21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Δείτε πως θα είναι το νέο Conference League

By on 31 Ιουλίου, 2024 0 506 Views

Το ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει θέση σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης μιας και αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής, και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες.
Από φέτος λοιπόν δεν θα έχουμε ομίλους, θα έχουμε ένα ενιαίο πρωτάθλημα και στις τρεις διοργανώσεις.
Επειδή ενδιαφέρει τόσο τους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ,όσο και τους οπαδοπυς των άλλων ομάδων μας που διεκδικούν πρόκριση στην διοργάνωση πάμε να δούμε πως είναι ακριβώς το φορμάτ του νέου Conference League με την ευχή ότι οι γαλαζοκίτρινοι δεν θα παίξουν εκεί αλλά στο Champions League ή στην χειρότερη περίπτωση στο Europa αλλά θα έχουμε και άλλες ομάδες μας στο Conference League

ΝΕΟ ΦΟΡΜΑΤ CONFERENCE LEAGUE:

Το τουρνουά αποχαιρετά την φάση των ομίλων όπως ακριβώς θα συμβεί για τις δύο  άλλες διοργανώσεις. Θα υπάρξει ένας ενιαίος όμιλος με τη συμμετοχή 36 ομάδων και δεν θα υπάρχουν πλέον διασταυρώσεις με ομάδες του Europa League στα νοκ-αουτ.
Κάθε ομάδα θα παίξει έξι αγώνες (ενώ θα γίνουν οκτώ αγώνες σε Champions League και Europa League) με διαφορετικούς αντιπάλους, τρεις εντός και τρεις εκτός.
Οι οκτώ πρώτοι θα περάσουν απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν στα play-offs, όπως και στις άλλες δύο διοργανώσεις.
Ο μικρότερος αριθμός αγώνων σε σύγκριση με τις άλλες δύο διοργανώσεις , σημαίνει ότι οι ομάδες δεν θα βγουν στο γήπεδο τον Ιανουάριο, ενώ θα έχει και τη δική της αποκλειστική εβδομάδα.

Η αλλαγή του ονόματος
Μια άλλη αλλαγή θα αφορά και την ονομασία της διοργάνωσης, η οποία θα αναθεωρηθεί εν μέρει. Στην πραγματικότητα, θα περάσουμε από το UEFA Europa Conference League στο UEFA Conference League.
«Η έρευνα μεταξύ οπαδών και εμπορικών εταίρων διαπίστωσε ότι η αφαίρεση του «Europa» από το όνομα της διοργάνωσης θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί περαιτέρω ως αυτόνομη διοργάνωση και αυτή η προτεινόμενη αλλαγή έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Η οικονομική πτυχή
Τέλος, δεν πρέπει να αγνοηθεί η οικονομική πτυχή του τουρνουά. Αν και τα στοιχεία απέχουν ακόμη έτη φωτός από αυτά του Champions League και του Europa League, η UEFA αποφάσισε να διαθέσει μπόνους 285 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τα επόμενα τρία χρόνια. Αύξηση 50 εκατομμυρίων σε σχέση με τον τελευταίο κύκλο, που θα κλείσει με την τρέχουσα σεζόν.
Το καθαρό διαθέσιμο ποσό για τους συλλόγους που θα συμμετέχουν θα μοιράζεται ως εξής (ακολουθούν αναλυτικά τα έπαθλα):
Το 40% θα διατεθεί για συμμετοχή: 114 εκατομμύρια ευρώ (94 εκατομμύρια στον τελευταίο κύκλο).
Το 40% θα διατεθεί σε σταθερά ποσά που συνδέονται με την απόδοση: 114 εκατομμύρια ευρώ (94 εκατομμύρια στον τελευταίο κύκλο).
Το 20% θα εκχωρηθεί στον νέο πυλώνα που μόλις δημιουργήθηκε από την UEFA, ο οποίος αντικαθιστά το market pool και την ιστορική κατάταξη: 57 εκατομμύρια ευρώ (47 εκατομμύρια μεταβλητές μετοχές και market pool από τον τελευταίο κύκλο).