8 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 8 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τεράστιας σημασίας για το ΑΠΟΕΛ ο πρώτος αγώνας με τους Μολδαβούς.(Η λίστα Γκαγιέγο για την Ευρώπη και σε ποιούς δείχνει την έξοδο)

Τεράστιας σημασίας για το ΑΠΟΕΛ ο πρώτος αγώνας με τους Μολδαβούς.(Η λίστα Γκαγιέγο για την Ευρώπη και σε ποιούς δείχνει την έξοδο)

By on 19 Ιουλίου, 2024 0 519 Views

Το φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό, είναι διαφορετικό για το ΑΠΟΕΛ. Η επιστροφή στους ομίλους, επιβάλλει μία πρόκριση και συγκεκριμένα αν καταφέρει να αποκλείσει την Πετροκούμπ   εξασφαλίζει θέση στους ομίλους και είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να καταφέρει η ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο να πάρει την πρόκριση.

Έχει λοιπόν, τεράστια σημασία ο πρώτος αγώνας την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ. Πρέπει να καταφέρει να πάει με προβάδισμα στον επαναληπτικό της Μολδαβίας στις 30 Ιουλίου  και αυτός είναι ο μοναδικός στόχος.

Μέσα σε μία καυτή έδρα που θα έχει την στήριξη πάνω από 10 χιλιάδων φιλάθλων, οι περσινοί πρωταθλητές, καλούνται να δείξουν συνέπεια σε αυτό το ραντεβού για να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες στον επαναληπτικό.

Από αγωνιστικής πλευράς, η ομάδα θα πρέπει να βγάλει φρεσκάδα και να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να εφαρμόσουν το πλάνο-σύστημα του προπονητή.

Εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για την ετοιμότητα του Ντβάλι με τον Σιπριάνο να είναι η πρώτη επιλογή για να τον αντικαταστήσει.

Θα είναι στην 11άδα ο Μπέλετς και ο Κοσταντίνοφ ενώ αναμένεται να στηριχθεί ο Γκαγιέγο στην ομάδα με την οποία άρχισε το φιλικό με την ΑΕΚ.

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο, επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League απέναντι στην F.C. Petrocub Hîncești.

Στην Ευρωπαϊκή λίστα Α΄ έχουν περιληφθεί:

Vid Belec

Ανδρέας Χριστοδούλου

Στέφανος Κίττος

Ευαγόρας Αντωνίου

Radosav Petrovic

Cipriano

Lasha Dvali

Issam Chebake

Mateo Susic

Xavier Quintilla

Marius Corbu

Τάσος Δώνης

Georgi Kostadinov

Sergio Tejera

Kingsley Sarfo

Maximilian Meyer

Πάρης Πολυκάρπου

Γιάννης Σατσιάς

Δημήτρης Θεοδώρου

Dieumerci Ndongala

Marquinhos

Stefan Drazic

Youssef El Arabi

Λίστα Β’ (Παναγιώτης Καττιρτζής, Σταύρος Γεωργίου, Σάββας Μίχος, Κωνσταντίνος Πουρσαϊτίδης, Στυλιανός Βρόντης

ETOIMOI…ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Δεν προκάλεσε έκπληξη η πρώτη ευρωπαϊκή λίστα του ΑΠΟΕΛ. Λίγο πολύ τα ονόματα που ανακοινώθηκαν ήταν αναμενόμενα, όπως αναμενόμενα αντίστοιχα, είναι και αυτά που έμειναν έξω και «δείχνουν» για κάποιους, ότι δεν έχουν πιθανότητες να συνεχίσουν να είναι στον Αρχάγγελο.

Πρώτος και καλύτερος ο Σαίντ Μεχρί που εκτός από τραυματίας, δεν μπορεί όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ, να ανταγωνιστεί το νέο σκηνικό στη μεσαία γραμμή.

Ο Μοχάμεντ Μπεν, παρόλη την προσπάθεια που κατέβαλε για να πείσει ότι μπορεί, δεν δείχνει ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση στην 11άδα, ειδικά μετα τις τελευταίες μεταγραφές.

Αναφορικά με τους άλλους που έμειναν εκτός λίστας, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και συγκεκριμένα.

Ο Μαιόλι παρακολουθείται από τον προπονητή, όμως αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες επιλογές στην επίθεση.

Ο Λαουτάρο Κάνο, είναι ακόμα στη διαδικασία να αποκτήσει κοινοτικό-Ιταλικό διαβατήριο και όταν το αποκτήσει ίσως να μείνει στον Αρχάγγελο.

Ο Μιρ και ο Άπια επίσης, ήρθαν στο ΑΠΟΕΛ σαν μεταγραφές προοπτικής και η συνέχεια θα ξεκαθαρίσει το μέλλον τους.

Ανάλογα με την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, θα διαμορφώνεται το σκηνικό στο ρόστερ με τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις.