7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ανάπτυξη της βάσης του Futsal αρχίζει με Προαιρετικά Πρωταθλήματα Παίδων

By on 9 Ιουλίου, 2024 0 4782 Views

Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων Futsal ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου σε συνδιασμό με την ανάπτυξη της βάσης, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ.

Σε συνέχεια ενημέρωσης που είχαν τα σωματεία Futsal με σχετική εγκύκλιο της Ομοσπονδίας, στη σημερινή σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των σωματείων να ανταλάξουν χρήσιμες απόψεις αναφορικά με την πρόθεση της ΚΟΠ για διοργάνωση Προαιρετικών Πρωταθλημάτων Παίδων και Νέων 2024 – 2025.

Όπως ανέφερε στους Προέδρους και εκπροσώπους των σωματείων ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς, η ΚΟΠ θα στηρίξει τη διοργάνωση αναπτυξιακών πρωταθλημάτων μέσα από συγκεκριμένους σχεδιασμούς με σημαντικό οικονομικό κόστος. 

«Για να δημιουργούν καλύτερες προοπτικές στο άθλημα, θα πρέπει απαραίτητα ο σχεδιασμός να αρχίσει από την ανάπτυξη της βάσης. Θα δώσουμε την ευκαιρία και σε σωματεία πέραν του Futsal για συμμετοχή στα αναπτυξιακά μας πρωταθλήματα και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, θα καθοριστεί και ο τρόπος διεξαγωγής τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μυλωνάς.

Στα Προαιρετικά Πρωταθλήματα Παίδων Κ-14 (Grassroots), Κ-17 και Νέων Κ-19 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλα τα σωματεία, Ακαδημίες και Σχολεία και η ΚΟΠ θα προχωρήσει σύντομα στην Προκήρυξη τους.