6 Οκτωβρίου, 2024
  • 6 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο ίδιο έργο θεατές.Η Πάφος FC ξανά με ανατροπή και λυτρωτή τον Γκολντάρ κράτησε την κορυφή.Η Ένωση λύγισε όταν έμεινε με 10 και τέλειωσε με 8 πάικτες!

Στο ίδιο έργο θεατές.Η Πάφος FC ξανά με ανατροπή και λυτρωτή τον Γκολντάρ κράτησε την κορυφή.Η Ένωση λύγισε όταν έμεινε με 10 και τέλειωσε με 8 πάικτες!

By on 6 Οκτωβρίου, 2024 0 42 Views

Η Πάφος FC τα…χρειάστηκε αλλά ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα κόντρα στην ΕΝΠ που τελείωσε με οκτώ παίκτες, επικράτησε με 2-1 στο «Τάσος Μάρκου» και συνεχίζει αήττητη στην κορυφή.
Το σκορ (1-0) άνοιξε κόντρα στη ροή του ματς ο Ανδρέου,καθώς στο 30’ με τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιχαήλ κι έγραψε το 1-0 για τους βυσσινί, στη μοναδική επικίνδυνη φάση τους στο α’ μέρος.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, από το 70’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μεντί που μπήκε αλλγή και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον. Πρώτα  με τον Ζάιρο να ισοφαρίζει με κεφαλιά σε 1-1 στο 75’ και μετά στο 88’ έφερε τα πάνω-κάτω με τον Γκολντάρ.
Μάλιστα, οι βυσσινί ολοκλήρωσαν με οκτώ ποδοσφαιριστές αφού στο 90+3’ και στο 90+6’ είδαν κόκκινες κάρτες οι Σαμ(ένα λεπτό πριν αποβληθεί με απευθείας κόκκινη με παρέμβαση του VAR για κτύπημα σε αντίπαλο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, και Γιαντσούκοβιτς με 2η κίτρινη.

Η τερματοφύλακας της Ένωσης,Αντεμπάγιο έκανε πολλές σωτήριες αποκρούσεις πριν δεχθεί το πρώτο γκολ και κρατούσε την ομάδα του αλλά με τά την πρώτη αποβολή εντάθηκε η πίεση της Πάφου που στο μεταξύ έριξε στον αγώνα τα μεγάλα της ατού που ήταν στον πάγκο και γύρισαν το παιχνίδι.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η Πάφος και στο 13΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Νατέλ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τάνκοβιτς σούταρε από κοντά, με τον Αντεμπάγιο να διώχνει και να διατηρεί το μηδέν παθητικό.

Ακολούθως, η ομάδα του Καρσέδο συνέχισε να έχει την υπεροχή, όμως δεν κατάφερνε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας.

Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η γηπεδούχος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο 29΄. Ο Ανδρέου με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ, κάνοντας το 1-0 για την ΕΝΠ.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, αφού αν και η φιλοξενούμενη προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στη συνέχεια, δεν  κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, με τον Γκολντάρ να κάνει το σουτ και τον Αντεμπάγιο να είναι και πάλι σ’ ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ στο 51΄, ενώ σ’ ετοιμότητα ήταν και στο 66΄, όταν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Τάνκοβιτς μέσα από την περιοχή.

Στο 71΄ έμελλε να αλλάξουν, ωστόσο, οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μεντί, με την Πάφο να το εκμεταλλεύεται και να ισοφαρίζει στο 75΄. Ο Τζάζα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζάιρο με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μετά από το γκολ της ισοφάρισης και από τη στιγμή που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Καρσέδο προσπάθησε να πετύχει το γκολ της νίκης και στο 81΄ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει, όταν ο Αντεμπάγιο έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπρούνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ζάιρο… έφυγε άουτ.

Εν τέλει, κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς στο 88΄. Ο Τζάζα και πάλι… σέρβιρε από αριστερά και ο Γκολντάρ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Η ΕΝΠ προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε και η συνέχεια έγινε ακόμα πιο δύσκολη .

Συγκεκριμένα, έμεινε με εννιά παίκτες στο 90+2΄, αφού μετά από παρέμβαση του VAR, ο Ανδρέας Αργυρού πήγε στο on field review και απέβαλε τον Σαμ με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα σε αντίπαλο, ενώ στο 90+6΄ αποβλήθηκε και ο Γιαντσούκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στον υπόλοιπο χρόνο των καθυστερήσεων και με την ΕΝΠ να μένει με 8 παίκτες όλα είχαν κριθεί, με την Πάφο να επικρατεί με 2-1 και να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΕΝΠ (Γκούτμαν): Αντεμπάγιο, Χριστοφή, Κορίνους, Μαυρουδής (72′ Μιλίτσεβιτς), Σαμπού (68′ Σαμ), Γκότλιεβ, Κράινζ, Φλίτερ (46′ Μεντί), Ανδρέου (79′ Γιαντσούκοβιτς), Χούγκενχουρτ, Χαραλάμπους (68′ Έντσον). 
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Στυλιανίδης, Ιωάννου, Μπάρι, Κοσμάς, Κοτσώνης. 

Πάφος FC (Kαρσέδο): Μιχαήλ, Κορέια (90+4′ Λουκάσεν), Γκολντάρ, Μπουκαμίρ, Σίλβα (46′ Ζάιρο), Σούνιτς (70′ Πέπε), Γκίνα (70′ Τανλόγκο), Τάνκοβιτς, Νατέλ (46′ Τζάτζα), Μπρούνο, Άντερσον.
Στον πάγκο: Ίβουσιτς, Παπαδούδης, Πηλέας, Ναμ, Ποντέλο, Ηλία. 

Στο όριο καρτών: Χριστοφή, Μιλίτσεβιτς, Χούγκενχουτ, Σαμπού, Σαμ (2) / Λουκάσεν, Ναμ, Σούνιτς (2)

ΣΚΟΡΕΡ: Ανδρέου (29′) / Ζάιρο (75′), Γκολντάρ (88′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χούγκενχουτ (3η), Αντεμπάγιο / Σίλβα, Άντερσον, Νατέλ, Καρσέδο (προπονητής)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μεντί (2η κίτρινη), Σαμ, Γιαντσούκοβιτς (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.000

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας