20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΕΚ 1-1:Συμβιβασμός και στις εντυπώσεις.Κονσεϊσάο-Σολ τα γκολ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΕΚ 1-1:Συμβιβασμός και στις εντυπώσεις.Κονσεϊσάο-Σολ τα γκολ

By on 11 Αυγούστου, 2024 0 372 Views

Ήταν ένα δυνατό φιλικό αλλά είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες.
Δυνατές μονομαχίες, ένταση και θέληση για νίκη στο παιχνίδι Ανόρθωση-ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο α’ ημίχρονο χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα αλλά η Ανόρθωση που ήταν πολύ καλή μεσοαμυντικά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολάρα του Σέρτζιο Κονσεισάο στο 38′ με άψογη εκτέλεση φάουλ στο ντεμπούτο του στην ομάδα της Αμμοχώστου.
Στην επανάληψη η Ανόρθωση ανέβηκε, έχασε κλασσικές ευκαιρίες αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Καμπρέρα κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, το απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς και ο Σολ που ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 72′.
Οι δύο προπονητές Πέρεζ (έχει την ευθύνη των προπονήσεων της ΑΕΚ) και Οκκάς (Ανόρθωση) χρησιμοποίησαν αρκετούς ποδοσφαιριστές και έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερα η Ανόρθωση άρχισε για πρώτη φορά με μια 11αδα υποψήφια για να αρχίσει το πρωτάθλημα και γενικά είχε καλή μεσοαμυντική λειτουργία σε όλο τον αγώνα ,ενώ στο β΄ημίχρονο δημιούργησε και μεσοεπιθετικά. Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση ακόμα στην επίθεση ωστόσο έδειξε πολύ καλύτερα στοχεία από τα προηγούμενα φιλικά.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

3′ Εκτέλεση φάουλ του Γκάμα από καλή θέση, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος.
9′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι. Το σουτ του Φαράζ από πλάγια έφυγε έξω.
10′ Δεκάλεπτο στο παιχνίδι. Πατά καλύτερα η ΑΕΚ που προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της.
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.
19′ Σουτ του Εκπολό, η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
22′ Κίτρινη κάρτα στον Τζίμι Σουάρεθ.
26′ Η ΑΕΚ κρατά περισσότερο μπάλα, η Ανόρθωση προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.
28′ Ωραία κίνηση του Γούλερι από αριστερά, έκανε το γύρισμα για τον Κονσεισάο, πρόλαβε και έδιωξε ο Γκαρσία προτού η μπάλα φτάσει στον Πορτογάλο.
35′ Σέντρα του Σουάρεθ, έδιωξε ο Μουκαμπί σε κόρνερ.
38′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Ανόρθωση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονσεισάο ο οποίος έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Αλομέροβιτς.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στην θέση του Αλομέροβιτς πέρασε ο Παρασκευά.
47′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από μπέρδεμα στην άμυνα της Ανόρθωση, τρύπωσε ο Καμπρέρα, έβαλε το πόδι για να σκοράρει αλλά ο Μπλάντοβιτς έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
52′ Επικίνδυνη σέντρα του Γούλερι, έδιωξε σε κόρνερ ο Μιλίτσεβιτς.
57′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Καλό σουτ του Ρόγκουλιτς, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Παρασκευά.
60′ Διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Το σουτ του Γούλερι σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη το πλασέ του Ρόγκουλιτς σταμάτησε πάνω στην γραμμή από τον Μιλίτσεβιτς.
62′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Πάλι στην γραμμή αποκρούεται η μπάλα από τους αμυντικούς της ΑΕΚ στο πλασέ του Ρόγκουλιτς.
68′ Σουτ του Τσακόν στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
70′ Κερδίζει πέναλτι υπό τις διαμαρυρίες των γηπεδούχων η ΑΕΚ σε μαρκάρισμα του Σταμούλη στον Καμπρέρα.
72′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η ΑΕΚ. Ο Καμπρέρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς από τα 11 βήματα αλλά ο Σολ ακολούθησε την φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Κονσεϊσάο (54′ Σταμούλης), Κίκο (74′ Μάρκου), Μλάντοβιτς, Τεσέιρα (74′ Πασχάλη), Μουκάμπι, Αρτυματάς (74′ Μιχάλας), Χρυσοστόμου (74′ Γ.Ιωάννου), Ρόγκουλιτς (74′ Στ.Χαραλάμπους), Γούλερι (74′ Γ.Ιωάννου), Λόπες (E.Χαραλάμπους)
Στον πάγκο: Μάρκου, Ε.Χαραλάμπους, Πασχάλη, Λύτρας, Γ.Ιωάννου, Σταμούλης, Μάρκου, Μιχάλας, Στ.Χαραλάμπους

ΑΕΚ: Αλομέροβιτς (46′ Παρασκευά), Σουάρεθ (62′ Λέδες), Φαράζ (87′ Βασιλείου), Γκαρσία (62′ Ναλί), Μιλίτσεβιτς, Γκάμα (62′ Σολ), Καμπρέρα (75′ Δημητρίου), Εκπολό, Ρομπέρζ (62′ Μιραμόν), Ναούμ (69′ Ντίμερς), Τσακόν  (69′ Ευριπίδου)
Στον πάγκο: Τούμπας, Παρασκευά, Λέδες, Σολ, Ντίμερς, Δημητρίου, Καψής, Πετούσης, Ευριπίδου, Βασιλείου, Μιραμόν, Ναλί

ΓΚΟΛ: 38’Κονσεισάο/72′ Σολ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουάρεθ, Ρομπέρζ, Λέδες

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000