7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τσέλιε Σλοβενίας ή Σλόβαν Μπρατισλάβας επόμενος σταθμός του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ(η ταυτότητα των υποψήφιων αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ)

Τσέλιε Σλοβενίας ή Σλόβαν Μπρατισλάβας επόμενος σταθμός του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ(η ταυτότητα των υποψήφιων αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ)

By on 22 Ιουλίου, 2024 0 184 Views

Η νικήτρια του ζευγαριού Τσέλιε Σλοβενίας-Σλόβαν Μπρατισλάβας  θα είναι η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της Πέτροκουμπ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 6 ή 7 Αυγούστου εκτός έδρας και η ρεβάνς στις 13 Αυγούστου στο ΓΣΠ.

ΤΣΕΛΙΕ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ
Κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Σλοβενίας, το δεύτερο στην ιστορία της (το πρώτο ήταν τη σεζόν 2019-20). Το νέο πρωτάθλημα άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη Τσέλιε να κερδίζει στην πρεμιέρα την NK Μπράβο με 2-1 εντός έδρας. Ο αγώνας με την Μάριμπορ που ήταν προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή αναβλήθηκε. Προπονητής της είναι ο 52χρονος Κροάτης Νταμίρ Κρζέναρ, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι μετά τη θητεία του στην Μάριμπορ και την οδήγησε στον τίτλο.
Έδρα της είναι το «Stadion Z’dežele», χωρητικότητας 13.059 θεατών.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ
Πρόκειται μακράν για την πιο πετυχημένη ομάδα της Σλοβακίας τα τελευταία χρόνια. Κατέκτησε πέρυσι το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 22ο στην ιστορία της. Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τη Σλόβαν να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κομάρνο το Σάββατο, 27 Ιουλίου. Προπονητής της είναι ο Σλοβάκος Βλάντιμιρ Βάις από το 2021 κι έδρα της το στάδιο «Tehelné pole», χωρητικότητας 22.500 θέσεων. Στο ρόστερ της ανήκει φέτος ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Άρη, Γιούλιους Ζόκε. Πέρυσι η ομάδα της Λεμεσού αντιμετώπισε τη Σλόβαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και την απέκλεισε παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους, καθώς έχασε με 2-1 εκτός και τη διέλυσε με 6-2 στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ»!