7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Λαμπρό παράδειγμα ο Γιάννης και η οικογένεια του. Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη, έλεγε στο απόγειο της επιτυχίας του. (Η σημασία της επιλογής του ως σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς αγώνες)

Λαμπρό παράδειγμα ο Γιάννης και η οικογένεια του. Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη, έλεγε στο απόγειο της επιτυχίας του. (Η σημασία της επιλογής του ως σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς αγώνες)

By on 10 Ιουλίου, 2024 0 3723 Views

   

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι μετά από ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από την στιγμή που τέθηκε το όνομα του Γιάννη στο τραπέζι γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά και γίνονται διάφορες άκυρες και άκαιρες συγκρίσεις.

 Πανάξια ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο θα είναι σημαιοφόρος, επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας στην παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.

Τα μηνύματα είναι πολλά από αυτή την απόφαση αλλά δεν είναι μονοδιάστατα.

Δεν είναι μόνο ένα απλό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό. Το πιο σημαντικό μήνυμα απευθύνεται σε αυτούς που νιώθουν και ζουν τον ρατσισμό λόγω του χρώματος ή της προέλευσης τους.

Είναι μήνυμα ότι κάθε οικογένεια, κάθε άνθρωπος που γίνεται μετανάστης για μια καλύτερη ζωή, δεν θα κερδίσει την καλύτερη ζωή με τα επιδόματα και την επιβολή της δικής του κουλτούρας αλλά με κόπο, υπομονή, επιμονή και ιδρώτα.

 Θα την κερδίσει με τον σεβασμό στην χώρα (και στους ανθρώπους της)που επέλεξε να ζήσει και να φτιάξει μια καλύτερη ζωή.

Η οικογένεια και  ο Γιάννης σεβάστηκαν και σέβονται την Ελλάδα και την ιστορία της, τον πολιτισμό της και ότι τους πρόσφερε παρά τις τόσες δυσκολίες που αντιμετώπισαν.Οι γονείς του παρά τις τεράστιες δυσκολίες στο ξεκίνημα της ζωής τους στην Ελλάδα, έδωσαν στα παιδιά τους Ελληνικά ονόματα. Ο Γιάννης και τα αδέλφια  του απέκτησαν μόρφωση Ελληνική, μιλάνε Ελληνικά, τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο ,μιλούν με αγάπη και συγκίνηση για την Ελλάδα την οποία θεωρούν πατρίδα τους. Ο Γιάννης  πριν γίνει σταρ, παρέλασε ως σημαιοφόρος σε Εθνικές επετείους της Ελλάδας, υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό, είναι υπερήφανος που αγωνίζεται  στην Εθνική Ελλάδας και ως Παγκόσμιας κλάσης αθλητής όποτε μιλήσει, μιλά ως Έλληνας,  λέει τα καλύτερα για την Ελλάδα και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε αυτή την χώρα.

Μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του ο Γιάννης δείχνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του για την Ελλάδα.(Γιατί μια χώρα, ένα έθνος, δεν είναι κάποιοι λίγοι που δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα ή προέλευση. Και για να νιώθει Έλληνας και να μιλά με αγάπη για την Ελλάδα, να την αισθάνεται πατρίδα του ο Γιάννης, σημαίνει ότι κάτι του πρόσφερε αυτή η χώρα.)

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο απόγειο της δόξας του ως πρωταθλητής του ΝBA και τιμώμενος στον Λευκό Οίκο της Αμερικής δεν ξέχασε την Ελλάδα και τα όσα του πρόσφερε και δεν ξέχασε την καταγωγή του και τις ρίζες της οικογένειας του.

Θυμηθείτε τι δήλωσε τότε:

Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική Ελλάδος», είπε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Λίγες ώρες μετά το μεγαλύτερο θρίαμβο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο νέος πρωταθλητής του NBA και MVP των τελικών μίλησε στην Cosmote TV για το πως ήρθε αυτή η ιστορική νίκη στον 6ο τελικό, αλλά και την Εθνική Ελλάδος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Greek Freak, θέλει να κάνει μία επιτυχία με την γαλανόλευκη.

«Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική. Μπορεί να μην είναι χρυσό μετάλλιο, μπορεί να βγούμε δεύτεροι. Θέλω να κάνω κάτι σπουδαίο με την Εθνική και μετά να αποσυρθώ, στα 30 μου. Πλάκα κάνω», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν σαν πιτσιρικάς και δεν το έχω καταφέρει ακόμη. Έχω πάρει πρωτάθλημα, έχω κάνει ωραία πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν τώρα . Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι και μακάρι να βρεθεί μια ευκαιρία να καταφέρω κάτι με την Εθνική, να κερδίσουμε κάτι και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη», τόνισε αναφερόμενος στην Εθνική ομάδα. 

Προφανώς, θα έχω παιδιά που θα μεγαλώσουν στις Η.Π.Α., αλλά κάποια ημέρα, ελπίζω ότι μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δουν πού μεγάλωσα, την παιδική χαρά που έπαιζα», είπε ο Αντετοκούνμπο, που δήλωσε ότι πήρε επίσης το διαβατήριο του από τη Νιγηρία το 2015.

Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε ένα διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελα να το βρω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα».

«Ο Greek Freak» είπε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου All-Star του NBA ότι αγαπά το ψευδώνυμό του και είναι «μέρος του ποιος είμαι τώρα». Αλλά είπε επίσης στο «The Undefeated» ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς «The Greek Freak», τονίζοντας ότι είναι επίσης ένας υπερήφανος Αφρικανός.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο «ο Greek Freak», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν έχει σημασία τι μπορούν να πιστέψουν οι άνθρωποι, από το παρατσούκλι μου. Υπήρχαν πολλές φορές όταν βρισκόμουν στην Ελλάδα όπου οι άνθρωποι είπαν: «Δεν είσαι Έλληνας. Είσαι Νιγηριανός γιατί είσαι μαύρος. Αλλά τότε υπήρξαν πολλές φορές εκεί, που συνέβη το αντίθετο και οι άνθρωποι λένε, «δεν είσαι Αφρικανός. Είσαι Έλληνας. Είσαι «ο Greek Freak». «Αλλά δεν με νοιάζει πραγματικά. Βαθιά μέσα μου, ξέρω ποιος είμαι και από πού είμαι. Αυτό είναι όλο που έχει σημασία για μένα».

 Σήμερα ο Γιάννης μπορεί αν είναι περήφανος γιατί οδήγησε την Εθνική Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά από 16 χρόνια και θα είναι ο σημαιοφόρος της και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πορείας της Εθνικής στους αγώνες η Ελλάδα είναι ήδη περήφανη για την πρόκριση αλλά και για τον Γιάννη Αντεντοκούμπο που δείχνει την σωστή πορεία.

Τα δάκρια συγκίνησης του μετά τον τελικό με την Κροατία και την επικράτηση της Ελλάδας εκφράζουν όλα τα συναισθήματα του .Την αγάπη του και τον σεβασμό του στην Ελλάδα, στους γονείς του για τον τρόπο που τον μεγάλωσαν στην χώρα που επέλεξαν για  καλύτερη ζωή, και την περηφάνια του για αυτό που είναι ως Έλληνας αλλά και Αφρικανός…

Δείτε το βίντεο του Γιάννη:

https://www.instagram.com/reel/C9NvjhMSgEg/?utm_source=ig_web_copy_link