21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Κυρία επέστρεψε ….Με τον Λόπες έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας.Καθοριστικη η αποβολή του Στεπίνσκι

Η Κυρία επέστρεψε ….Με τον Λόπες έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας.Καθοριστικη η αποβολή του Στεπίνσκι

By on 21 Σεπτεμβρίου, 2024 0 72 Views

Η Ανορθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», επικρατώντας της Ομόνοιας με 1-0 για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την «κυρία» που έδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να την ξεγράφει και ταυτόχρονα η πρώτη ήττα των «πρασίνων», μετά από τρεις σερί νίκες.
Το γκολ του Ράφα Λόπες στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ καθοριστική ήταν η αποβολή του Στεπίνσκι στο 32’ με απευθείας κόκκινη κάρτα (μετά από υπόδειξη VAR), που άφησε την Ομόνοια με δέκα ποδοσφαιριστες.

Το πρώτο ημίχρονόν είχε δυο όψεις αφού μέχρι την αποβολή η Ομόνοια ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα ενώ μετά που η Ομόνοια έμεινε με 10 παίκτες η Ανόρθωση (έχασε νωρις τον Ρογκουλιτς που δέχθηκε κτύπημα στο πρόσωπο απο τον Σιμιτς και δεν μπορεσε να συνεχίσει) ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη αλλά και καλύτερη από την Ομόνοια.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και με τον Σίμιτς αλλά και τον Χαραλάμπους ηταν πολύ επικίνδυνοι. Είχαν μάλιστα και δοκάρι σε φάση με τον Χαραλάμπους στο 10 ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ανόρθωση ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ζίφκοβιτς. Η φάση που άλλαξε την ροή του αγώνα ήταν η αποβολή του Στεπίνσκι, δέχθηκε κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Κικο σωστή η απόφαση του διαιτητή με την βοήθεια του VAR καθώς στην πρώτη απόφαση έβγαλε κίτρινη κάρτα την οποία πήρε πίσω.

Μετα την κόκκινη η Ανόρθωση σιγά σιγά εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή και κατάφερε να εξασκήσει πίεση στην Ομόνοια. Στο 44 είχαμε ένα δυνατό σουτ του Αρτυματά που απομάκρυνε δύσκολα ο Φαμπιάνο για να έρθει στην συνέχεια το γκολ στο 55 με τον Λόπεζ που εκμεταλλεύθηκε την πολύ καλή σέντρα του Χρυσοστόμου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπηκε με διάθεση να τρέξει αλλα και παιξει πιο γρηγορα. Από την άλλη η Ανόρθωση του Οκκά ήθελε από το ξεκίνημα του δευτέρου μισού να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα . Ο Οκκάς με εντολές του προσπάθησε να γεμίσει την μεσαία γραμμή προκειμένου να μην δώσει την ευκαιρία στην Ομόνοια να τρέξει . Στο 69 η Ομόνοια έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν το σουτ ο Κακουλλής έπεσε στην γωνιά του σωστά ο Ζίφκοβιτς και μπλόκαρε. Η Ανορθψση απείλγσε νε ενα πλασε του Ίλιεφ που εφυγε λιγο έξω.Μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχαμε πολλές φάσεις όπως μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Οι Χρυσοστόμου και Κικο ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα μαζι με τον Λόπες.Συμβολή στη νίκη είχαν φυσικά και οι υπόλοιποι παίκτες της Κυρίας που έπαιζαν σήμερα με την πλάτη στον τείχο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Μπουγκάμπι, Μλάντοβιτς, Κίκο, Κονσεϊσάο (78′ Σταμούλης), Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Ρόγκουλιτς (20′ Γούλερι), Παρούτης (68′ Θεοδώρου), Γκιούρτσο (68′ Ίλιεφ), Λόπες (78′ Σ.Χαραλάμπους).
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεοδώρου, Ίλιεφ, Γούλερι, Χρυσόπουλος, Σ.Χαραλάμπους, Σταμούλης, Μιχάλας, Μάρκου, Ε.Χαραλάμπους. 
ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Ντιούνκου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (76′ Κούσουλος), Χάμπος (67′ Κακουλλής), Σίμιτς (76′ Αλιούμ), Σεμέδο (86′ Λοΐζου), Στεπίνσκι.
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Κακουλλής, Ατζίλι, Εβάντρο, Λανγκ, Κούσουλος, Μουσιαλόφσκι, Λοΐζου, Αλιούμ. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουγκάμπι, Αρτυματάς / Χάμπος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Στεπίνσκι (32′)
ΣΚΟΡΕΡ: 45+9′ Λόπες
ΘΕΑΤΕΣ: 4000 εισιτήρια
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας