18 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 18 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΧΡ.ΑΝΔΡΕΟΥ:Η Αστυνομία δεν μπορεί μόνη της να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά.Αναμένουμε όλοι αυτοί που λένε ότι θα βοηθήσουν, να το πράξουν

ΧΡ.ΑΝΔΡΕΟΥ:Η Αστυνομία δεν μπορεί μόνη της να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά.Αναμένουμε όλοι αυτοί που λένε ότι θα βοηθήσουν, να το πράξουν

By on 16 Σεπτεμβρίου, 2024 0 311 Views

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

-Για τα 17 πρόσωπα που καταζητούνται: «Πρώτο μας μέλημα αυτή τη στιγμή να εντοπίσουμε τα πρόσωπα που καταζητούνται, θα δώσουμε κι άλλες φωτογραφίες στη δημοσιότητα. Ήδη βρίσκονται υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου».

-Για τον τραυματισμό αστυνομικών: «Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του ενός Αστυνομικού, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Αν ήταν πιο πάνω θα λέγαμε άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή».

-Για τα συμβάντα στη Λεμεσό: «Η έκθεση θα σταλεί και στην ΚΟΠ για το τι συνέβη. Η φιλοξενούμενη ομάδα έπρεπε να έχει 800 οπαδούς στο γήπεδο. Γύρω στις 17:45 ένας μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΛ αφίχθηκε στο στάδιο με φωτοβολίδες και απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια κινήθηκε προς την είσοδο, επιτέθηκαν στα μέλη της Αστυνομίας, έγινε χρήση χημικών, οπαδοί έριξαν σπρέι σε μέλη μας και στη συνέχεια μπήκαν βίαια στην εξέδρα. Σε μία προσπάθεια, μια δεύτερη ευκαιρία να γίνει ο αγώνας, ζητήθηκε να εξέλθει ο αριθμός οπαδών της ΑΕΛ για να γίνει έλεγχος. Οι περισσότεροι δεν βγήκαν. Δεν έγινε ποτέ ο δεύτερος έλεγχος. Να διευκρινίσουμε ότι στη βάση της νομοθεσίας, αρμόδιοι για τον έλεγχο στις εισόδους έχουν οι επιτηρητές αλλά ως Αστυνομία ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε. Όσον αφορά την κερκίδα του Απόλλωνα κι αυτό μας προβληματίζει. Όταν ανακοινώθηκε η μη διεξαγωγή του αγώνα, είδαμε τη χρήση φωτοβολίδων. Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι πως αυτά τα αντικείμενα δεν εισήλθαν από τις εισόδους. Είτε μπήκαν από πριν, είτε με άλλους τρόπους».

-Οι ευθύνες της Αστυνομίας: «Εμείς δεν είπαμε ότι δεν έχει ευθύνη η Αστυνομία. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να αφήνεται η Αστυνομία μόνη της για να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά. Δώσαμε στη δημοσιότητα 17 φωτογραφίες, αναμένουμε όλοι αυτοί που λένε ότι θα βοηθήσουν, να το πράξουν. Δεν είχαμε βοήθεια από σωματεία ή συνδέσμους φιλάθλων, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων. Εμείς σεβαστήκαμε τη θέση της ΚΟΠ, που έχει εκδώσει τους πειθαρχικούς της κανονισμούς. Θέλουμε να δούμε ποιες θα είναι οι ποινές βάσει των όσων έχουν γνωστοποιηθεί. Γιατί αυτή τη στιγμή να βάλλεται μόνο η Αστυνομία. Ποτέ δεν αποποιηθήκαμε ευθυνών. Η Αστυνομία δεν μπορεί από μόνη της, αυτό είναι ξεκάθαρο».

-Τι ακολουθεί μετά από συλλήψεις: «Ως Αστυνομία όταν ολοκληρώνονται οι καταθέσεις, καταχωρούμε άμεσα τις υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου. Όμως όταν μια εκδίκαση μιας υπόθεσης παίρνει από τρεις ως έξι μήνες, αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που έχουμε κι εμείς ως Αστυνομία».

-Αν θα επανέλθει το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων: «Δεν είναι θέμα της Αστυνομίας, είναι καθαρά θέμα της ΚΟΠ. Εμείς είχαμε πει ακόμη κι από φιλικά παιχνίδια ότι βλέπαμε τέτοιες συμπεριφορές».