20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αργυρό μετάλλιο για τον Παύλο Κοντιδη.Εκανε περήφανη ξανά την Κύπρο…

Αργυρό μετάλλιο για τον Παύλο Κοντιδη.Εκανε περήφανη ξανά την Κύπρο…

By on 7 Αυγούστου, 2024 0 178 Views

🥈 Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ ⛵️ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ.

🇨🇾 🇨🇾 🇨🇾 🇨🇾

Τερματίζοντας 2ος στην κούρσα μεταλλίων των ILCA 7 (Laser) ξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024, το πρώτο μετά το #Λονδίνο2012 όταν μας είχε χαρίσει το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας.

Παύλο, οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την υπερηφάνεια μας. Και το ευχαριστώ πολύ λίγο για ο,τι μας έχεις προσφέρει 🙏🙏🙏

teamcyprus 🇨🇾

CyprusOlympic

Οδμαστής των κυμάτων, ο κορυφαίος σύγχρονος Κύπριος αθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία ILCA 7 (Laser), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και χάρισε στην Κύπρο το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας της. Ο Παύλος Κοντίδης εδραιώνεται, πλέον, ως μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακριβώς 12 χρόνια πριν, στις 6 Αυγούστου 2012 στο Γουέιμουθ της Μεγάλης Βρετανίας είχε στεφθεί αργυρός Ολυμπιονίκης. Στις 7 Αυγούστου 2024, στη Μασσαλία, ο φοβερός και τρομερός Κοντίδης μεγάλωσε τον μύθο του και έκανε υπερήφανη ολόκληρη την Κύπρο.

Οι Κύπριοι πανηγυρίζουν την ιστορική επιτυχία, για τον θρίαμβο του Κοντίδη, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο αθλητικής αριστείας και έμπνευση για την επόμενη γενιά αθλητών.

Ο Παύλος Κοντίδης συμμετείχε για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε κούρσα μεταλλίων Ολυμπιακών Αγώνων. Άρχισε την προσπάθειά του από τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Αυστραλό, Ματ Γουεάρν, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. To χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Περουβιανός Πεσκέρα.

Προηγουμένως, η κούρσα μεταλλίων είχε αναβληθεί λίγο πριν το τέλος της, λόγω άπνοιας, με τον Κοντίδη την ώρα της διακοπής να είναι στην 8η θέση της κούρσας και πάλι με το αργυρό μετάλλιο στις… αποσκευές.