22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Καθάρισε νωρίς και ξεκούρστα το ΑΠΟΕΛ.Τρίτη νίκη και αναβαίνει…Η Ν.Σαλαμίνα αντέδρασε μετά το 3-0

Καθάρισε νωρίς και ξεκούρστα το ΑΠΟΕΛ.Τρίτη νίκη και αναβαίνει…Η Ν.Σαλαμίνα αντέδρασε μετά το 3-0

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2024 0 51 Views

Την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ που νίκησε τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ με 3-1 και συνεχίζει να ανεβαίνει.
Οι γαλαζοκίτρινοι αν και προηγήθηκαν 3-0, ο Ντομίνγκες έδωσε ανάσες, στο τέλος οι ερυθρόλευκοι πίεσαν, μείωσαν, είχαν δοκάρι αλλά  δεν μπόρεσαν να μπουν ξανά στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.
Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Μαρκίνιος, Ελ Αραμπί και Πίζι, ενώ μείωσε για τη Νέα Σαλαμίνα ο εξαιρετικός Ντουρμισάι

Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες. 

Το αντικανονικό τέρμα του Ντουρμισάι στο 13ο λεπτό πάγωσε προς στιγμή το ΓΣΠ, ωστόσο το VAR υπέδειξε το χέρι και η κατάσταση επανήλθε στην απόλυτη ισορροπία.

Ωστόσο η φάση αυτή αφύπνισε κατά κάποιο τρόπο τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν την μπάλα και έκαναν το παιχνίδι τους. Στο 17′ ο Μαρκίνιος με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Άντος για το 1-0.

Δέκα λεπτά μετά οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν το 2-0. Ο Ελ Αραμπί έφυγε πίσω από την άμυνα των ερυθρολεύκων και με υποδειγματικό πλασέ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και της έδωσε ισχυρό προβάδισμα.

Το… πρέσινγκ του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Πίτσι στο 45+1′ να κάνει το διαγώνιο σουτ και να υποχρεώνει τον Άντος σε εντυπωσιακή απόκρουση, όπου με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στην επανάληψη ο Πορτογάλος. Στο 62′ ο Άντος έκανε το λάθος και ο Ντράζιτς με το κεφάλι βρήκε τον Πίτσι, ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, ωστόσο η τεχνολογία διόρθωσε εκ νέου το διαιτητή και επικύρωσε το γκολ.

Το ΑΠΟΕΛ χαλάρωσε μετά το τρίτο γκολ και στο 75′ ο Ντουρμισάι το εκμεταλεύτηκε μειώνοντας σε 3-1. Οι ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να ψάχνουν το επόμενο γκολ, το οποίο λίγο έλειψε να το βρουν στο 80′ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Ντουρμισάι έχασε ακόμα μια ευκαιρία, το ίδιο και ο Βέλιος, ενώ για το ΑΠΟΕΛ απείλησε ο Ντράζιτς.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς (76′ Λαίφης), Ντβάλι, Κιντιγιά (71′ Πολυκάρπου), Τσεπάκ, Αμπάνια, Κοσταντίνοφ, Πίζι (63′ Μπα), Δώνης, Μαρκίνιος (46′ Κόρμπου), Ελ Αραμπί (46′ Ντράζιτς).
Στον πάγκο: Περέιρα, Σιπριάνο, Τεχέρα, Μπα, Σατσιάς, Ντράζιτς, Καττιρτζής, Κόρμπου, Λαϊφης, Πολυκάρπου, Σαρφό, Ντογκαλά

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Άντος, Σεργίου, Τόμοβιτς, Μιχαήλ (73′ Λέζιακς), Ασεβέδο, Νάρσινγκ, Ντουρμισάι, Φερνάντες (73′ Μπαχάσα), Γκμπέλε (73′ Βέλλιος), Μπεχαράνο (61′ Κατσιάρης), Καρλίτος  (54′ Μιγκελίτο)
Στον πάγκο: Καλανίδης, Μιγκελίτο, Βέλλιος, Σπυριδάκης, Φράγκος, Προκοπίου, Λέζιακς, Μπαχάσα, Βίκτωρος, Κουμπαρή, Κατσιάρης.

ΓΚΟΛ: 17′ Μαρκίνιος, 27′ Ελ Αραμπί, 62′ Πίζι/75′ Ντουρμισάι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντράζιτς/Καρλίτος, Ασεβέδο, Γκμπέλε

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7.822

Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής:  Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης