28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • EURO 2024, Ολλανδία – Αυστρία 2-3: Πρώτη και καλύτερη η ομαδάρα του Ράνγκνικ

EURO 2024, Ολλανδία – Αυστρία 2-3: Πρώτη και καλύτερη η ομαδάρα του Ράνγκνικ

By on 25 Ιουνίου, 2024 0 128 Views

Η φανταστική Αυστρία του Ράλφ Ράνγκνικ πήρε τρεις φορές το προβάδισμα κόντρα στην Ολλανδία, επικράτησε με 3-2 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γαλλίας με την Αυστρία τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ομίλου. Τρίτη η Ολλανδία.

Πρωτιά για την τρομερή Αυστρία! Η ομάδα του Ράλφ Ράνγκνικ υπέταξε την Ολλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου με 3-2, έφτασε τους έξι βαθμούς, προκρίθηκε στους «16» του EURO 2024 ως κορυφαία ομάδα του απαιτητικού 4ου Ομίλου και άφησε στην 3η θέση τους Οράνιε (4 β.). Στη 2η θέση η Γαλλία των πέντε πόντων που έμεινε στο 1-1 με την ήδη αποκλεισμένη Πολωνία.Με τον 2ο του 6ου Ομίλου οι Αυστριακοί και με τον 2ο του 5ου Ομίλου η Γαλλία.

Οι Αυστριακοί πήραν προβάδισμα μόλις στο 6′. Ο Πρας γύρισε την μπάλα, ο Μάλεν έκανε τάκλιν για να κόψει την μπάλα, όμως άθελα του «εκτέλεσε» τον Φερμπρούχεν για το 0-1,

Η Ολλανδία είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες σε δέκα λεπτάο. Στο 14′ ο αμαρκάριστος Ρέιντερς αστόχησε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι και στο 24′ ο χαφ της Μίλαν έβγαλε τον Μάλεν τετ α τετ αλλά ο επιθετικός της Ντόρτμουντ αστόχησε.

Από την πλευρά της Αυστρία είχε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 37΄. Δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ, έπεσε στη γωνία του ο Φερμπρούχεν. Στη συνέχεια της φάσης ο Αρναούτοβιτς έκανε «τσαφ», ο τερματοφύλακας της Μπράιτον έχασε την μπάλα από το χέρι του αλλά διόρθωσε το λάθος του.

«Ροντέο» με νικήτρια την Αυστρία

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά και ισοφάρισαν στο 47. Ο Χεϊρτράουντα έκλεψε την μπάλα, ο Σίμονς την κουβάλησε στην αντεπίθεση και την πέρασε στον Χάκπο, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 59′ η Αυστρία ανέκτησε το πρόβαδισμα της. Ο Γκρίλιτς έκανε το γύρισμα, καρφωτή κεφαλιά του Σμιντ, η μπάλα βρήκε στον Ντε Φράι και κατέληξε στα δίχτυα του Φερμπρούχεν για το 2-1. Το γκολ πιστώθηκε στον μεσοεπιθετικό της Βέρντερ Βρέμης, καθώς η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.

Στο 75′ ο Βέγκχορστ πήρε την κεφαλιά – πάσα μέσα στην περιοχή, ο Ντεπάι κατέβασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής Κρούζλιακ σε πρώτο ακύρωσε το γκολ για χέρι. Ο VAR κάλεσε τον Σλοβάκο για on-field review και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι Αυστριακοί βρήκαν το γκολ της νίκης στο 80′. Ο Μπάουμγκαρντνερ έβγαλε την κάθετη πάσα και ο Ζάμπιτσερ με τρομερό σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων της Ολλανδίας για το 3-2.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χεϊρτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (66’ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (66’ Βαϊνάλντουμ), Φέιρμαν (34’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία: (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (63’ Κέρφελντ), Σμιντ (90+2’ Βάιμαν), Λίνχαρτ (63’ Μπαουμγκάρτνερ), Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς (62’ Λάιμερ), Αρναούτοβιτς (78’ Γκρέγκοριτς)