19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Αέριο Γέλιου: Αστέρας της Premier League καταγράφει τον εαυτό του να παίρνει ναρκωτικά

Αέριο Γέλιου: Αστέρας της Premier League καταγράφει τον εαυτό του να παίρνει ναρκωτικά

By on 12 Αυγούστου, 2024 0 565 Views

Ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, Ιβ Μπισουμά, ζήτσε συγγνώμη αφού βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να εισπνέει αέριο γέλιου,

Ο Ιβοριανός μέσος της Τότεναμ, Ιβ Μπισουμπά, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να καταναλώνει αέριο γέλιου (υποξείδιο του αζώτου ή αλλιώς χίπικο κρακ) από ένα μπαλόνι. Οι εικόνες του 27χρονου δημοσιεύτηκαν από τον ίδιο στο Snapchat λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν.

Ο αγγλικός Τύπος αναφέρει ότι ο πρώην παίκτης της Μπράιτον και της Λιλ κατανάλωσε αέριο γέλιου σε πάρτι στο Λονδίνο μετά τον τελευταίο αγώνα της Τότεναμ του Ποστέκογλου για την προετοιμασία με την Μπάγερν Μονάχου. Τα πλάνα δείχνουν τον Μπισουμά να καταναλώνει οξείδιο του αζώτου μέσα σε μια λιμουζίνα με οδηγό τον ίδιο και τους φίλους του.

Αφού οι εικόνες έγιναν viral έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτά τα βίντεο. Ήταν μια σοβαρή απώλεια σωστής κρίσης. Καταλαβαίνω τη σοβαρότητα του θέματος και τους κινδύνους για την υγεία που ενέχει και επίσης παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη μου ως ποδοσφαιριστής και πρότυπο», ανέφερε σε δήλωσή του.Η κατοχή αερίου γέλιου για να φτιαχτεί κανείς είναι παράνομη στη Βρετανία από πέρυσι, οπότε ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2024, ένας αστέρας της Premier League έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για τον εθισμό του στο αέριο γέλιου. Ο ποδοσφαιριστής εισήχθη σε ιατρικό κέντρο αφού η οικογένειά του ζήτησε βοήθεια από τον σύλλογό του.

Ο Ρίτσαρντ Μοριάρτι -CEO του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς της Βρετανίας- δημοσίευσε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλοι εθισμένοι αστέρες καθώς πηγές προειδοποιούν ότι η χρήση είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των κορυφαίων παικτών παρά το γεγονός ότι είναι πλέον παράνομο».

https://x.com/TheSpursWatch/status/1822739264922063037

Για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες, οι ποινές φυλάκισης μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα δύο χρόνια!

Τι είναι το αέριο γέλιου;

Το υποξείδιο του αζώτου, επίσης γνωστό ως “hippy crack” ή αέριο γέλιου, διατίθεται σε δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη πλήρωση μπαλονιών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την εισπνοή του παράνομου αερίου. Η κατανάλωση οξειδίου του αζώτου παρέχει μια γρήγορη επίδραση, αλλά ενέχει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων, μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης, ακόμη και θανάτου. Η μακροχρόνια χρήση του αερίου γέλιου μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, ακράτεια, παραισθήσεις και νευρική βλάβη. Το υποξείδιο του αζώτου, επίσης γνωστό ως “χίπικο κρακ” ή αέριο γέλιου, θεωρείται ελεγχόμενο ναρκωτικό κατηγορίας Γ και η κατοχή του με εισπνοή αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Βρετανία.