19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • AEK – Βόλος 2-0: Ποδαρικό κορυφής για Πιερό!

AEK – Βόλος 2-0: Ποδαρικό κορυφής για Πιερό!

By on 16 Σεπτεμβρίου, 2024 0 617 Views

Με τον Πιερό να βρίσκει δίχτυα στην «κιτρινόμαυρη» πρεμιέρα του και τον Κοϊτά να σκοράρει κι αυτός, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Βόλου και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ως… συγκάτοικους, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!

Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ, η οποία έπιασε τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με δέκα βαθμούς, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων. Με τον Πιερό να σκοράρει στο ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό της Νέας Φιλαδέλφειας και τον Κοϊτά να βρίσκει επίσης δίχτυα οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 του Βόλου, στο 100ο ματς του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο. Μάλιστα ο «Πελάδο» αποθεώθηκε καθολικά από τις εξέδρες της OPAP Arena ακούγοντας ρυθμικά το όνομά του πριν τη σέντρα.

ΑΕΚ – Βόλος: Έτσι ξεκίνησαν

Αρκετά ζητήματα προέκυψαν στην ΑΕΚ καθώς πέρα από τους γνωστούς απόντες Μπρινιόλι, Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο προέκυψαν και προβλήματα με τους Μουκουντί, Βίντα και Λιβάι. Τον πρώτο δεν τον αποδέσμευσε από την κλήση η Εθνική Καμερούν (κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι), ο δεύτερος αντιμετώπισε ένα έκτακτο σοβαρό προσωπικό θέμα, ενώ ο τρίτος ένιωσε ξαφνικές ενοχλήσεις παρότι είχε έρθει κανονικά στο γήπεδο. Έτσι ο Στρακόσα ήταν στην εστία, οι Πήλιος και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Κάλενς και Μήτογλου ως δίδυμο στους στόπερ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής πλάι στον Σιμάνσκι επιλέχθηκε από τον Ματίας Αλμέιδα τελικά ο Πινέδα, κάτι που έφερε τον Λιούμπισιτς πίσω από τον Πιερό που έκανε το ντεμπούτο του, ενώ στα δύο άκρα, όπως αναμενόταν, ξεκίνησαν οι Κοϊτά και Ελίασον. Για τον Βόλο ο Χοακίν Γκόμεθ ξεκίνησε με τον Κόβατς στην εστία, τους Φεράρι, Μίλετιτς, Καλογερόπουλο, Κορέα και Μύγα πεντάδα στην άμυνα, τους Ντε Καμπς, Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα και Ασεχνούν στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση τον Άλτμαν.

Ο Πιερό στο ντεμπούτο του έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και για ένα τριαντάλεπτο έβγαζε πολλή ένταση, κέρδιζε μονομαχίες και δεύτερες μπάλες από τους παίκτες του Βόλου, στους οποίους δεν επέτρεπε να απειλήσουν, ενώ μεσοεπιθετικά με σωστές συνεργασίες πίεζε για να πάρει το προβάδισμα. Μόλις στο 3′ το μακρινό δυνατό σουτ του Κοϊτά πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο, ενώ στο 10′ ο Πινέδα προχώρησε, βρήκε χώρο και σούταρε με τον Κόβατς να αποκρούει εντυπωσιακά.

Με την τρίτη η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Πιερό να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Ο Ρότα έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή του Βόλου και ο φορ από την Αϊτή νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Μίλετιτς και με δυνατή κεφαλιά τράνταξε τα δίχτυα για το 1-0 στο 22′.

Ο Κοϊτά είχε ακόμα μια τελική στο 31′ όταν δημιούργησε τον χώρο για να σουτάρει, αλλά ο Κόβατς ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την μπάλα. Η μοναδική απειλή από πλευράς του Βόλου ήρθε στο 44′ με τον Μεντιέτα να βγαίνει στην πλάτη του Κάλενς έπειτα από σέντρα του Φεράρι, αλλά να σουτάρει από πλεονεκτική θέση ψηλά άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση σε κάποιες μονομαχίες μεταξύ των παικτών.

Η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ με Κοϊτά και έκανε διαχείριση του σκορ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βόλος πήγε να τιμωρήσει μια αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ με τον Φεράρι να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά τον Στρακόσα να κλείνει τη γωνία του αποκρούοντας. Η ΑΕΚ που δεν διέθετε την ίδια σπιρτάδα στο 53′ βρήκε δίχτυα με προβολή του Κάλενς από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά, αλλά ο Φωτιάς κλήθηκε στο VAR και ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως ο Πήλιος που ήταν εκτεθειμένος επηρέασε τη φάση στο λάθος γύρισμα του Μύγα που έστρωσε την μπάλα στον Κάλενς.

Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, στο 61′ το πλασέ του Ελίασον πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό βρήκαν το δεύτερο γκολ. Ο Λιούμπισιτς με επιμονή κράτησε την κατοχή της μπάλας μέσα στην περιοχή του Βόλου, έστρωσε στον Κοϊτά και εκείνος με σουτ και τη βοήθεια της κόντρας πάνω στον Καλογερόπουλο έγραψε το 2-0 στο 62′.Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του σκορ χωρίς προβλήματα, ενώ ο Αλμέιδα προχώρησε στο κατάλληλο φρεσκάρισμα.

Στο 85′ ο Αμραμπατ που είχε μπει στο παιχνίδι έπιασε ένα εντυπωσιακό γυριστό με τον Κόβατς να μπλοκάρει, ενώ το ντεμπούτο του έκανε και ο Τσιλούλης περνώντας αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Στις καθυστερήσεις ο Βόλος πλησίασε στο να μειώσει, αλλά ο Κόντε δεν έπιασε καλά το πλασέ με τον Μήτογλου να απομακρύνει και το 2-0 να διατηρείται ως το τέλος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83′ Γιόνσον), Πινέδα (74′ Περέιρα), Κοϊτά (89′ Τσιλούλης), Ελίασον (74′ Αμραμπατ), Λιούμπισιτς (74′ Μάνταλος), Πιερό

Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Κόβατς, Φεράρι, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα (74′ Κόντε), Μύγας, Ντε Καμπς (10′ Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74′ Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν (66′ Κόμπα), Αλτμαν