26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 3-1: Οι “Άγιοι” θα διεκδικήσουν κόντρα στη Λιντς το εισιτήριο για την Premier League στο ματς των εκατομμυρίων

Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 3-1: Οι “Άγιοι” θα διεκδικήσουν κόντρα στη Λιντς το εισιτήριο για την Premier League στο ματς των εκατομμυρίων

By on 18 Μαΐου, 2024 0 555 Views

Η Σαουθάμπτον με τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο και πρωταγωνιστή τον Άρμστρονγκ που πέτυχε δύο γκολ επικράτησε 3-1 της Γουέστ Μπρομ και είναι η δεύτερη φιναλίστ του τελικού που οδηγεί στην Premier League στο ματς των εκατομμυρίων που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ.

Η Σαουθάμπτον έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Λιντς που έκλεισε θέση για το Γουέμπλεϊ και τον τελικό ανόδου στην   Premier League που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου μετά την επικράτηση της με 3-1 επί της Γουέστ Μπρομ το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα, όπως ακριβώς και το πρώτο 45λεπτο του δεύτερου αγώνα, το οποίο μάλιστα δεν είχε καθόλου φάσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως οι “Άγιοι” ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν αρχικά να πάρουν προβάδισμα στο 49′ με τον Σμόλμποουν. Ο μέσος των γηπεδούχων έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Μπρουκς, ο οποίος ξανά προς τον Σμόλμποουν που έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ.

Στο 78′ η Σαουθάμπτον με τον πρώτο της σκόρερ, τον Άρμστρονγκ, έκανε το 2-0. Ο έμπειρος σέντερ φορ πήρε τη μπάλα στα αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Πάλμερ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 86′ με τον Άρμστρονγκ και πάλι να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και έγραψε το 3-0 για τους “Άγιους”.

Η Γουέστ Μπρομ κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με κεφαλιά του Κίπρε σε κόρνερ από τα δεξιά.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μακάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάρβορντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στέφενς, Σμόλμποουν (90′ Ρόθγουελ), Ντάους, Αρίμπο (90′ Τσαρλς), Μπρουκς (74′ Εντοζί), Άρμστρονγκ, Φρέιζερ (66′ Μάνινγκ).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Πάλμερ, Μπάρτλεϊ, Φέρλονγκ, Τάουνσεντ (73′ Ριτς), Κίπρε, Βαλάς (64′ Μπράντον Τόμας), Φέλοους, Γιοκουσλού (64′ Εμβιλά), Μοβάτ, Ντιανγκανά (64′ Σουίφτ), Τζόνστον.

Τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών

  • Λιντς – Νόριτς 0-0
  • Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 0-0

Τα δεύτερα παιχνίδια των ημιτελικών

  • Λιντς – Νόριτς 4-0
  • Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 3-0

Ο τελικός:

  • Κυριακή 26 Μαΐου, Λιντς – Σαουθάμπτον