13 Απριλίου, 2024
  • 13 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αυτό θα είναι το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ.Από το όνειρο στις πράξεις(δηλώσεις και φωτορεπορτάζ)

Αυτό θα είναι το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ.Από το όνειρο στις πράξεις(δηλώσεις και φωτορεπορτάζ)

By on 29 Μαρτίου, 2024 0 2239 Views

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του ΑΠΟΕΛ, στην οποία ο Πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης, ο Πρόεδρος του σωματείου, Κυριάκος Ζιβανάρης, αλλά και ο επενδυτής Ντίνος Ιορδάνους, αποκάλυψαν τα πλάνα τους για το ιδιόκτητο γήπεδο.

Δείτε όλα όσα λέχθηκαν κατά την διάρκεια της  συνέντευξης Τύπου  στο HILTON:

Κυριάκος Ζιβανάρης: «Βρισκόμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώνουμε τη συμφωνία για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Με τη χρηματοδότηση του κ. Ιορδάνου το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.Για το σωματείο η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου έχει πολλά οφέλη. Δεν μιλούμε απλά για ένα γήπεδο. Επιδιώκουμε την εξέλιξη του ΑΠΟΕΛ σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια όλων μας είναι να οδηγήσουμε το ΑΠΟΕΛ στη νέα εποχή. Τα μέλη του σωματείου θα επικυρώσουν τη συμφωνία την επόμενη γενική συνέλευση».

Πρόδρομος Πετρίδης: «Είναι μια ημερομηνία-ορόσημο. Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα, που γίνεται πραγματικότητα παρότι θα μπορούσα να το εγκαταλείψω αρκετές φορές. Ήταν όμως αδιαπραγμάτευτος στόχος. Τίτλους, ευρωπαϊκές επιτυχίες, το ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να έχει. Όμως, τα έργα που θα αποτελούν τα θεμέλια αυτών των επιτυχιών, χρειάζονται υπομονή. Εγκαινιάσαμε ένα προπονητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και είμαι διπλά περήφανος που μετά από έξι χρόνια, ξεκινάμε ένα άλλο ταξίδι. Το χτίσιμο του ιδιόκτητου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να το θεωρούμε άπιαστο όνειρο.

Τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες, το ΑΠΟΕΛ είχε και θα έχει. Όμως τα έργα που θα αποτελούν τη βάση αυτών των επιτυχίων θέλουν υπομονή. Είμαι διπλά περήφανος».

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Ιορδάνους, απέδειξε στην πράξη ότι μοιράζεται το κοινό όραμα. Ευχαριστώ και τον αδερφό πρόεδρο του σωματείου, Κυριάκο Ζιβανάρη. Ευχαριστώ το συμβούλιό μου για τη συνεργασία».

Ντίνος Ιορδάνου: «Συγχωρέστε με που είμαι συγκινημένος. Έφυγα από την Κύπρο πριν 54 χρόνια και πήγα στην Αμερική. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα που δεν θυμόμουν την Κύπρο μας. Ήμουν από παιδί ΑΠΟΕΛίστας. Έπαιξε ποδόσφαιρο με πολλούς ΑΠΟΕΛίστες και έπαιξα εναντίον του ΑΠΟΕΛ με τον Παγκύπριο. Το όνειρο της οικογένειας ΑΠΟΕΛ ήταν και δικό μου όνειρο. Αυτό το στολίδι για τη Λευκωσία νομίζω θα δώσει ευκαιρίες, όχι μόνο στην Κοκκινοτριμιθιά, αλλά και σε πολλά παιδιά που θέλουν ο αθλητισμός να είναι μέρος της ζωής τους. Θέλω να είναι ένας προορισμός που δεν θα πηγαίνει ο κόσμος μόνο για να δει το ΑΠΟΕΛ, αλλά ένας προορισμός που θα προσφέρει πολλά στους Λευκωσιάτες. Για να επιβιώσουν τα γήπεδα πρέπει να προσφέρουμε στο κοινό κάτι το παραπάνω. Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να πω ορισμένες από τις σκέψεις μου».

Άγης Μεταξάς (CEO της εταιρείας του γηπέδου ): «Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι εξαιρετικά. Απομένει η σωστή διαχείριση τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής όσο και με τη λειτουργία του γηπέδου. Ο κ. Ιορδάνου θα αποτελέσει τον βασικό επενδυτή με συνεισφορά μέχρι και το 49%. Η κρατική χορηγία θα καλύψει το 30-35% του υπολογιζόμενου κόστους. Με εξασφαλισμένοι από τώρα το 70-75% του κόστους, το έργο προχωρά άμεσα. Για το κ. Ιορδάνου η χρηματοδότηση του έργου δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία αλλά μια ευκαιρία να βοηθήσει στην υλοποίηση του ονείρου. Θα αποτελεί ένα αθλητικό κέντρο με όλες τις ανέσεις. Θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα παρέχει μοναδικές εμπειρίες. Θα συσταθεί μια νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διεύθυνση τόσο της κατασκευής όσο και της λειτουργίας του γηπέδου. Η κερδοφορία του γηπέδου θα βοηθήσει τόσο τον ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ όσο και το σωματείο».

Η τεχνική ανάλυση του γηπέδου από τον Μίκη Ιωάννου:

«Πρόκειται για ένα γήπεδο κατηγορίας 4 της UEFA. Η χωρητικότητα θα είναι 14669 στην πρώτη φάση όμως θα υπάρχει η δυνατότητα για αύξηση μέχρι και 20000 χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του γηπέδου. Η περιοχή Κοκκινοτριμιθιά πληρούσε όλες τις προδιαγραφές. Εξασφαλίστηκε γη 147000 τετραγωνικών μέτρων για τουλάχιστον 80 χρόνια. Ο νέος περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας από το Δάλι καταλήγει πολύ κοντά στο νέο γήπεδο και αυτό θα εξυπηρετήσει οπαδούς από άλλες πόλεις. Καταλήξαμε στην επιλογή του γαλλικού αρχιτεκτονικού οίκου. Η δεύτερη φάση αφορά 1800 θέσεις στην ανατολική κερκίδα και η 3η φάση αφορά 2800 θέσεις στις τέσσερις γωνίες του γηπέδου. Οι κερκίδες έχουν τοποθετηθεί πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο.Η ηχητική του γηπέδου δημιουργεί μια πολύ καυτή έδρα. Στην παρούσα φάση γίνεται οι τελικές τροποποιήσεις στα αρχιτεκτονικά σχέδια. Θα χρησιμοποιηθούν πρωτοποριακές τεχνικές πρακτικές».

«Η ανάθεση της κατασκευής θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Η περίοδος κατασκευής εκτιμάται στους 30 μήνες, με τελική παραλαβή το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2028. Θα μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες με θεατές από το καλοκαίρι του 2028. Το κόστος ανέγερσης είναι στα 35 εκατομμύρια. »

Ερώτηση στον Ντίνο Ιορδάνου για το αν θα εμπλακεί στο μέλλον στην ποδοσφαιρική εταιρεία: «Το ενδιαφέρον μου είναι να κάνουμε κάτι και να υλοποιηθεί. Το άλλο θέμα είναι για το μέλλον. Η εταιρεία που στήνουμε είναι να για να γίνει το γήπεδο. Όταν το τελειώσουμε αυτό, υπάρχουν ευκαιρίες. Όταν κάνουμε καλό, θα ωφεληθεί και ο ποδοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ. Τα εισοδήματα του ΑΠΟΕΛ θα ανέβουν».

Ερώτηση στον Π. Πετρίδη για τον προσδοκώμενο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας στο νέο γήπεδο: «Πρέπει να έχουμε 10 με 11 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας. Θέλουμε να μένουν πολύ λίγα μεμονωμένα εισιτήρια για κάθε παιχνίδι».

Για το ποσό που θα βάλει ο κ. Ντίνος Ιορδάνου: «Εγώ είμαι διατεθειμένος να βάλω 12-13 εκατομμύρια»

1 του 74