16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • Uncategorized
  • Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Δυο Ιρλανδοί «καθάρισαν» για τα Λιοντάρια

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Δυο Ιρλανδοί «καθάρισαν» για τα Λιοντάρια

By on 7 Σεπτεμβρίου, 2024 0 63 Views

Η Αγγλία μπήκε με το «δεξί» στον όμιλο της Ελλάδας στη League B του Nations League, καθώς επικράτησε την Ιρλανδίας στο Δουβλίνο με 2-0. Σκόρερ οι… Ιρλανδοί Ράις και Γκρίλις.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Αγγλία στο δεύτερο όμιλο του League B, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Τα Τρία Λιοντάρια ήταν ανώτερα στο Δουβλίνο και νίκησαν την Ιρλανδία με 2-0. Το τρίπντο υπέγραψαν οι… Ιρλανδοί Ράις και Γκρίλις. Πρόβλημα για τους γηπεδούχους ο τραυματισμός του Κόουλμαν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με την Εθνική Eλλάδας.

Στο 7′ ο Κέιν αστόχησε με κεφαλιά μετά από καλή σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ και στο 11′ ο Πίκφορντ απέκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Σμόντιτς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν τελικά στο 12′. Ο Γκόρντον βγήκε τετ α τετ, ο Κέλεχερ τον νίκησε, ο εξτρέμ της Νιούκαστλ κράτησε την μπάλα, έκανε το γύρισμα, πλασέ του Κέιν στα σώματα και η μπάλα στρώθηκε στον Ράις, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το το σκορ.

Στο 16′ η Αγγλία βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ράις, ο Γκόρντον έκανε το γύρισμα και ο Κέλεχερ νίκησε τον Κέιν. Στο 26′ ο Σάκα έπαιξε κάθετα, ο Ράις έκανε το γύρισμα και ο Γκρίλις με πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα των Λιονταριών. Ο Ράις μπορεί να μην πανηγύρισε το γκολ του, όμως ο μεσοεπιθετικός της Σίτι ξέσπασε!

Στο 59′ ο Ογκμπένε γύρισε την μπάλα, ο Σμόντιτς πλάσαρε μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα. Στο 61′ ο Μολούμπι βρέθηκε σε καλή θέση βολής λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε αρκετά άουτ. Η Αγγλία έφτασε κοντά στο γκολ στο 85′, στο 90+3′ και στο 90+4′ αλλά ο Κέλεχερ νίκησε στις πρώτες δυο φάσεις Μπόουεν και στην τρίτη τον Σάκα.

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Κόουλμαν(58’ Ο’Μπράιεν), Κόλινς, Ο’ Σέι, Μπρέιντι(82’ Φέργκιουσον), Ντόχερτι(58’ Νάιτ), Μολούμπι, Σμόλμποουν(75’ Μπράουν), Σμόντικς, Ογκμπένε, Άιντα(76’ Μάκατιρ)

Αγγλία: Πίκφορντ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Μαγκουάιρ(86’ Στόουνς), Γκουεχί, Κόλγουιλ, Ράις, Μαϊνού (78’ Άγχελ Γκόμες), Γκρίλις(78’ Γκιμπς-Γουάιτ), Σάκα, Γκόρντον(78’ Έζε), Κέιν(85’ Μπόουεν)