20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο φινάλε έγιναν πιο δύσκολα.Ήττα του ΑΠΟΕΛ με 2-0.Αυτογκόλ και… VAR το πρώτο και στο 93΄η ψυχρολουσία

Στο φινάλε έγιναν πιο δύσκολα.Ήττα του ΑΠΟΕΛ με 2-0.Αυτογκόλ και… VAR το πρώτο και στο 93΄η ψυχρολουσία

By on 7 Αυγούστου, 2024 0 363 Views

Το ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα με 2-0 στην Σλοβακία απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο 71’ μετά από έλεγχο του VAR(ο βοηθός υπέδειξε αρχικά οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης ) μέτρησε το αυτογκόλ από τον Πέτροβιτς και στο 90+3’ ο Μακ με άπιαστο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Πλέον, το ΑΠΟΕΛ έχει πιο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο έργο στη ρεβάνς την Τρίτη 13 Αυγούστου στο ΓΣΠ.Χωρίς Τεχέρα στον επαναληπτικό αφού είδε πάλι κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε τρεις αλλά θα επανέλθει ο Σαρφό.Πάντως ο Μάγιερ που τον αντικατέστησε δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του

Το ΑΠΟΕΛ στο Α΄ημίχρονο δέχθηκε πίεση και σώθηκε από τον Μπέλετς χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά.Στο β΄ημίχρονο υπήρχε ισορροπία χωρίς σπουδαίες φάσεις.Ήρθε το πρώτο γκολ σε άτυχη στιγμή αλλά εκεί που το 1-0 έδειχνε τελικό και σχετικά καλό αποτέλεσμα για ένα σωστό ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό ήρθε η ψυχρολουσία με το 2-0 στο 93΄και πλέον το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να τα κάνει όλα πολύ καλύτερα και σωστά στο ΓΣΠ για να κάνει την ανατροπή.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από δύο καλές στιγμές είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, το τέλος του οποίου τις βρήκε ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στο 11΄ το σουτ του Ντράζιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε έξω, ενώ στο 25΄ η γηπεδούχος… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Μπέλετς σταμάτησε την κεφαλιά του Στρέλετς.

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ σταμάτησε και το σουτ του Κούτσκα στο 37΄, με τον Τάκατς να μιμείται τον κήπερ των πρωταθλητών μας και να σταματάει με τη σειρά του το σουτ του Τεχέρα στο 44΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, λιγοστές ήταν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι και το 71΄. Σ΄εκείνο το σημείο ο Πέτροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ στην προσπάθειά του να την απομακρύνει.

Αρχικά, ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ, όμως μετά από εξέταση της φάσης στο VAR το γκολ μέτρησε μετά από τρία λεπτά, με αποτέλεσμα η Σλόβαν να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό κι αφού ο Μακ είχε… προειδοποιήσει στο 90+1΄, δύο λεπτά αργότερα με πανέμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Μπρατισλάβας ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ.

ΣΛΟΒΑΝ: Τάκατς, Μπλάκμαν, Κάσια, Βίμερ, Ζουμπέρου, Κούτσκα, Μπάιριτς, Τόλιτς, Μπερσεγκιάν (78′ Μακ), Βάις (89′ Μαρσέλι), Στρέλετς (90+2′ Ζόκε)
Στον πάγκο: Τρόνσκι, Χρντίνα, Βόετ, Ισάκ, Ματέας, Μεντβέντεβ, Μούσταφικ, Βόιτσκο, Σαββίδης

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Κιντιγιά, Κοσταντίνοφ, Τεχέρα, Μάγιερ (73′ Ελ Αραμπί), Μαρκίνιος, Ντογκαλά (87′ Τσεπάκ), Ντράζιτς (87′ Δώνης)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Σιπριάνο, Θεοδώρου, Σατσιάς, Καττιρτζής, Κόρμπου, Αντωνίου, Πολυκάρπου

ΣΚΟΡΕΡ: 71′ Πέτροβιτς (αυτογκόλ), 90+3′ Μακ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάιριτς, Κάσια/ Τεχέρα (3), Σούσιτς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 20.404

Διαιτητής: Allard Lindhout (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Rogier Honig 
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Patrick Inia 
4ος Διαιτητής: Marc Nagtegaal
VAR: Pol van Boekel 
AVAR: Erwin Blank