26 Ιουνίου, 2024
  • 26 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • OKKAΣ:Σε δύσκολες συνθήκες,στόχος να κτίσουμε μια Ανόρθωση που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ιστορίας(κατανόηση και υπομονή ζητά η διοικούσα επιτροπή)

OKKAΣ:Σε δύσκολες συνθήκες,στόχος να κτίσουμε μια Ανόρθωση που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ιστορίας(κατανόηση και υπομονή ζητά η διοικούσα επιτροπή)

By on 18 Ιουνίου, 2024 0 301 Views

Τον Γιάννo Οκκά παρουσιάζει η Ανόρθωση, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ο Κύπριος τεχνικός συνεχίζει από πέρυσι, με τις συνθήκες να είναι δύσκολες λόγω των οικονομικών δεδομένων της ομάδας της Αμμοχώστου και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά για το πλάνο του και το πώς προσεγγίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο. H διοικούσα επιτροπή που ανέλαβε την ευθύνη του προγραμαμτισμού για τη νεά χρονιά προσπαθεί για το καλύτερο με ειλικρίνεια τόνισε ο Μ.Παπαγιώργης και ζήτησε απόλους κατανόηση και υπομονή.

Σίγουρα δυσκολη η αποστολή της διοικούσας επιτροπής και του Γ.Οκκά αφού παρέλαβαν καμένη γη από τα εγκληματικά λάθη των δυο τελευταίων χρόνων από αυτούς που έφυγαν νύχτα σαν κλέφτες… αφού προκάλεσαν οικονομική καταστροφή φορτώνοντας την ομάδα πολλά οικονομικά βαρίδια,και βαριά εμπόδια για τον προγραμαμτισμό της επόμενης χρονιάς.

Τώρα κρύβονται αλλά ο κόσμος τους γνωρίζει καλά γιαυτό θα σταθεί στο πλευρό της νέας προσπάθειας για να μην επιτρέψει ξανά τα ίδια λάθη,και σε καιροσκόπους να παίξουν παιχνίδια ξανά σε βάρος της Ανόρθωσης.

Αναλυτικά τα όσα λέχθηκαν στην διάσκεψη:

Στο πάνελ μαζί με τον Γιάννο Οκκά, ο Μάριος Παπαγιώργης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε:

«Είναι ο καταλληλοτερος προπονητής για την επόμενη χρονιά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να πετύχει πολλα στην Ανόρθωση».

Για την κατάσταση στην Aνόρθωση  και τον Πριέτο: «Είναι ενήμερος ο Γιάννος για την κατάσταση. Αναλάβαμε εδώ και δύο εβδομάδες σε δύσκολες καταστάσεις.Χρειάζεται κατανόηση και υπομονή από τον κόσμο και εσάς. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες γιατί η προηγούμενη διοίκηση εξάντλησε και έσοδα της επόμενης χρονιάς πέραν από τις πολλές εκκρεμότητες που παραλάβαμε. Εγώ και οι συνεργάτες μου με ειλικρίνεια θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.Ο κ. Πριέτο διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2027 και συνεχίζει κανονικά στα καθήκοντα του. Θα γίνει μια συνάντηση με τον κ. Πριέτο και τον κ. Οκκά για να δούμε πως θα προχωρήσει η συνεργασία τους».

Παπαγιώργης/Για το ύψος του μπάτζετ: 

“Έχει προεισπραχθεί σημαντικό ποσό από την προηγούμενη διοίκηση, κάτι που μας δυσκολεύει. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Σωματείο και θα προχωρήσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες στην συνέχεια.”

Στις πρώτες του δηλώσεις ο προπονητής της Ανόρθωσης, είπε:

«Γνωρίζετε λίγο πολύ τα τελευταία γεγονότα στην Ανόρθωση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσοι με γνωρίζουν από κοντά ξέρουν ότι έχω ανήσυχο πνεύμα, είμαι νικητής και άνθρωπος ο οποίος δουλεύω σκληρά 24 ώρες το 24ωρο. Με αυτό το ανήσυχο πνεύμα θα χτιστεί και η δική μας Ανόρθωση όπως αξίζει στην ιστορία του σωματείου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι προπονητής σε μια ομάδα που μου έδωσε περισσότερα από όσα έδωσα εγώ γι’ αυτήν και τώρα μου δίνει την ευκαιρία από τον πόστο του προπονητή. Στόχος είναι να κάνω νέους και παλιούς παίκτες οικογένεια και να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έχω οικογένεια και δεν μιλάω για τη σύζυγο τα παιδιά και τους γονείς μου, αλλά και για την οικογένεια της Ανόρθωσης με την οποία πορευθήκαμε μαζί τους τελευταίους δύσκολους μήνες. Όσο έχω μαζί μου την οικογένεια της Ανόρθωσης δεν φοβάμαι τίποτα. Μαζί μου θα είναι κάποια παιδιά που ξέρουν τις απαιτήσεις μου και μαζί θα χτίσουμε μια Ανόρθωση που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ιστορίας».

“Σηκώσαμε μανίκια να βρούμε ποδοσφαιριστές, χρειάζομαι αρκετούς. Κοιτάμε την εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό. Να βρούμε αυτούς που είναι μέσα στο μπάτζετ μας. Με διαβεβαίωσαν από την Διοίκηση να μην έχω έννοια για το οικονομικό και να αφοσιωθώ στο ποδοσφαιρικό. Δεν θα οριοθετήσουμε τους στόχους μας φέτος.Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι ένας αγώνας και πρέπει να παλέψουμε. Να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο για το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι. Αν το μπάτζετ είναι 5 ευρώ, στόχος να το κάνουμε καλύτερο.”

Για το ρόστερ, τον Τζούλιου και τον Σταμούλη: «Υπάρχουν παιδιά που έχουν συμβόλαιο, η πλειοψηφία είναι Κύπριοι. Υπάρχει σκέψη για να προσεγγίσουμε και κάποιους των οποίων λήγει το συμβόλαιο. Για τον Τζούλιου, έχει πρόταση από το εξωτερικό, το εξετάζουμε με τη διοίκηση τι θα είναι καλύτερο και γι’ αυτόν και για την ομάδα. Θέλουμε τα παιδιά μας να προχωράνε. Αν είναι καλύτερο και για τους δύο να γίνει μεταγραφή θα γίνει εφόσον και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένοι. Με τον Σταμούλη υπήρχε μια συμφωνία πριν αναλάβω και είαμστε πολύ κοντά να είναι στο ρόστερ μας. Τον γνωρίζουμε».

Για τον Τσίκο: «Στην Ανόρθωση θα μείνουν όσοι θέλουν να μείνουν. Ο Τσίκο και ο κάθε Τσίκο πρέπει να θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Αν θέλει πραγματικά να μείνει τον θέλω κι εγώ. Αν δεν θέλουν θα το διαχειριστούμε ανάλογα».

Για το γεγονός ότι η διοίκηση μίλησε και με άλλους προπονητές: «Ήταν φυσιολογικό να μιλήσουν και με άλλους προπονητές. Η πρώτη συνάντηση ήταν μαζί μου. Έψαξαν και για άλλους με στόχο να βρουν τον ιδανικότερο λόγω της αγάπης τους για την Ανόρθωση. Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο για να πάρω την απόφαση. Η διοίκηση έπρεπε να δει και άλλους συναδέλφους, όλοι θέλουμε το καλό της Ανόρθωσης. Μιλώ και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος που βοήθησα την  Ανόρθωση και με βοήθησε».

Για τον κόσμο: «Η αγάπη του κόσμου ήταν και είναι δεδομένη. Είπα ότι ο μέσα από την δουλειά μας κερδίζουμε τον κόσμο και με μέσα από τις πράξεις του έδειξε κατανόηση και τον δρόμο ότι η Ανόρθωση ήταν είναι και θα είναι εδώ. Στους στόχους τους προσωπικούς και της ομάδας είναι να κρατήσουμε αυτό τον κόσμο που μας κράτησε ζωντανούς. Να γίνουμε όλοι ένα, στην Ανόρθωση είμαστε οικογένεια».

Για τους συνεργάτες του: «Είναι παιδιά με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, σε αυτό που κάνουν είναι ακούραστοι, ξάγρυπνοι και γι’ αυτό θα είναι μαζί μου. Ο Κωνσταντίνος Κολτσίδας εξ’ Ελλάδος με τον οποίο συνεργάστηκα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Σταύρος Πάρπας με τον οποίο συνεργάστηκα στις Εθνικές και ο Αντώνης Γιωργαλλίδης τον οποίο όλοι γνωρίζεται ».