30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Θερμή υποδοχή στον γίγαντα Παύλο Κοντίδη:Έχουμε μεγάλη καρδιά παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας.(φωτογραφίες)

Θερμή υποδοχή στον γίγαντα Παύλο Κοντίδη:Έχουμε μεγάλη καρδιά παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας.(φωτογραφίες)

By on 9 Αυγούστου, 2024 0 646 Views

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης μας, Παύλος Κοντίδης, επέστρεψε στην Κύπρο.

Αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση μέσω Αθηνών.

Εκεί τον υποδέχθηκαν για να συγχαρούν και να αποθεώσουν τον κορυφαίο Κύπριο αθλητή, μέλη της οικογένειας του που δεν ταξίδεψαν στην Μασσαλία, φίλοι, γνωστοί αλλά και επίσημοι.

Ο Δήμος Λάρνακας ετοίμασε για τον Παύλο ένα δώρο με τεράστια σημασία. Πιστό αντίγραφο από το αυθεντικό που βρίσκεται στο μουσείο Πιερίδη, 4000 ετών το οποίο βρέθηκε στη Λάρνακα.

Το δώρο:

Ανάμεσα σε άλλα, ο Κοντίδης είπε:

«πέρασαν 12 χρόνια δύσκολα, είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια και πολλά παιδιά δεν ήταν καν γεννημένα όταν 6/8/12 έπαιρνα το πρώτο αργυρό μετάλλιο της χώρας μας. 7/8/2024, 12χρόνια και μία μέρα μετά ήρθε το δεύτερο μας μετάλλιο. Αυτό που θέλω να δείξω στην νέα γενιά είναι ότι παρόλο το μικρό μέγεθος της χώρας μας έχουμε μεγάλη καρδιά φτάνει να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δυσκολίες μπορεί να φαίνονται πολλές και τα εμπόδια μεγάλα, κάτι που αποδεικνύεται από αυτό τον αγώνα των 6 ημερών στον οποίο πολλές φορές βρέθηκα πίσω και φαινόταν πως δεν θα είχαμε πιθανότητα για μετάλλιο. Από την τριαντακοστή θέση, να έρχεσαι έβδομος και από την 20η θέση να έρχεσαι 5ος. Αυτό δείχνει μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Κύπρου για την θετική ενέργεια, την δύναμη και την περηφάνεια».

Ερωτηθείς αν πίστευε ποτέ ότι θα ήταν κάτοχος 2 αργυρών ολυμπιακών μεταλλίων, ο 34χρονος ολυμπιονίκης είπε πως «σίγουρα όχι. Όταν είσαι 9 χρονών και μπαίνεις στη θάλασσα, πρέπει να είναι η αγνή αγάπη προς τον αθλητισμό. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως αυτό που κάνουμε πρέπει να το απολαμβάνουμε και να μας αρέσει.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την άφιξη του Αργυρού Ολυμπιονίκη,