21 Ιουλίου, 2024
  • 21 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σάουθγκεϊτ: «Περήφανος που οδήγησα την Αγγλία στον τελικό, καλύτερη ομάδα του τουρνουά η Ισπανία»

Σάουθγκεϊτ: «Περήφανος που οδήγησα την Αγγλία στον τελικό, καλύτερη ομάδα του τουρνουά η Ισπανία»

By on 11 Ιουλίου, 2024 0 529 Views

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξέφρασε την περηφάνια του για την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Αγγλίας σε τελικό Euro, χρίζοντας ωστόσο ως φαβορί την Ισπανία.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Αγγλίας:

Για την πρόκριση στον τελικό: «Το να μπορέσω να οδηγήσω την Αγγλία σε έναν πρώτο μεγάλο τελικό στο εξωτερικό, με κάνει πάρα πολύ περήφανο. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε την ομάδα της Ισπανίας που ήταν η καλύτερη του τουρνουά. Θα είναι δύσκολο».

Για το ματς με την Ολλανδία: «Δεν νομίζω ότι αξίζαμε να μείνουμε πίσω στο σκορ απόψε. Νομίζω ότι ήμασταν εξαιρετικοί με την μπάλα όλο το βράδυ. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας μου. Δεν είμαι σίγουρος ότι η Αγγλία είχε ποτέ στο παρελθόν 60% κατοχή μπάλας εναντίον της Ολλανδίας».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει την Ισπανία: «Πρέπει πρώτα να πάρουμε την μπάλα από αυτούς! Πιέζουν πολύ καλά, οπότε θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί με την μπάλα και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί χωρίς την μπάλα. Αλλά είναι ένας τελικός, το περιμένεις αυτό».

Για τον χαμένο τελικό στο Euro 2020: «Όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά είχα δύο χρόνια ως προπονητής της Premier League, τώρα έχω πάνω από 100 διεθνή παιχνίδια και έχω μάθει πολλά. Από κάθε εμπειρία που περνάς μαθαίνεις. Ο τελευταίος τελικός ήταν ο πρώτος μας τελικός EURO, δεν τα καταφέραμε όλα σωστά, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι αυτή τη φορά