7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Euro 2024: Οι χρυσές αλλαγές του Σάουθγκεϊτ έφεραν την πρόκριση, ασίστ ο Πάλμερ και γκολ ο Γουότκινς

Euro 2024: Οι χρυσές αλλαγές του Σάουθγκεϊτ έφεραν την πρόκριση, ασίστ ο Πάλμερ και γκολ ο Γουότκινς

By on 11 Ιουλίου, 2024 0 458 Views

Το φινάλε στο ματς με την Ολλανδία έφερε τη λύτρωση για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον ομοσπονδιακο τεχνικό της Αγγλίας να ρίχνει στο 81′ τους Γουότκινς και Πάλμερ αντί των Κέιν και Φόντεν και να υπογράφουν στο 90+1′ το γκολ που έστειλε τα τρία λιοντάρια στον τελικό του Euro 2024.

Απίστευτο και όμως αληθινό, βγαλμένο μέσα από την τρέλα και την παραφροσύνη της Αγγλίας. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που έχει δεχτεί τόση έντονη αμφισβήτηση στο Euro 2024, έζησε το απόλυτο όνειρο στον ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία, με τις δύο αλλαγές που στο 81ο λεπτό να στέλνουν την ομάδα του στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ισπανία

Αυτοί ήταν οι Πάλμερ και Γουότκινς που πέρασαν αντί των Φόντεν και Κέιν στη γραμμή κρούσης, με τον πρώτο να περνάει κάθετη πάσα στη μεγάλη περιοχή των οράνιε και τον δεύτερο να νικάει τον Φερμπρούχεν με υπέροχο διαγώνιο σουτ.

Σημειώνεται πως με αυτή την επιτυχία, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να υπερηφανεύεται για μία μαγική εποχή στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, έχοντας να επιδείξει από το 2016 και μετά τρεις σημαντικές διακρίσεις.

Το 2018 η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ (αποκλεισμός από την Κροατία) και έχει δηλώσει παρούσα στους δύο τελευταίους τελικούς Euro (2021, 2024), ενώ τη μοναδική φορά που δεν έφτασε τουλάχιστον σε ημιτελική φάση, βρέθηκε στους 8 που αποκλείστηκε από την Γαλλία.