22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Athens Kallithea – ΑΕΚ 0-0: Εκανε πάλι το θαύμα της στη Λεωφόρο!

Athens Kallithea – ΑΕΚ 0-0: Εκανε πάλι το θαύμα της στη Λεωφόρο!

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2024 0 57 Views

Η Athens Kallithea, που έχει ως έδρα τη «Λεωφόρο», άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ, είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο και τελικά έμεινε αήττητη και από την Ενωση (0-0), όπως και με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο.

Στάση… Λεωφόρος Αλεξάνδρας για την ΑΕΚ, η οποία έμεινε στο 0-0 απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη Athens Kallithea και έπεσε από την κορυφή. Η Ένωση, των πολλών απουσιών, είχε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια παρά τις αρκετές καλές στιγμές που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να μείνει στο μηδέν, ενώ στο τέλος οι γηπεδούχοι πήγαν και να… κλέψουν το ματς. Αποχώρησε τραυματίας ο Μουκουντί.

Athens Kallithea – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

O Μάσιμο Ντονάτι παρέταξε την Athens Kallithea με το κλασικό του πλέον 3-4-2-1. O Mπαραγκάν ήταν στην εστία, με τους Μότοκ, Πασαλίδη και Ισιμάτ-Μιρέν τριάδα στα στόπερ. Δεξιά ήταν ο Μανθάτης, αριστερά ο Χάνουσεκ και οι Ντιμπά και Μερκάτι δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Ντεμέτριους και Μουτίνιο ήταν περιφερειακά του μοναδικού προωθημένου Τζιάνι. Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε η ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα, όπως αναμενόταν να ξεκινάει τον Πινέδα σε ρόλο δεξιού μπακ καθώς τόσο ο Ρότα, όσο και ο Οντουμπάτζο ήταν γνωστό ότι δεν υπολογίζονταν. Ο Στρακόσα ήταν στο τέρμα, ο Πήλιος στα αριστερά της άμυνας και οι Μουκουντί και Βίντα επέστρεψαν ως δίδυμο στους στόπερ. Ο Σιμάνσκι διατηρήθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας στο πλάι του τον Περέιρα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Οι Κοϊτά και Ελίασον ήταν στο αριστερό και στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής αντίστοιχα και τελικώς ο Μάνταλος επιλέχθηκε στη θέση πίσω από τον προωθημένο Πιερό.

Απείλησε με πέντε σουτ στο ίδιο λεπτό η ΑΕΚ, καλά οργανωμένη η Athens Kallithea

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος μπορεί να έβγαλε ένταση, να κέρδιζε δεύτερες μπάλες και να κυκλοφορούσε σχετικά καλά την μπάλα, δεν είχε όμως σωστές τελικές επιλογές απέναντι σε μια Athens Kallithea που ήταν πολύ καλά οργανωμένη και δεν άφηνε χώρους. Η Ένωση αδυνατούσε να απειλήσει, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 26′ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πιερό να μην βρίσκει στόχο, με τους γηπεδούχους να απαντάνε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Μανθάτης από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Στρακόσα το έβγαλε στην κλειστή του γωνία.

Η απίθανη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 33′ όταν η ΑΕΚ είχε πέντε προσπάθειες για γκολ μέσα στο ίδιο λεπτό με τον Μπαραγκάν να κατεβάζει δύο φορές ρολά! Ο γκολκίπερ της Athens Kallithea αρχικά απέκρουσε το δυνατό σουτ του Πήλιου και στο ριμπάουντ είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο και στον Σιμάνσκι. Στην εξέλιξη της φάσης οι κιτρινόμαυροι είχαν άλλα τρία σουτ, ένα από τον Κοϊτά και δύο από τον Πινέδα που βρήκαν είτε σε σώματα είτε κόντραραν στα απλωμένα πόδια των παικτών του Ντονάτι! Ο Αλμέιδα έχασε λίγα λεπτά πιο μετά τον Μουκουντί που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Κάλενς να τον αντικαθιστά, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Ελίασον βρήκε τον Μπαραγκάν ξανά σε ετοιμότητα.

Η ΑΕΚ πέταξε αρκετές καλές στιγμές και άφησε δύο βαθμούς

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ δημιούργησε μια καλή στιγμή με τον Κοϊτά να μπαίνει προς τα μέσα και να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ, ενώ στο 52′ ο Πιερό, όπως στο πρώτο μέρος, ξανά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κεφαλιά. Η Ένωση πίεζε, αλλά η Athens Kallithea είχε τη στιγμή της σε αντεπίθεση, όμως ο Ντεμέτριους από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59′ όταν ο Πινέδα και ο Ελίασον συνδυάστηκαν άψογα αλλά ο τελευταίος με πλασέ πλάγια απέναντι από τον Μπαραγκάν είδε την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το κάθετο. Η Ένωση δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν βρήκε γκολ ούτε στο γύρισμα του Ελίασον για τον Πιερο στο 64′ με την μπάλα να κοντράρει στον Ισιμάτ-Μιρέν και να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Ένα λάθος του Πήλιου τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε πάσα… πάρε βάλε στον Μουτίνιο, αλλά ο τελευταίος έπιασε αέρα όντας ανενόχλητος μπροστά από τον Στρακόσα.

Στο 73′ ο Βαλμπουενά με το που μπήκε στο ματς δημιούργησε μια καλή στιγμή για την Athens Kallithea με εκτέλεση φάουλ, αλλά η προβολή του Τζιάνι βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Όποτε χρειαζόταν ο Μπαραγκάν ήταν εκεί για να πει «όχι» σταματώβτας στο 77′ και το σουτ του Φερνάντες που είχε περάσει αλλαγή, ενώ στο 88′ από σέντρα του Ισπανού ο Τσούμπερ που επίσης είχε μπει στο ματς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο. Η Athens Kallithea πήγε να… κλέψει το ματς με τον Σοΐρι να μην μπορεί να κερδίσει σε τετ-α-τετ τον Στρακόσα. Ο Μπαραγκάν έβγαλε και το πλασέ του Φερνάντες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος παρά την πίεση της ΑΕΚ για να βρει το νικητήριο γκολ.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοκ, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (66′ Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (66′ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71′ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85′ Σοΐρι)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί (36′ Κάλενς), Βίντα, Πινέδα, Σιμάνσκι (66′ Γιόνσον), Περέιρα (75′ Τσιλούλης), Κοϊτά (66′ Τσούμπερ), Ελίασον (75′ Φερνάντες), Μάνταλος, Πιερό