προπονητής, έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες από ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, κατέκτησε τίτλους και γενικά είχε αρκετές επιτυχίες στην μέχρι τώρα καριέρα του. Έχει δείξει με την δουλειά του ότι είναι ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, που δίνει έμφαση στην σκληρή δουλειά και την πειθαρχία. Αυτά είναι βασικά στοιχεία που έψαχνε η ομάδα κατά τη διαδικασία πρόσληψης του νέου προπονητή. Απ’ εκεί και πέρα μπαίνει στην εξίσωση και η αγωνιστική φιλοσοφία. Ο κ. Νταμπράουσκας έδειξε με την πορεία του ως προπονητής ότι γνωρίζει τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα για να κατακτήσει τίτλους, καθώς έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του έντεκα τίτλους. Επίσης, το ότι αναδείχθηκε τρεις φορές ως κορυφαίος προπονητής της πατρίδας του, είναι ακόμη ένα γεγονός πως προσθέτει στο προφίλ του ως προπονητής.

– ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ: Τους λόγους που η Διοίκηση ήθελε να γίνει άμεσα η πρόσληψη του νέου προπονητή τους αναλύσαμε και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας. Ο κύριος λόγος είναι το προφανές, δηλαδή για να υπάρχει η άνεση του χρόνου ώστε να προχωρήσει ο προγραμματισμός και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν θα το χρησιμοποιήσει ο κ. Νταμπράουσκας, σε συνεργασία με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ, για να αξιολογηθεί το υφιστάμενο ρόστερ, να εντοπισθούν με ακρίβεια οι μετεγγραφικές μας ανάγκες και ακολούθως – ανάλογα με τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν – να προχωρήσει ο μετεγγραφικός σχεδιασμός με την πρέπουσα στελέχωση της ομάδας. Επιπλέον, ο κ. Νταμπράουσκας θα χρησιμοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για να γνωρίσει καλύτερα το πρωτάθλημά μας, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και να σχηματίσει τη δική του άποψη για τους ανταγωνιστές μας και γενικά το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Ο κ. Νταμπράουσκας θα έρχεται τακτικά στην Κύπρο για να παρακολουθεί από κοντά την καθημερινότητα και τον κύκλο εργασιών στο ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΛΛΟΣ, ώστε να αποκτήσει και σε αυτόν τον τομέα δική του άποψη, ενώ θα παρακολουθεί και από το γήπεδο αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και άλλων ομάδων. Θα είναι γενικά μια πολύ χρήσιμη περίοδος για τον κ. Νταμπράουσκας και γενικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε έτοιμοι στη νέα σεζόν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΌπως είναι φυσιολογικό, ο κάθε προπονητής όταν πάει σε μια νέα ομάδα παίρνει μαζί του και κάποιους συνεργάτες. Αυτό θα ισχύσει και στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον κ. Νταμπράουσκας. Ωστόσο, οι ανάγκες στο ποδόσφαιρο σήμερα, όσο αφορά τους επαγγελματίες με εξειδίκευση που εργοδοτούνται στις ομάδες, είναι πολύ μεγάλες. Συνεπώς, ναι μεν ο κ. Νταμπράουσκας θα φέρει μαζί του κάποιους συνεργάτες, ωστόσο το τεχνικό μας επιτελείο και το προσωπικό της πρώτης ομάδας θα είναι ένας πάρα πολύ μεγαλύτερος αριθμός. Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε πει πως η τελική σύνθεση του προπονητικού μας επιτελείου θα ανακοινωθεί με το τέλος της τρέχουσας σεζόν και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που θα γίνει από τον κ. Αναστασίου, τον κ. Νταμπράουσκας και τη Διοίκηση. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑΣτο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κάτι σημαντικό. Έχουμε διαπιστώσει δημοσίευμα που αναφέρει πως προγραμματίζονται μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο λόγος που κάνουμε δημόσια αναφορά είναι για να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα αυτό, ώστε να μην ακολουθήσουν και άλλα δημοσιεύματα παρόμοιου περιεχομένου. Ο κ. Νταμπράουσκας μόλις χθες προσλήφθηκε. Μαζί με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ θα αξιολογήσουν το ρόστερ μας το επόμενο χρονικό διάστημα και έπειτα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Βάση αυτού που σας αναφέρω τονίζουμε με έμφαση πως καμία απολύτως απόφαση δεν έχει ληφθεί επί του θέματος αυτού. Είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας. Το να βγαίνει δημοσίευμα για μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ μας μόλις την ημέρα που προσλήφθηκε ο νέος προπονητής και εν όσο η σεζόν βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή με την ΟΜΟΝΟΙΑ να διεκδικεί στόχους σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι αβάσιμο, άστοχο και άτοπο. Το τονίζουμε ξανά πως δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοια δημοσιεύματα αυτήν την περίοδο, για τον λόγο που σας εξήγησα προηγουμένως. Επίσης, κάνουμε αυτήν την αναφορά και για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ώστε να μην εκλαμβάνει ως δεδομένο ό,τι γράφεται και λέγεται.

– ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΑΣε αυτό το θέμα ισχύει ότι ακριβώς αναφέραμε και την περασμένη βδομάδα: Ότι δηλαδή αυτήν τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία βαθιάς αξιολόγησης από τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση όλων των δεδομένων που αφορούν την ομάδα ώστε να εντοπισθούν οι πραγματικές ανάγκες σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσης και ακολούθως να διαμορφωθεί ανάλογα η δομή και το οργανογράμματα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Συνεπώς, με βάση αυτών που σας έχω αναφέρει, δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις επί του θέματος αυτού. Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν θα προκύψουν περαιτέρω κινήσεις ή αλλαγές ή διαφοροποιήσεις, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την ομάδα.

– Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗΕίναι αναμφίβολα ένας σημαντικός αγώνας για εμάς – όπως και για την Ανόρθωση – σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της σεζόν και με τα βαθμολογικά δεδομένα όπως είναι διαμορφωμένα σήμερα. Κερδίζουμε πολλά σε περίπτωση που φτάσουμε στη νίκη και διατηρούμε τον δρόμο και το πεδίο ορατό όσο αφορά την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα. Θα είναι ένας απαιτητικός και δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια καλή ομάδα.  Θέλουμε να δούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει με χαρακτήρα, με προσωπικότητα, με αποφασιστικότητα, με πίστη και με μια απόδοση όπως πρέπει να είναι να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας. Η ομάδα πέτυχε το καλύτερο δυνατό στους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες που είχε σε διάστημα μόλις τριών ημέρων – εκτός έδρας με τον Άρη και με την ΑΕΖ στο κύπελλο – και θα είναι μεγάλης σημασίας εάν καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό το καλό σερί και μομέντουμ, κάτι που ασφαλώς για να το πετύχουμε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στο γήπεδο και την κερκίδα.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΤον ευχαριστούμε θερμά για την αποφασιστικότητα που δείχνει για να σταθεί στο πλευρό της ομάδας τόσο στη φετινή πορεία, όσο και γενικά στη νέα προσπάθεια που επιχειρείται. Φαίνεται ότι ο κόσμος εκτιμά την ειλικρίνεια με την οποία ο Πρόεδρος και η Διοίκηση τοποθετούνται, την αναγνώριση της κατάστασης και των λαθών που προηγήθηκαν, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να μπει στην πορεία που όλοι μας την θέλουμε να βρίσκεται. Έχουμε σημαντικούς στόχους να διεκδικήσουμε την τρέχουσα σεζόν και πρέπει μαζί να τους παλέψουμε μέχρι τέλους και απ’ εκεί και πέρα να δούμε και σε πιο μακρινό ορίζοντα τα μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες που υπάρχουν για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
– Μπασιρού και Σίμιτς: Επέστρεψαν εδώ και κάποιες μέρες στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, είναι στη διάθεση του προπονητή ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή
– Ψάλτης: Επέστρεψε στην αποστολή στον αγώνα με την ΑΕΖ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΣ: Άνταμ Λανγκ»