27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με Κακουλλή και Κουλιμπαλί η καλή Ομόνοια κέρδισε 3-1 την ΑΕΛ που απλά προηγήθηκε

Με Κακουλλή και Κουλιμπαλί η καλή Ομόνοια κέρδισε 3-1 την ΑΕΛ που απλά προηγήθηκε

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2024 0 70 Views

Σούπερ ανατροπή με σούπερ απόδοση και τρομερό ΚουλιμπαλίΗ Ομόνοια αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9ο λεπτό, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της ΑΕΛ με 3-1, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον κεντρικό της αμυντικό να το…παίρνει προσωπικά στο β’ μέρος και να κάνει…μόνος του την ανατροπή. Εξαιρετική εμφάνιση από τους πράσινους, προβλημάτισαν ξανά οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού αφού πέραν του τέρματος δεν έκαναν κάτι περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με ωραία ενέργεια του Σινγκ από τη μεσαία γραμμή και διαγώνιο τελείωμα για το 0-1, ωστόσο η συνέχεια ήταν υπέρ των γηπεδούχων.
Το «τριφύλλι» έφτιαξε πολλές μεγάλες ευκαιρίες και ο Μπράγκα…κράτησε τους γαλαζοκίτρινους μέχρι το 45’, όταν ο Εβάντρο βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Κακουλλή και ο Κύπριος άσος δεν αστόχησε για το 1-1 του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε με το σύνολο του Νταμπράουσκας να μπαίνει δυνατά. Αυτό που άλλαξε ήταν το σκορ, αφού στο 51’ ο Κουλιμπαλί με προβολή σε κενή εστία, έπειτα από γύρισμα του Παναγιώτου, πέτυχε το 2-1 και έφερε τα «πάνω-κάτω» υπέρ της ομάδας του.
Στο 61’ το δοκάρι…στέρησε το γκολ στον Σίμιτς, όμως ο Κουλιμπαλί…είχε κέφια και με δεύτερο γκολ στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με κεφαλιά.
Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα για την ομάδα της Λεμεσού, στο 80’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κέτσκες με απευθείας κόκκινη κάρτα για στέρηση καθαρής ευκαιρίας για γκολ στον Κακουλλή, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Κούσουλου στο 90+3’.
Με αυτή τη νίκη, η Ομόνοια έφτασε τους 12 βαθμούς κι έπιασε την Πάφος FC στην κορυφή, έχοντας, ωστόσο, ματς περισσότερο, με την ΑΕΛ να παραμένει στους 6 βαθμούς.

Πλήγμα για την Ομόνοια και μελανό σημείο της νίκης ο τραυματισμός του Σεμέδο που έγινε αναγκαστική αλλαγή αλλά στα θετικά και η καλή παρουσία του Λοίζου που πήρε τη θέση του.

Ομόνοια (Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιούνκου, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (63′ Κούσουλος), Εβάντρο (63′ Αλιούμ), Σίμιτς (84′ Χάμπος), Σεμέδο (31′ Λοΐζου), Κακουλλής (84′ Ατζίλι).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Λανγκ, Ανδρέου, Νεοφύτου. 

ΑΕΛ (Κόλμαν): Μπράγκα, Φραντζής, Ουεντραόγκο, Κέτσκες, Ιμανισίμγουε, Μεγιάδο, Άβραχαμ (46′ Μάμας), Σινγκ (58′ Τοκού), Λεσοβόι (82′ Στόλνικ), Μακρής (58′ Ζαχαρίου), Ρομπέρτα
Στον πάγκο: Κυριάκου, Κονσταντίνι, Μπαμπόκ, Φιλιώτης, Νεοφύτου, Γερολέμου, Θεμιστοκλέους, Παναγή. 

Στο όριο καρτών: Ντιούνκου (2)

ΣΚΟΡΕΡ: Κακουλλής (45′), Κουλιμπαλί (51′, 65′) / Σινγκ (9′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εβάντρο, Κούσουλος / Φραντζής, Μεγιάδο, Ουεντραόγκο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κέτσκες.(80΄)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.716

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος