29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Παγίδα στην Περιστερώνα.Η Ομόνοια 29Μ υποχρέωσε σε Χ το ΑΠΟΕΛ ενώ έχασε και ευκαιρίες

Παγίδα στην Περιστερώνα.Η Ομόνοια 29Μ υποχρέωσε σε Χ το ΑΠΟΕΛ ενώ έχασε και ευκαιρίες

By on 29 Σεπτεμβρίου, 2024 0 48 Views

«Μπαμ» της Ομόνοιας 29ης Μαΐου στην Περιστερώνα! Οι πράσινοι πήραν «χρυσό βαθμό» κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στην έδρα τους, μένοντας στην ισοπαλία 0-0.
Με δύο καλές φάσεις για κάθε ομάδα έκλεισε το α’ μέρος. Ο Πίζι στο 16ο λεπτό πραγματοποίησε το σουτ όμως το δοκάρι του στέρησε το γκολ, ενώ στο 28’ ο Μπέλετς χρειάστηκε να κάνει σωτήρια απέκρουση σε κεφαλιά του Ένεμ κι έτσι το 0-0, «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.
Στην επανάληψη, το σκορ δεν άλλαξε παρά τις καλές που είχε τόσο η Ομόνοια 29ης Μαΐου όσο και το ΑΠΟΕΛ και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Οι πράσινοι έφτασαν τους δύο βαθμούς και οι γαλαζοκίτρινοι τους 10, σε μία ισοπαλία εκτός προγράμματος.

Αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες, μεγάλοι πρωταγωνιστές οι δύο τερματοφύλακες. Δεν έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί το ΑΠΟΕΛ, άφησε βαθμούς πριν το πρώτο του ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ.

Ο αγώνας

Το ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και την καλύτερη ευκαιρία με τον Πίτσι με ωραίο φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή στο 16’ να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Έβγαζε γενικά φάσεις το ΑΠΟΕΛ όμως δεν υπήρχαν καλά τελειώματα από τους παίκτες των φιλοξενουμένων με τη μπάλα στις περισσότερες τελικές να μην απειλεί την εστία της Ομόνοιας 29Μ.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι όταν μπορούσαν έφευγαν στην κόντρα και ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο καθώς μόλις στο 4΄ ο Φερνάντες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Μάλιστα ήταν η Ομόνοια 29Μ που παρά το γεγονός ότι περίμενε περισσότερο στην άμυνά της την αντίπαλη ομάδα, είχε την τελευταία σπουδαία φάση στα πρώτα 45 λεπτά με τον Ενέμ στο 28’ να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Τρούγιτς αλλά ο Μπέλετς να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Προσπάθησε στη συνέχεια το ΑΠΟΕΛ να γίνει πιο απειλητικό αλλά όπως αναφέραμε οι τελικές που δημιουργούσαν οι παίκτες της Λευκωσιάτικης ομάδας δεν απείλησαν την εστία του Μπρολ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ να ανεβάζει τις γραμμές του και την Ομόνοια 29Μ να είναι πολύ επικίνδυνη στα κενά που άφηναν πίσω οι φιλοξενούμενοι.

Σε μία τέτοια φάση στο 53’ ο Ένεμ  έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Φερνάντες που βγήκε τετ α τετ με τον Μπέλετς, έκανε το σουτ αλλά απόκρουσε ο Σλοβένος κρατώντας το μηδέν.

Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ απάντησε στις σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Ντβάλι προωθήθηκε με τη μπάλα στα πόδια, έκανε και το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Μπρολ έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 58’ το ΑΠΟΕΛ απείλησε ξανά με τον Κόρμπου να κάνει το σουτ, τον Μπρολ να αποκρούει και τον Εντογκαλά από πολύ κοντά να στέλνει τη μπάλα έξω!

Παρά το πολύ γρήγορο ξεκίνημα στην επανάληψη, για αρκετή ώρα στη συνέχεια έλειπαν οι πολύ σπουδαίες φάσεις από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 90’+2 με τον Ράμος να δοκιμάζει απευθείας εκτέλεση φάουλ από το… κόρνερ και να βγάζει εντυπωσιακά ο Μπέλετς.

Ομόνοια 29Μ (Πετράκης): Μπρολ, Ντεσλάντς, Αλαμπρίτης (46′ Φιάκας), Χέιλεν, Γκαρσία, Ψάλτης (64′ Πική), Γουΐλερ, Ένεμ (74′ Ράμος), Καρπ, Ρ. Φερνάντες, Τρούγιτς (90+3′ Παύλου).
Στον πάγκο: Στρέζος, Κονομής, Ανδρέου, Α. Φερνάντες, Φαμπίνιο, Γαβριηλίδης, Παττίχης, Ποντικός. 

ΑΠΟΕΛ (Ντομίνγκες): Μπέλετς, Σούσιτς (61′ Κιντιγιά), Λαΐφης, Ντβάλι, Τσεπάκ, Τεχέρα (73′ Αμπάνια), Σαρφό, Πίζι (86′ Ντράζιτς), Ντογκαλά (61′ Μπα), Κόρμπου (73′ Μαρκίνιος), Ελ Αραμπί.
Στον πάγκο: Περέιρα, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Μαϊόλι, Σατσιάς, Καττιρτζής, Κοσταντίνοφ. 

Στο όριο καρτών: Γουΐλερ, Γκαρσία (2) / Κοσταντίνοφ (2)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τρούγιτς, Πικής, Ράμος, Ντεσλάντς / Nτογκαλά, Ντβάλι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 100

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VARΧριστοφόρου Μάριος
AVAR: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης