26 Ιουνίου, 2024
  • 26 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Euro 2024, Σλοβενία – Δανία 1-1: Ο Γιάνζα τιμώρησε τους αντιπάλους του και ο 3ο όμιλος παίρνει φωτιά

Euro 2024, Σλοβενία – Δανία 1-1: Ο Γιάνζα τιμώρησε τους αντιπάλους του και ο 3ο όμιλος παίρνει φωτιά

By on 16 Ιουνίου, 2024 0 238 Views

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Σλοβενίας με την Δανία, με τον Έρικ Γιάνζα στο 77′ να απαντάει στο γκολ του Έρικσεν από το 17ο λεπτό. Ο όμιλος που περιλαμβάνει επίσης Αγγλία και Σερβία αποκτάει άγρια ομορφιά.

H πρώτη ισοπαλία στο Euro 2024  είναι γεγονός. Η Σλοβενία κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την Δανία, με το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγκάρδη να λήγει 1-1 και τον τρίτο όμιλο, να αποκτάει άγρια ομορφιά.

Η Δανία είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να ανοίγει το σκορ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι Σλοβένοι το πίστεψαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με το σουτ του Γιάνζα στο 77′.

Εξαιρετικός ήταν ο Σπόραρ, ο οποίος ήταν μία συνεχή απειλή στην άμυνα των Δανών, βασικός έπαιξε ο Τσέριν, ενώ στο δεύτερο μέρος πέρασε ως αλλαγή και ο Βέρμπιτς.

Στην επόμενη αγωνιστική, η Σλοβενία κοντράρεται με την Σλοβενία (20/6, 16:00), ενώ η Δανία θα αντιμετωπίσει το φαβορί του ομίλου και εκ των φαβορί της διοργάνωσης, την Αγγλία (20/6, 19:00).

Το ματς

H Δανία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Σλοβάκων. Η Σλοβακία απείλησε στο 16ο λεπτό με τον Σέσκο να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής και να είναι ελάχιστα άστοχος.

Αυτή η ευκαιρία σαν να… αφύπνισε τους Δανούς, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ. Εκτελέστηκε γρήγορα πλάγιο από τα δεξιά, ο Βιντ με τακουνάκι τροφοδότησε τον Έρικσεν, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε για το 1-0. Σημαδιακό γκολ για τον Έρικσεν, ο οποίος βρήκε δίχτυα σε Euro, 1.100 μέρες μετά την περιπέτεια της υγείας του στο παιχνίδι με την Κροατία στο προηγούμενο ευρωπαϊκό.

Η Σλοβενία επιχείρησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, με τον Σπόραρ να είναι μόνιμος “στόχος” των συμπαικτών του, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να βοηθήσει. Από την άλλη, η Δανία απειλούσε, πότε με στατικές ευκαιρίες, πότε εκμεταλλευόμενη λάθη των Σλοβένων. Όπως στο 43′, όταν ο Βιντ έκλεψε, γύρισε προς τον Έρικσεν, που σούταρε με τη μία, όμως ήταν άστοχος.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή, μάλιστα, κατεγράφη στο 65ο λεπτό. Ο Κρίστιανσεν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Χόιλουντ έβαλε το πόδι του, αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ. Δύο λεπτά αργότερα οι Σλοβένοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με πρωταγωνιστές δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Σπόραρ από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά, όμως αστόχησε.

Η Σλοβενία ανέβασε περισσότερο τον ρυθμό της και πίστευε πραγματικά στο γκολ. Στο 75′ απείλησε με τον Σπόραρ, ενώ στο 76′ εξαπέλυσε βολίδα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Σμάιχελ. Ήταν το momentum των Σλοβένων και έφεραν την ισοφάριση. τέλεση κόρνερ από τα δεξιά, έδιωξε η άμυνα της Δανίας εκτός περιοχής. Εκεί, ο Γιάνζα έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Χιούλμαντ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των Δανών.

  • Σλοβενία: Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάντζ, Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλνσικ, Μλάκαρ, Σπόραρ, Σέσκο
  • Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ, Χοίμπιεργκ, Κρίστιανσεν, Έρικσεν, Βιντ, Χόιλουντ