27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ένα ντέρμπι χωρίς προηγούμενο: Το υπέρτατο κίνητρο του ΠΑΟΚ και η “συνταγή” του Άρη

Ένα ντέρμπι χωρίς προηγούμενο: Το υπέρτατο κίνητρο του ΠΑΟΚ και η “συνταγή” του Άρη

By on 19 Μαΐου, 2024 0 434 Views

Άρης και ΠΑΟΚ θα κονταροχτυπηθούν σήμερα 19/5 στο Κλεάνθης Βικελίδης σε μια μονομαχία που θα μείνει στην ιστορία. Ο Δικέφαλος είναι μπροστά στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας του (και πιο “μάγκικου” για τους οπαδούς του), ενώ οι κίτρινοι έχουν την πρόκληση να στερήσουν από τον συμπολίτη έναν τίτλο και το θέλουν για πολλούς λόγους (αγωνιστικούς και μη).

Το φινάλε της Stoiximan Super League συναρπάζει για δεύτερη σερί σεζόν, καθώς στην τελευταία στροφή δύο ομάδες διεκδικούν τον τίτλο πριν από το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ με ένα συγκλονιστικό come-back νίκησε κατά σειρά, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (ενώ είχε προηγηθεί η ισοπαλία με τη Λαμία στο Αθανάσιος Διάκος) και ηγείται της κούρσας μια στροφή πριν από το φινάλε. Για να το κατακτήσει πρέπει να περάσει από το Κλεάνθης Βικελίδης και να κερδίσει τον Άρη για πρώτη φορά φέτος.

Οι κίτρινοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να κατακτήσει ο συμπολίτης ΠΑΟΚ τον τίτλο στην έδρα τους και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να το αποτρέψουν. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ θα φιλοξενεί τη Λαμία στην OPAP Arena και με δική της νίκη σε συνδυασμό με μία νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη, θα κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα για δεύτερη διαδοχική σεζόν και 14η της ιστορίας της.

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαϊου

20:00 ΑΕΚ-Λαμία

20:00 Άρης-ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (9η αγωνιστική)

1.ΠΑΟΚ 77

2.ΑΕΚ 75

3. Ολυμπιακός 73

4. Παναθηναϊκός 71

5. Αρης 55

6. Λαμία 35

Σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ισοβαθμίσουν στην κορυφή των playoffs της Stoiximan Super League, τότε η Ένωση είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες έχουν συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό βαθμών στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, ωστόσο η Ένωση είναι εκείνη που έχει τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Πώς γίνεται να ισοβαθμίσουν; Ο ΠΑΟΚ να έρθει ισόπαλος με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη επί της Λαμίας. Τότε, οι δύο ομάδες θα έχουν 78 πόντους.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

  • 30/10/23 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
  • 11/02/24 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1
  • 07/04/24 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2
  • 28/04/24 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Η ΑΕΚ έχει την ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (7-6)