7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρώτο βήμα αλλά χωρίς σιγουριά.Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε 1-0 την Πέτροκουμπ και πήρε ελαφρύ προβάδισμα

Πρώτο βήμα αλλά χωρίς σιγουριά.Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε 1-0 την Πέτροκουμπ και πήρε ελαφρύ προβάδισμα

By on 23 Ιουλίου, 2024 0 325 Views

Πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς και άκρως καθοριστικό για την ευρωπαϊκή προοπτική του ΑΠΟΕΛ, με το συγκρότημα του Γκαγιέγο να επικρατεί με 1-0 της Πέτροκουμπ το βράδυ της Τρίτης (23/07) στο ΓΣΠ και να αποκτά πλεονέκτημα για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος από την πρωταθλήτρια Μολδαβίας, είχαν δοκάρι με τον Ντράζιτς στο 7΄ και σκόραραν με πέναλτι του Μαρκίνιος στο 38΄.

Στην επανάληψη, οι Μολδαβοί ανέβηκαν, όμως όταν χρειάστηκε δήλωσε παρών ο Μπέλετς. Έτσι τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τους πρωταθλητές Κύπρου να επικρατούν με 1-0 και να έχουν ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα.Έγινε το πρώτο βήμα αλλά δεν δίνει σιγουριά οπότε το ΑΠΟΕΛ σε μια βδομάδα πρέπει να παρουσιαστεί πιο έτοιμο και καλύτερο για να μην μπει σε περιπέτειες

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερο το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

Μόλις στο 7΄ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ του Ντράζιτς… σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 33΄ είχε νέα καλή στιγμή όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Σαρφό μέσα από την περιοχή.Στο 36΄ο Ντράζιτς δεν έκανε το πλασέ και τον μπλόκαρε ο τερματοφύλακας σε μια μεγάλη ευκαιρία.

Εν τέλει, κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα λίγο αργότερα.

Στο 37΄ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Ντράζιτς από τον Μπορς και ο Μαρκίνιος ευστόχησε από τα 11 βήματα, «γράφοντας» το 1-0 στο 38΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτεροι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι… απείλησαν στο 56΄, όταν ο Μπέλετς έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Αμπάνια, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σταμάτησε και την κεφαλιά του Άμπρος.

Στο 82΄ είχαν ακόμα μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Σέρτζιου Πλάτικα… έφυγε μόλις έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στον αγώνα, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει το ΑΠΟΕΛ να επικρατεί με 1-0 και να έχει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Κιντιγιά, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Τεχέρα, Σαρφό (65΄ Δώνης), Κοσταντίνοφ, Μαρκίνιος (89΄ Κόρμπου), Ντονγκαλά (82΄ Μάγιερ), Ντράζιτς (65΄ Ελ Αραμπί).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Μάγιερ, Ελ Αραμπί, Δώνης, Θεοδώρου, Σατσιάς, Καττιρτζής, Τσεμπάκ, Κόρμπου, Αντωνίου, Πολυκάρπου.

ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ: Σμαλενέα, Μπορς (65΄ Ντέμιαν), Μούντρατς, Ντουάνια, Λούνγκου  (77΄ Β. Γιάρνταν, Ι. Γιαρντάν, Αμπάνια, Σ. Πλάτικα, Πούσκας, Μ. Πλάτικα (57΄ Λούπαν), Άμπρος (77΄ Καρούντου).

Στον πάγκο: Κόβαλ, Ντέμιαν, Καρούντου, Λούπαν, Β. Γιάρνταν, Σεϊντού, Σάντου, Γιόσιποϊ.

Κίτρινες Κάρτες: Τεχέρα – Μ. Πλάτικα, Αμπάνια, Μπορς, Λούνγκου, Ντουάνια, Σ. Πλάτικα.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σρέντερ (Γερμανία).

Βοηθοί διαιτητές: Ντόμινικ Σάαλ, Σβεν Βαστσίτσκι (Γερμανία).

4ος διαιτητής: Μάρτιν Πέτερσεν (Γερμανία).