20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ:Είπα στους παίκτες μου να παίζουν με πάθος αλλά να είναι προσεκτικοί.Πιθανόν να γίνουν αλλαγές

ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ:Είπα στους παίκτες μου να παίζουν με πάθος αλλά να είναι προσεκτικοί.Πιθανόν να γίνουν αλλαγές

By on 7 Αυγούστου, 2024 0 158 Views

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας, προπονητής της Ομόνοιας, παρέθεσε διάσκεψη τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης κόντρα στη Φέχερβαρ, στο ΓΣΠ, για την γ’ προκριματική φάση του Κόνφερενς Λιγκ και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στα σημεία-κλειδιά για να αποκλείσει η ομάδα του τους Ούγγρους.

Οι τοποθετήσεις του:

Αρχικό σχόλιο«Είμαστε ενθουσιασμένοι κι ανυπομονούμε για την αυριανή αναμέτρηση. Και οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο αλλά και οι οπαδοί. Θα έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Μας μένει ακόμα μία προπόνηση και χρειαζόμαστε κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να κατανοήσουν όλοι το πλάνο και όλοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια. Με όλα αυτά το αποτέλεσμα που θέλουμε μπορεί να έρθει. Σεβόμαστε τη Φέχερβαρ, είναι αήττητη εδώ και τέσσερα ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, να προσέξουμε τις λεπτομέρειες και με τη βοήθεια των οπαδών και τη θετική του ενέργεια και με μία καλή απόδοση μπορεί να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Φέχερβαρ: «Είναι μία επικίνδυνη ομάδα που διαθέτει νεαρούς. Έχουν τεχνική στο παιχνίδι τους. Κινούνται χωρίς καθυστέρηση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Έχουν μεγάλη πειθαρχεία, είναι συμπαγής στην άμυνα κι έχει κοντά τις γραμμές της. Μπορεί να βελτιώνεται μέσα από τον αγώνα και να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Μπορεί να σε τιμωρήσει αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αλλά και να κυριαρχήσουμε». 

Αν δημιουργείται έξτρα πίεση που το πρώτο παιχνίδι είναι εντός έδρας: «Δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Όλες οι ομάδες κάνουν καλές αναλύσεις τον αντιπάλων τους πλέον. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι σημαντική η προπόνηση, μετά η ανάλυση που θα κάνουμε πριν το ματς και μετά το ματς. Έπειτα, είναι η ανάλυση μετά του αγώνα. Η ανάλυση έρχεται από τις προπονήσεις. Είναι μία αντανάκλαση τι κάνεις στους αγώνες και πόσο προσπαθείς στις προπονήσεις. Η πιο συγκεντρωμένη ομάδα σε αυτά τα 180 λεπτά θα είναι αυτή που θα προκριθεί. Όπως έγινε με την Τορπέντο. Όταν μας ισοφάρισαν το ΓΣΠ έχασαν για λίγο τη συγκέντρωσή τους και το 1-1 έγινε 3-1. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για τον Μασούρα και αν θα προχωρήσει σε αλλαγές: «Ήταν άτυχος αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Είναι κοντά στο να επιστρέψει. Προπονείται ατομικά σε φουλ ρυθμούς. Θα δούμε πώς θα πάει σήμερα και θα δείξει αν θα τον συμπεριλάβουμε στην αποστολή. Είναι πιθανόν να γίνουν αλλαγές αλλά ευγενικά σας ζητώ να περιμένετε μέχρι αύριο γιατί έχω ένα μεγάλο ρόστερ και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Όσοι θα αρχίσουν κι όσοι θα μπουν ως αλλαγή θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Για την ετοιμότητα των Ατζίλι-Μουσιαλόφσκι και για ποιες θέσεις τους προορίζει: «Έκαναν 4-5 προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και δεν είναι έτοιμοι να αρχίσουν ένα ματς. Θα είναι έτοιμοι σε 2-3 βδομάδες. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτές τις δύο προσθήκες και δουλεύουν πολύ σκληρά. Είναι φυσιολογικό να έχει ένα προβάδισμα η ομάδα που ήταν μαζί στην προετοιμασία, αλλά θα μπουν κι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να μας βοηθήσουν. Ο Μουσιαλόφσκι είναι 10άρι αλλά μπορεί να παίξει και στα άκρα της επίθεσης και να συγκλίνει. Ακόμα μπορεί να παίξει και ως 8άρι. Ο Ατζίλι αγωνίζεται στα άκρα».

Για τον Κακουλλή και αν θα προχωρήσουν στην απόκτηση επιθετικού: «Θα πρέπει να αναμένουμε τις ανακοινώσεις για τον Κακουλλή. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Για το αν θα προκύψουν νέες μεταγραφές ο κόσμος να περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις». 

Για τον κόσμο και αν υπάρχει ανησυχία για τους παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών: «Παίζουμε για τον κόσμο μας κι είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά από τόσο κόσμο. Ένα γήπεδο γεμάτο και καλή ατμόσφαιρα είναι ότι καλύτερο στο ποδόσφαιρο. Είναι προνόμιο να παίζουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας. Είπα στους παίκτες μου να παίζουν με πάθος αλλά να είναι προσεκτικοί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εκτελούμε τα καθήκοντά μας στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι επαφών κι έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ από το οποίο, αυτός που θα λείψει θα αντικατασταθεί επάξια».