27 Ιουνίου, 2024
  • 27 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γεωργία – Τσεχία 1-1, Video: Αλύγιστοι Γεωργιανοί, σπάταλοι Τσέχοι…

Γεωργία – Τσεχία 1-1, Video: Αλύγιστοι Γεωργιανοί, σπάταλοι Τσέχοι…

By on 22 Ιουνίου, 2024 0 468 Views

Η Τσεχία έψαχνε με μανία το τρίποντο, έπεσε όμως πάνω στον εξαιρετικό Μαμαρντασβίλι και την ατίθαση Γεωργία (1-1) που στο 90+5΄μάλιστα φλέρταρε με μια μεγαλειώδη νίκη!

Ήταν ανώτερη, είχε τις ευκαιρίες και το μομέντουμ με το μέρος της, αλλά οι τρεις βαθμοί δεν μπήκαν ποτέ στο σακούλι της. Στην κρίσιμη μάχη απέναντι στη Γεωργία, η Τσεχία έχυσε την καρδάρα με το γάλα και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της για πρόκριση στα νοκ-όαυτ. Με τον Μαμαρντασβίλι να ορθώνεται σαν αδιαπέραστο τείχος, οι Τσέχοι περιορίστηκαν στο 1-1 απέναντι στους ατίθασους Γεωργιανούς που πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό σε τελική φάση EURO, αλλά μαζί με την Τσεχία είδαν τις πιθανότητες πρόκρισης να μικραίνουν επικίνδυνα.

Τείχος Μαμαρντασβίλι και… τιμωρία
Το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα είχε καλό ρυθμό και τους Τσέχους σε κυρίαρχο ρόλο. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας οι παίκτες του Χάσεκ τέσταραν την ετοιμότητα της αντιπάλου και ιδίως του Μαμαρντασβίλι, ο οποίος στα πρώτα τρία λεπτά κλήθηκε να κρατήσει το μηδέν ισάριθμες φορές! Μόλις στο 2΄άλλωστε ο Γεωργιανός με τρομερή διπλή απόκρουση σε Χλόζεκ και Σικ αρνήθηκε το γκολ στους Τσέχους, που στιγμές αργότερα τον δοκίμασαν ξανά με δυνατή κεφαλιά.

Οι σέντρες έπεφταν… βροχή στην περιοχή της Γεωργίας και στο 23 η ζημιά έγινε όαν Χλόζεκ βρήκε δίχτυα, αλλά έπειτα από έλεγχο στο VAR το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο Τσέχος είχε σκοράρει με το χέρι. Προοδευτικά η Τσεχία ξεμύτισε από την περιοχή και στην εκπνοή του ημιχρόνου τιμώρησε τους σπάταλους Τσέχους! Στο 45+2΄συγκεκριμένα ο Χράνατς έκανε χέρι στην περιοχή και μετά από έλεγχο στο μόνιτορ ρέφερι έδωσε την ευκαιρία στον Μικαουτάτζε να στήσει τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και να ανοίξει το σκορ για μια – κακή μέχρι εκείνο το σημείο – Γεωργία.

Ο Σικ έσωσε τον βαθμό
Δυο λεπτά μετά ο Μαμαρντασβίλι με απίθανη απόκρουση αρνήθηκε το 1-1 στον Σικ, ο οποίος ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Τσεχίας στο β΄μέρος. Αφού στιγμές νωρίτερα ο Μεκβαμπισβίλι είχε σπαταλήσει την αντεπίθεση της Γεωργίας με άστοχο πλασέ από το ύψος της περιοχής (57΄), η Τσεχία βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Λινγκρ που κατέληξε στο δοκάρι, ο Σικ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το στήθος για το 1-1. Στο 62΄ο Κρέτσκι άγγιξε την ανατροπή με άστοχη κεφαλιά, ενώ στο 78΄ο Μαμαρντασβίλι δήλωσε ξανά παρών στο μακρινό σουτ του Λινγκρ.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό η Τσεχία πίεζε για τη νίκη, αλλά στο φινάλε παραλίγο να χάσει και τον βαθμό! Στο 90+5΄η Γεωργία ξεχύθηκε αστραπιαία σε αντεπίθεση, όμως ο Λομπτζανίτζε έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο τετ-α-τετ στην απόλυτη ψυχρολουσία. Το 1-1 δεν άλλαξε ποτέ σαν σκορ και βύθισε Τσέχους και Γεωργιανούς μαζί στη βαθμολογία, με τις Πορτογαλία και Τουρκία πλέον να έχουν τον πρώτο λόγο για απευθείας πρόκριση ενόψει και της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια (82΄Γκβελεσιάνι), Κάσια, Ντβαλί, Κακαμπάτζε, Τσιταϊσβίλι (62΄Λοκοσβίλι), Κοχορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Νταβιτασβίλι (62΄Τσακβετάτζε), Κβαρατσχέλια (83΄Λομπιανίτζε), Μικαουτάτζε (88΄Κβιλιτάια)

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Γιούρασεκ (82΄Σέβτσικ), Προβόντ (82΄Μπαράκ), Σούτσεκ, Τσέρνι (55΄Γιούρασεκ), Χλόζεκ (55΄Λινγκρ), Σικ (68΄Σιτίλ)