28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση απέτρεψε την ήττα με αντίδραση μετά το 2-0 του Εθνικού από τραγικά λάθη της άμυνας της

Η Ανόρθωση απέτρεψε την ήττα με αντίδραση μετά το 2-0 του Εθνικού από τραγικά λάθη της άμυνας της

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2024 0 56 Views

Έγινε ματσάρα στο Δασάκι η οποία τα είχε όλα εκτός από νικητή.
Εθνικός και Ανόρθωση εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα ματς με συγκινήσεις και εναλλαγή συναισθημάτων και πήραν από έναν βαθμό.
Αυτή που μπορεί να χαμογελά είναι η Ανόρθωση που είδε την αντεπίθεση της να αποφέρει καρπούς και να δίνει τουλάχιστον έναν βαθμό.
Η ομάδα της Άχνας προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Μάριου Στυλιανού και Ντε Ιριόνδο, με την «Κυρία» να απαντά με πέναλτι του Λόπες και κεφαλιά του Χρυσοστόμου, γκολ με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Η ομάδα του Μπαντιά μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν πιο επικίνδυνη, με την Ανόρθωση να δυσκολεύεται πάρα πολύ. Στο 11ο λεπτό άλλαξαν γρήγορα την μπάλα οι γηπεδούχοι, ο Μπονέτο βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπονέτο από καλή θέση στην περιοχή έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Γιάννη Οκκά στο 34΄ απάντησε στις ευκαιρίες των γηπεδούχων με τον Λόπες  απέναντι από τον Φλόρες να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάριος Στυλιανού βρήκε χώρο, έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Χρυσοστόμου, άλλαξε πορεία, αιφνιδιάστηκε ο Ζίβκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.Τραγικη αμυντική λειτουργία από την Ανόρθωση.Σε ελεύθερο διαιτητή έξω από την περιοχή οι παίκτες της πήραν θέσεις σαν να ήταν εκτέλεση φάουλ και άφησαν ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής για να γίνει η πάσα στον σκόρερ που είχε άνεση για το σουτ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Εθνικό καθώς στο 48ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Μπονέτο από δεξιά, ο Γκονζάλες έπιασε την πρώτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Ντε Ιριόνδο χωρις μαρκάρισμα με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ανόρθωσης .

Η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε και μπήκε νωρίς στον αγώνα καθώς με πέναλτι του Ράφα Λόπεζ στο 58ο λεπτό μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.Το πέναλτι δόθηκε με παρέμβαση του VAR αφού ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση

Στην συνέχεια του αγώνα έγινε ένα παιχνίδι όπου είχε αρκετή δύναμη και πάθος με τις φάσεις να απουσιάζουν από τις δύο εστίες.

Η Ανόρθωση στο 82ο λεπτό ισοφάρισε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κίκο, ο Χρυσοστόμου με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 2-2. 

Στον αγώνα είχαμε νωρίς αλλαγή διαιτητή αφού ο Α.Αργυρού αποχώρησε με ενοχλήσεις και την θέση του πήρε ο 4ος Μάριος Αντωνίου.Ο νεαρός διαιτητής ήταν ανέτοιμος για τον αγώνα και δεν απέφυγε τα λάθη στην διαχείριση του αγώνα

Τον βοήθησε ο VAR στη φάση του πέναλτι ενώ στο 18′ η Ανορθωση ζήτησε κόκκινη στον Ντε Ιριόνδο ο οποίος είδε κίτρινη για χτύπημα στο κεφάλι του Ρόγκουλιτς (από πίσω ύψωσε το πόδι και τον βρήκε στο κεφάλι)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Ιριόνδο, Οφόρι (3η), Αντερέγκεν, Μπονέτο, Μπαχανάκ, Φλόρες/Χρυσοστόμου, Ίλιεφ

ΕΘΝΙΚΟΣ: Φλόρες, Ντρ Ιριόνδο (61′ Σάντι), Λίπσκι, Μπονέτο, Λομοτέι, Γκονζάλες (68′ Μπρένο), Π. Ιωάννου (90+5′ Αγγελόπουλος), Μ.Στυλιανού, Μπαχανάκ (90+3′ Σομπιέχ), Αντερέγκεν, Οφόρι
Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Παπαστυλιανού, Κ. Ηλία, Σόμπιεχ, Ντουμπόφ, Ερνάντες, Μιλιντσεάνου, Βενιζέλου, Σάντι, Αγγελόπουλος, Μπάρετ, Μπρένο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Μουκαμπί, Χρυσόπουλος, Κίκο, Κονσεϊσάο (73′ Σταμούλης), Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Ρόγκουλιτς (55′ Γούλερι) (77′ Στ. Χαραλάμπους), Παρούτης (73′ Θεοδώρου), Γκιούρτσο (55′ Ίλιεφ), Λόπες.
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεοδώρου, Ίλιεφ, Γούλερι, Σ.Χαραλάμπους, Σταμούλης, Μλάντοβιτς, Μιχάλας, Μάρκου, Ε.Χαραλάμπους.

ΓΚΟΛ: 45+3′ Στυλιανού, 47′ Ντε Ιριόνδο/ 59′ Λόπες (π.), 82′ Χρυσοστόμου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Ιριόνδο, Οφόρι (3η), Αντερέγκεν, Μπονέτο, Μπαχανάκ, Φλόρες/Χρυσοστόμου, Ίλιεφ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2 χιλιάδες

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Α. Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Serra Marco
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία