16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Σάκα για την αποβολή του Ράις: «Θέλουμε να βλέπουμε συνέπεια στις αποφάσεις των διαιτητών»

Σάκα για την αποβολή του Ράις: «Θέλουμε να βλέπουμε συνέπεια στις αποφάσεις των διαιτητών»

By on 31 Αυγούστου, 2024 0 642 Views

Σάκα - Άρσεναλ

Εντονότατα είναι τα παράπονα στο στρατόπεδο της Άρσεναλ για τη διαιτησία του Κρις Κάβανα και την αποβολή του Ντέκλαν Ράις κόντρα στην Μπράιτον.

Η Άρσεναλ υποχρεώθηκε στην πρώτη της απώλεια βαθμών στη φετινή Premier League, αφού έμεινε στο 1-1 με την Μπράιτον εντός έδρας.Οι Gunners αναγκάστηκαν να αγωνιστούν από το 48′ με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντέκλαν Ράις, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και άνοιξε ξανά την κουβέντα για το επίπεδο της διαιτησίας στην Αγγλία.

Ο Μπουκάγιο Σάκα μάλιστα σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι δεν δίστασε να επικρίνει τους Άγγλους διαιτητές, στεκόμενος στην ασυνέπεια των αποφάσεών τους. «Το μόνο που θέλουμε ως ποδοσφαιριστές είναι να βλέπουμε συνέπεια στις αποφάσεις των διαιτητών. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ζοάο Πέδρο κλώτσησε την μπάλα από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη και δεν υπήρξε η παραμικρή επίπληξη. Ο Ντέκλαν απλά την ακούμπησε λίγο και αποβλήθηκε. Είναι σκληρό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC ο εξτρέμ της Άρσεναλ.

https://x.com/OneFootball/status/1829864808457585050

Πρώτη αποβολή για τον Ράις μετά από… 299 ματς

declan_rice_arsenal

Η αποβολή του Ντέκλαν Ράις στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μπράιτον (31/08) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Για τον Άγγλο μέσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, σημειώθηκε μία φάση που έμελλε να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα. Στο 48′, ο Ντέκλαν Ράις είδε τον Κάβανα να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς, καθώς ο Άγγλος αποφάσισε να ακουμπήσει την μπάλα, λίγο πριν ο Φέλτμαν εκτελέσει το φάουλ που μόλις είχε κερδίσει από τον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ. Απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο «Νησί».

Η απόφαση του διαιτητή ήταν άμεση, αποβάλλοντας τον Ράις από τον αγωνιστικό χώρο για αυτή του την κίνηση. Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε από το σημείο εκείνο, με την Άρσεναλ να υποχωρεί στο γήπεδο και τελικά να ισοφαρίζεται δέκα λεπτά μετά.

Το πιο αξιοσημείωτο πάντως στην όλη ιστορία, είναι ότι αυτή ήταν μόλις η πρώτη φορά που ο Ράις αποβάλλεται στην καριέρα του, μετά από 299 επίσημα ματς, μάλιστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και όχι με απευθείας αποβολή.

Και μιλάμε για έναν κεντρικό αμυντικό, ο ρόλος του οποίου στην άμυνα είναι κομβικός. Έχει αποδείξει πάμπολλες φορές πόσο καλός, αλλά και… καθαρός «κόφτης» είναι. Μέχρι σήμερα δεν είχε αντικρίσει ποτέ την έξοδο προς τα αποδυτήρια τόσο με Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ, όσο και με την εθνική Αγγλίας.