19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ήταν δύσκολη η αρχή για την Πάφος FC.Έχασε 3-0 από την Έλφσμποργκ στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ήταν δύσκολη η αρχή για την Πάφος FC.Έχασε 3-0 από την Έλφσμποργκ στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι

By on 11 Ιουλίου, 2024 0 396 Views

Η Πάφος ηττήθηκε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της. Η ομάδα του Καρσέδο έχασε στη Σουηδία από την Έλφσμποργκ με 3-0 για τον α’ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης, στο “Άλφαμεγα”. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μελούσο στη φάση του πέναλτι για τους γηπεδούχους.

Η ετοιμότητα και η έδρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα τους. Ο Ζένελι στο 9ο λεπτό με σουτ βρήκε στόχο και άνοιξε το σκορ.O σκόρερ πήρε ασίστ κατά λάθος από τον Γκολντάρ που προσπάθησε να σώσει παράλληλη πάσα αλλά έδωσε έτοιμο γκολ στον αντίπαλο.

Η Πάφος συνήλθε και όσο παράδοξο και αν φαίνεται εγκληματίστηκε στις συνθήκες της αναμέτρησης. Στο 19′ ο Ζάιρο βγήκε απέναντι από τον Πέτερσον, ο τελευταίος έκλεισε καλά τους χώρους και κατάφερε να διώξει σε κόρνερ την μπάλα στην προσπάθεια του Βραζιλιάνου να τον περάσει.

Λίγο μετά ο Κορέια έβγαλε σέντρα ακριβείας, αλλά η κεφαλιά του Μελούσο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 37ο λεπτό ο Τάνκοβιτς δοκίμασε το πόδι του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Πέτερσον έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Πανομοιότυπη ήταν η εικόνα στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και έβαλαν δύσκολα στην Πάφο. Ωστόσο η φάση που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες της αναμέτρησης έγινεν στο 56ο λεπτό, όταν ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR για να επαναξιολογήσει το μαρκάρισμα του Μελούσο εντός περιοχής. Και πήρε την πιο κακή απόφαση για την Πάφο. Πέναλτι για την Έλφσμποργκ, αποβολή με δεύτερη στον Μελούσο και 2-0. Ο Ζένελι σημάδεψε το δοκάρι, όμως, ο Χουλτ πήρε το… ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Όλα πήραν το δρόμο τους αφού η Πάφος έδειχνε πολύ επηρεασμένη για να αντιδράσει κάτι που εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό η Έλφσμποργκ. Ο Φρίκ στο 82ο λεπτό έγραψε το 3-0 και έστησε… βουνό στην προσπάθεια της Πάφου για πρόκριση.

Θα μπορούσε να ήταν ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα, αν ο Ζάζα στο 87΄ήταν εύστοχος από εξαιρετική θέση.

Οι συνθέσεις

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ: Πέτερσον, Γιεγκμπέ, Χένρικσόν, Χόλμεν, Ζενέλι Α., Μπαϊντού, Χέντλάντ (72′ Κάιμπ), Ούμα (65΄Μπάλντουρσον), Γκασέμ (65′ Φρίκ), Χουλτ, Ζένελι Μ (72′ Τζεμπάρα).

Πάγκος: Άπενμπέργκ, Σόρενσεν, Μπάλντουρσον, Γκούντμουνσόν, Λάρσον, Αμντουλαί, Φρίκ, Κάιμπ, Τζεμπάρα, Σόντερμπέργκ

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Μελούσο, Κβίντα, Γκολντάρ, Πελάζιο, Μπρούνο, Ζάιρο, Τάνκοβιτς (60′ Πηλέας), Ναμ (46′ Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Κορέια.

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Πηλέας, Βαλακάρι, Ζάζα, Τουμάσι, Νταλίνια, Ηλία, Εύζωνας, Κολώτας.

Κίτρινες: Ούμα, Μπάλντουρσον / Μελούσο, Ζάιρο

Κόκκινη: Μελούσο