7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Ρεάλ: Μίδας Αντσελότι, έφτασε τα πέντε τρόπαια Champions League ως προπονητής

Ρεάλ: Μίδας Αντσελότι, έφτασε τα πέντε τρόπαια Champions League ως προπονητής

By on 2 Ιουνίου, 2024 0 1097 Views

Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ τοποθετεί για τα καλά τον Κάρλο Αντσελότι στο πάνθεον της ιστορίας, με τον Ιταλό προπονητή να φτάνει τις πέντε κατακτήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Κάρλο Αντσελότι έγραψε ιστορία οδηγώντας τη  Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League  με το 2-0 επί της Ντόρτμουντ, αφού σήκωσε το τρόπαιο για πέμπτη φορά με την ιδιότητα του προπονητή.

Ο Ιταλός τεχνικός άφησε έτσι ακόμη πιο πίσω τρία ιερά ονόματα της προπονητικής, τον Μπομπ Πέισλι που οδήγησε τη Λίβερπουλ σε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών σε πέντε σεζόν μεταξύ 1977 και 1981, τον Ζινεντίν Ζιντάν με τα τρία διαδοχικά Champions League με τη Ρεάλ μεταξύ 2016 και 2018 και τον Πεπ Γκουαρδιόλα που πήρε δύο τρόπαια με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 και ένα με την Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι.

Ο Αντσελότι μετρούσε μέχρι πρότινος δύο με την Μίλαν το 2003 και το 2007 και άλλα δύο με τη Ρεάλ, το 2014 και το 2022. Μαζί με το χαμένο τρόπαιο του 2005 ως τεχνικός των ροσονέρι (απέναντι στη Λίβερπουλ) ήταν ήδη ο επικεφαλής στη λίστα με τις συμμετοχές σε τελικούς, ύστερα από τη φετινή 6η παρουσία του.

Η νίκη του εκτόξευσε στις 13 τις κατακτήσεις από Ιταλούς προπονητές, με τους Ισπανούς να μένουν στις 11 και τους Γερμανούς στις 10.

Από εκεί και πέρα, ήταν ήδη στην εξάδα των τεχνικών που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με δύο ομάδες, μαζί με τους Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο), Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν), Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ), Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν) και Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι).

Αντιστοίχως, είχε προσθέσει εδώ και καιρό το όνομά του στη λίστα με τους προπονητές που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και ως ποδοσφαιριστής, στην οποία ανήκουν και οι Μιγκέλ Μουνιόθ, Τζοβάνι Τραπατόνι, Γιόχαν Κρόιφ, Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζινεντίν Ζιντάν.