28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δηλώσεις του προέδρου της Ανόρθωσης:Έλεγχος για την κακοδιαχείριση της διοίκησης Ανδρέα Σάντη.Τι είπε για τις προσφυγές και τον κίνδυνο εμπάργκο

Δηλώσεις του προέδρου της Ανόρθωσης:Έλεγχος για την κακοδιαχείριση της διοίκησης Ανδρέα Σάντη.Τι είπε για τις προσφυγές και τον κίνδυνο εμπάργκο

By on 26 Ιουνίου, 2024 0 494 Views

   

Καλεσμένοι στα γραφεία της Ανόρθωσης ήταν σήμερα δημοσιογράφοι οι οποίοι επιμελούνται το ρεπορτάζ της ομάδας. Εκεί ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Χρίστο Χατζηστεφάνου σχετικά με όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση την δεδομένη στιγμή.Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά ανέφερε ότι η διοίκηση θα ορίσει ελεγκτικό οίκο για έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της διοίκησης Ανδρέα Σάντη τονίζοντας ότι είναι δεδομένο ότι έγινε κακοδιαχείριση με αλόγιστα έξοδα και ανανεώσεις συμβολάιων την ώρα που δεν υπήρχαν λεφτά στο ταμείο για το μισθολόγιο.

Ανάμεσα σε άλλα λέχθηκε ότι:

Το ποσό για να αποφευχθεί το εμπάργκο μεταγραφών αγγίζει τις 270χιλιάδες ευρώ και εντός ημερών ενδέχεται να γίνουν 500χιλ.

Το ποσό που χρειάζεται η Ανόρθωση για τα κριτήρια Ιουνίου προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η κακοδιαχείριση της διοίκησης Ανδρέα Σάντη στερεί από την παρούσα διοίκηση ένα σημαντικό κονδύλι, αφού όπως τονίστηκε προεισπράχθηκαν περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα, διάρκειας, VIP μπόξες και διαφημιστικά.

Η Ανόρθωση έχει να παίρνει 2,6 εκατομμύρια ευρώ απο τα έσοδα που υπολογίζονται. Χρειάζεται άλλα τόσα για να βγει η χρονιά χώρις πρόβλημα.

Ο προϋπολογισμός της Ανόρθωσης θα είναι περίπου ο μισός σε σχέση με πέρσι. Κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το μισθολόγιο παικτών.

Να σημειωθεί πως οι υποχρεώσεις που επείγουν είναι  κοντά στα 3 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό χρέος είναι κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, είναι διαχειρίσιμο αλλά υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Η διοίκηση του Συλλόγου επανέλαβε τη δέσμευση της Γενικής Συνέλευσης για ορισμό ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου με εντολή να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα της «Κυρίας» τα και ειδικά για την τλευταία διοίκηση Α.Σάντη όπου είναι ξεκάθαρη η κακοδιαχείριση. Αν υπάρχουν ευρήματα που στοιχειοθετούν υπόθεση θα προχωρήσουν ανάλογα.

Αναφορικά με τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο κ. Χατζηστεφάνου υπογράμμισε πως η διοίκηση του Συλλόγου έχει εποπτικό ρόλο σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος του προγραμματισμού και ξεκαθάρισε πως αρμόδιοι για τις επιλογές παικτών είναι ο προπονητής και η διοικούσα επιτροπή.

*Προσφυγή έκαναν οι Περέα, Μαρμούκ και Γκερέρο. Για τον Περέα έχει πιθανότητες να ανατρέψει την κατάσταση η Ανόρθωση.