7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με ανατροπή η Ανόρθωση κέρδισε το φιλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ

Με ανατροπή η Ανόρθωση κέρδισε το φιλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ

By on 26 Ιουλίου, 2024 0 399 Views

Η Ανορθωση ήταν η νικήτρια του φιλικού στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ». Η ομάδα της Αμμοχώστου, στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας, επικράτησε της ΑΕΛ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, με δύο γκολ στο τέλος του αγώνα.
Η ομάδα της Λεμεσού άνοιξε το σκορ στο 66′ με τον Μάμα, όμως η Ανόρθωση πήρε τη νίκη με πέναλτι του Σπόλιαριτς στο 83′ και με γκολ του Ευαγόρα Χαραλάμπους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η δύναμη ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στο α’ ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις προυποθέσεις για γκολ, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 9′ όταν στο σουτ του Ρόγκουλιτς, εντός περιοχής και πλάγια από αριστέρα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε έξω.

Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία στο σουτ του Μάμα από δεξιά στην περιοχή της Ανόρθωσης αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΛ είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 21′ με σουτ του Σινγκ από πλάγια αριστερά στην περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες τελικά να οδηγούνται στ’ αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη, ο Γιάννος Οκκάς προχώρησε σε εννέα συνολικά αλλαγές σε μια προσπάθεια να δώσει χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές του αφού ήταν το πρώτο επίσημο φιλικό, για την Ανόρθωση. Για την ΑΕΛ ήταν το τρίτο φιλικό.

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ήρθε από τους “κυανόλευκους” στο 63′ όταν ο Μουσοντά σούταρε εκτός περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπράγκα.

Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Μάμα. Η Ανόρθωση είχε την ευκαιρία στο 76′ με πλασέ του Ε. Χαραλάμπους αλλά ο Φραντζής έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 83′ η Ανόρθωση ισοφάρισε σε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι του Σπόλιαριτς μετά την ανατροπή του από τον Κυριάκου.
Η Ανόρθωση πήρε τη νίκη με 2-1 χάρης το γκολ με κεφαλιά του Χαραλάμπους στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΑΕΛ: Μπράγκα (67′ Π.Κυριάκου), Φιλιώτης, Νεοφύτου (72′ Κ.Κυριάκου), Κονσταντίνι (78′ Ιωάννου), Φραντζής, Μάμας (84′ Θεμιστοκλέους), Παπαφώτης (67′ Γερολέμου), Μακρής (84′ Χριστοφή), Σινγκ (78′ Χριστοδούλου), Ζαχαρίου (67′ Παναγή), Λουκά (54′ Τρισκόφσκι).
Στον πάγκο: Π.Κυριάκου, Μπέκερ, Τρισκόφσκι, Ιωάννου, Γερολέμου, Σάββα, Κ.Κυριάκου, Θεμιστοκλέους, Χριστοφή, Παναγιώτου, Παναγή.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς (30′ Μιλοσάβλιεβιτς/62′ Κεραυνός), Σταμούλης (46′ Πασχάλης), Λύτρας (46′ Κίκο), Μιχάλας, Αρτυματάς (46′ Τεϊσέιρα), Ιωάννου (Σ.Χαραλάμπους), Χρυσοστόμου (46′ Γ.Ιωάννου), Ρόγκουλιτς (Σπόλιαριτς), Γούλερι (Μουσοντά), Παρούτης (46′ Ε.Χαραλάμπους), Λόπες (46′ Μάρκου).
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Παναγή, Κίκο, Σπόλιαριτς, Σ.Χαραλάμπους, Τεϊσέιρα, Μουσοντά, Πασχάλη, Γ.Ιωάννου, Μάρκου, Ε.Χαραλάμπους. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λουκά, Κονσταντίνι, Ζαχαρίου / Λύτρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 66′ Μάμας / 83′ Σπόλιαριτς (πέν), 90+1′ Ε.Χαραλάμπους
Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου