27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1: «Ισόβια» πρωταθλήτρια με τέσσερις σερί Premier League!

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1: «Ισόβια» πρωταθλήτρια με τέσσερις σερί Premier League!

By on 19 Μαΐου, 2024 0 1005 Views

Η Premier League… αλυσοδεμένη στο Μάντσεστερ! Με έναν υπέροχο Φόντεν να την οδηγεί η Σίτι έκανε το χρέος της κόντρα στη Γουέστ Χαμ (3-1) και έγραψε ιστορία με τέσσερα σερί πρωταθλήματα.

Αν κάποια ομάδα μπορούσε να το καταφέρει, τότε ήταν μόνο εκείνη! Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε τη δική της ιστορία στα αγγλικά γήπεδα, έγινε η πρώτη ομάδα με τέσσερα σερί πρωταθλήματα στα 135 χρόνια ιστορίας του αγγλικού πρωταθλήματος και τιτλοφορεί με καμάρι ως «ισόβια» πρωταθλήτρια στη σύγχρονη εκδοχή της Premier League. Γνωστή στο… κουρμπέτι όταν ο τίτλος κρίνεται την τελευταία αγωνιστική, η Σίτι με έναν υπέροχο Φιλ Φόντεν ολοκλήρωσε τη δουλειά με το τελικό 3-1 απέναντι στη Γουέστ Χαμ και για ακόμα μια σεζόν αρνήθηκε να παραδώσει την κούπα της Premier League.

Σε αντίθεση πάντως με τα προηγούμενα matchball τίτλου που είχαν εξελιχθεί σε… θρίλερ (ΚΠΡ, Άστον Βίλα), οι Citizens αυτή τη φορά φρόντισαν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση. Μόλις στο 2΄ο κορυφαίος της χρονιάς στην Αγγλία, Φιλ Φόντεν, πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ στο παραθυράκι της εστίας έστησε χορό για το επικείμενο πάρτι. Στο 16΄ο Αρεολά έδιωξε το μακρινό σουτ του Ντε Μπρόινε για να αποτρέψει το 2-0, αλλά μόνο προσωρινά. Η Σίτι άλλωστε είχε… κατασκηνώσει έξω από την περιοχή της Γουέστ Χαμ και τελικά βρήκε το δεύτερο γκολ και πάλι με τον Φιλ Φόντεν που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στο 18΄.

Προοδευτικά η Σίτι έριξε ρυθμό και το πλήρωσε από μια στημένη μπάλα, όταν στο 42΄κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Κούντους με αδιανόητο ψαλιδάκι έβαλε τη Γουέστ Χαμ ξανά στο παιχνίδι για να επαναφέρει μερικώς το άγχος στις εξέδρες του «Έτιχαντ». Παρόλα αυτά η Σίτι δεν είχε όρεξη για…. θρίλερ. Η επιμονή επικράτησε και μετά την ανάπαυλα, η Σίτι έψαχνε την ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς και τη βρήκε στο 59΄με σουτ του Ρόδρι έξω από την περιοχή που κατέληξε στη γωνία της εστίας.

Από εκεί και πέρα ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση του σκορ, ελέγχοντας τον ρυθμό μέχρι το τελικό σφύριγμα. Το γκολ άλλωστε που σημείωσε ο Σούτσεκ στο 87΄για τη Γουέστ Χαμ ακυρώθηκε μέσω VAR για καθαρό χέρι , με το σφύριγμα της λήξης για τέταρτη σερί σεζόν να δίνει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Ετιχαντ».

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι (71΄Ακέ), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Φόντεν (90+1΄Κόβασιτς), Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντοκού, Χάαλαντ

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Ζουμά, Μαυροπάνος, Κρέσγουελ, Τσουφάλ, Σούτσεκ, Γουόρντ Πράουζ, Έμερσον (71΄Άλβαρες), Κούντους, Πακετά (86΄Ινγκς), Αντόνιο (81΄Έρθι)