6 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Λούκασεν,ένα θηρίο στην άμυνα της Πάφος FC

By on 21 Ιουλίου, 2024 0 377 Views

Η Πάφος FC απέκτησε τον 29χρονο (3/7/1995) Ολλανδό κεντρικό αμυντικό, Ντέρικ Λούκασεν του οποίου τελευταία ομάδα ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πρόκειται για υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή (1,88μ.) με χρηματιστηριακή αξία €1.000.000, όπου υπολογίζεται μαζί με τον Γκολντάρ να αποτελέσουν το βασικό αμυντικό δίδυμο της Παφιακής ομάδας.

Τις δύο τελευταίες σεζόν στο Ισραήλ κατέγραψε 55 συμμετοχές σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στο Κόνφερενς Λιγκ την περασμένη χρονιά όπου η ομάδα του αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μακάμπι την σεζόν που μας πέρασε και πρόσθεσε ακόμα ένα τίτλο στην καριέρα του μετά το κύπελλο Ολλανδίας και το Σούπερ Καπ με την φανέλα της Αϊντχόφεν.
Η Ολλανδική ομάδα το 2017 έπαθε… την πλάκα της με τον Λούκασεν και πλήρωσε το ποσό των… €5.000.000 για να τον αποκτήσει από την ΑΖ Άλκμααρ με πενταετές συμβόλαιο. Εκείνη την σεζόν είχε την καλύτερη του παρουσία και δεν ήταν καθόλου τυχαία η μεταγραφή του αφού είχε 35 συμμετοχές, όλες ως βασικός σκοράροντας και τρία γκολ. Τότε, η χρηματιστηριακή του αξία είχε…ακουμπήσει τα €4.500.000 όπου είναι και η υψηλότερη της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τον 29χρονο αφού εάν εξαιρέσουμε την πρώτη του χρονιά στην Αϊντχόφεν, στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε Χέρτα Βερολίνου, Άντερλεχτ, Κασιμπάσα και Καραγκιουμρούκ μέχρι που… μετακόμισε με ελευθέρα μεταγραφή στην τελευταία του ομάδα, Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ο Λούκασεν αγωνίστηκε με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας στις ηλικίες των Κ-18, Κ-19, Κ-20, Κ-21 και έχει συνολικά 19 διεθνείς εμφανίσεις.
Είναι περίπτωση όπου πρέπει να…δέσει άμεσα στην Πάφος FC μετά και την αποχώρηση (μάλλον) του Κβίντα τον οποίο θα κληθεί να αντικαταστήσει όπως όλα δείχνουν.