6 Οκτωβρίου, 2024
  • 6 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η άλωση του ΓΣΠ από την ΑΕΚ μετά από 9 χρόνια!Ο Φαράζ χάρισε τη νίκη και έβαλε δύσκολα στο ΑΠΟΕΛ

Η άλωση του ΓΣΠ από την ΑΕΚ μετά από 9 χρόνια!Ο Φαράζ χάρισε τη νίκη και έβαλε δύσκολα στο ΑΠΟΕΛ

By on 6 Οκτωβρίου, 2024 0 68 Views

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του ΓΣΠ.
Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε 1-0 το ΑΠΟΕΛ, έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες και έπιασε τους γαλαζοκίτρινους στους 10 βαθμούς.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 77ο λεπτό όταν ο Γκρασία με τον Γκάμα άλλαξαν ωραία την μπάλα, τελικός αποδέκτης ο αρχηγός της ΑΕΚ ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Φαράζ που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς.
Με αυτό το γκολ η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια.
Το ΑΠΟΕΛ δεν νίκησε για τρίτο σερί παιχνίδι και γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και στο τέλος ο κόσμος έδειξε την απογοήτευση του με αποδοκιμασίες

Καλύτερη σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας είχε την μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει τον αμυντικό κλοιό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.

Οι κιτρινοπράσινοι με κινητήριο μοχλό τον Αϊτόρ, έψαξε το τέρμα, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το στόχο. Ο Ισπανός είχε δυο καλά σουτ, το πρώτο απέκρουσε ο Μπέλετς και το δεύτερο χτύπησε στο δοκάρι.

Ενδιάμεσα των δυο ευκαιριών οι γηπεδούχοι κατέγραψαν τη σημαντικότερη στιγμή τους. Ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική προσποίηση, ωστόσο αντί να τελειώσει την ευκαιρία, επέλεξε την πάσα στον Μαρκίνιος, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί της ΑΕΚ.

Με κλασική ευκαιρία των φιλοξενούμενων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Καμπρέρα στο 49’ βγήκε απέναντι από τον Μπέλετς, αλλά το διαγώνιο σουτ του κατέληξε έξω.

Το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ωστόσο η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο πιεστική ώστε να δημιουργήσει κινδύνους. Η κλεψύδρα άδειαζε και οι δυο ομάδες αναγκαστικά έπρεπε να ρισκάρουν.

Στο 76′ ο Καμπρέρα έχασε ευκαιρία, ωστόσο προτού αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης οι γηπεδούχοι, ο Φαράζ σκόραρε για το 0-1 και ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης.

Στο 89′ ο Αθανασιάδης έκανε σπουδαία απόκρουση σε κοντινό σουτ του Κόρμπου

ΑΠΟΕΛ (Ζ.Ντομίνγκες): Μπέλετς, Σούσιτς (73′ Κιντιγιά), Λαΐφης , Κοσταντίνοφ (60′ Τεχέρα), Αμπάνια, Ντογκαλά, Μαρκίνιος (85′ Ντράζιτς), Ελ Αραμπί, Ντβάλι, Πίζι (73′ Κόρμπου), Τσεπάκ.
Στον πάγκο: Περέιρα, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Μάγιερ, Τεχέρα, Μπα, Σατσιάς, Κιντιγιά, Ντράζιτς, Καττιρτζής, Κόρμπου, Πολυκάρπου.

ΑΕΚ (Χ.Μπεργκ): Αθανασιάδης, Λέδες, Ροντέν (73′ Γκάμα), Φαράζ, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Πονς, Αϊτόρ (90+5′ Μιραμόν), Εκπολό, Ρομπέρζ, Καμπρέρα (90′ Σολ).
Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Σολ, Γκάμα, Τσακόν, Αντζιέλσκι, Δημητρίου, Ενρίκες, Γκονζάλες, Μιραμόν, Ναλί.

ΓΚΟΛ: 77′ Φαράζ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίζι/Αϊτόρ, Ροντέν, Πονς

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 8 χιλιάδες

Στο όριο των κίτρινων καρτών:
ΑΠΟΕΛ: Κοσταντίνοφ (2)
ΑΕΚ: Φαράζ, Ανγκιέλσκι (2)

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας