26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-1: Κορυφή και όνειρα τίτλου!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-1: Κορυφή και όνειρα τίτλου!

By on 12 Μαΐου, 2024 0 717 Views

Η Άρσεναλ πήρε διπλό για… τίτλο κόντρα στη Γιουνάιτεντ (1-0), πέρασε ξανά στην κορυφή κι ελπίζει σε γκέλα της Σίτι κόντρα στην Τότεναμ.

Η Άρσεναλ του Αρτέτα είναι ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου! Με μια μεγάλη εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 της Γιουνάιτεντ, πέρασαν ξανά στην κορυφή της Premier League, αλλά με ένα ματς περισσότερο. Ηταν η ένατη διαδοχική εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, γεγονός που αποτυπώνει το εξαιρετικό μομέντουν στο οποίο βρίσκονται.

Οι Gunners ευελπιστούν πως την Τρίτη η Τότεναμ θα αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς από τη Σίτι και θα την φέρει πιο κοντά στον τίτλο. Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ ήταν απογοητευτική, έμεινε στην 8η θέση κι ελπίζει μόνο στο Κύπελλο. Η πρώτη απειλή ήρθε από την Άρσεναλ, μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Σαλιμπά να παίρνει κεφαλιά προς τα πίσω από κόρνερ, αλλά τον Μπισάκα να απομακρύνει. Στο 20ο λεπτό ο Κασεμίρο… έβαλε τις βάσεις για το γκολ της Άρσεναλ, αφού δε λειτούργησε καθόλου στο οφσάιντ, ο Χάβερτς βρέθηκε σε ιδανική θέση, έκανε την ασίστ και ο Τροσάρ διαμόρφωσε το 1-0.

Η Άρσεναλ επέλεξε να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ είχε και ένα καλό σουτ του Τομιγιάσου στο 26’, που κόντραρε στα σώματα. Ο Γκαρνάτσο προσπαθούσε κυρίως με ατομικές ενέργειες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν αποφασισμένοι να «σφραγίσουν» τη νίκη, είχαν την στιγμή τους με Ράις και Σάκα στο 55’, αλλά μία ασυνεννοησία των Γουάιτ και Σάκα στο 60΄, λίγο έλειψε να κοστίσει. Ωστόσο, το σουτ του Γκαρνάτσο δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Οντεγκααρντ έφτασε κοντά στο 65’, αλλά ο Ονάνα ήταν στη σωστή. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 77’, από ένα ακόμη σουτ του Γκαρνάτσο. Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ονάνα να αποκρούει εντυπωσιακά ένα σουτ του Μαρτινέλι, του Ράις.

Η μάχη για τον τίτλο

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ – 86 βαθμοί

  • 19/05 18:00 Άρσεναλ – Έβερτον

Το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι – 85 βαθμοί

  • 14/05 22:00 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι
  • 19/05 18:00 Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία στην κορυφή της Premier League

1. Άρσεναλ – 86 (37 ματς – GD +61)
2. Μάντσεστερ Σίτι – 85 (36 ματς -GD +58)

* Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρώτο tie breaker είναι η διαφορά των γκολ